Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 325i vůle v řadící páce
- Psenda3nec
E46 325i vůle v řadící páce
Ahojte, řešil tady někdo vymezení / opravení vůli v řadičce? Mám vůli hlavně při pohybu ze středu do prava... levá strana drží...díky za info co je třeba vyměnit, na kolik ta sranda přijde atd...

E36 325td - minulost
E46 325i Mpacket II - současnost
Re: E46 325i vůle v řadící páce
Máš na mysli vůli, nebo se ti radicka nevrací na střed (do N) a je stále "u pětky".
- Psenda3nec
Čistě vůli...řadit jde v pohodě, radicka se vraci.
E36 325td - minulost
Tak já mám zrovna problém stím, že mi radicka skáče občas místo do "N" tak na pětku, kdyžtak co stím díky 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je řadička v pozici neutrálu a je spíše k pětce a nemá žádný odpor, tak jsou to válečky z boku převodovky, je na to origo bmw opravná sada 
Pokud to má vůli jak klacek v blatě - tak silentbloky, silonové pouzdro ale hlavně v samotné řadičce a táhlu na převodovce se musí vysoustružit nová futra - což se nedá koupit jako díl, ale jen nová výroba. Bohužel někdy bývá vůle i v kolíčku na táhle převodovky a tam se to moc vymezit nijak moc nedá :-/

Pokud to má vůli jak klacek v blatě - tak silentbloky, silonové pouzdro ale hlavně v samotné řadičce a táhlu na převodovce se musí vysoustružit nová futra - což se nedá koupit jako díl, ale jen nová výroba. Bohužel někdy bývá vůle i v kolíčku na táhle převodovky a tam se to moc vymezit nijak moc nedá :-/
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Tamir: zadira se pouzdro v převodovce. Je to na hovno konstruovany a nedochází k mazání pouzdra. Řešení je vyndat převodovku a z boku jsou záslepky. Tuším že tři. Možná stačí převodovku jen vyvesit. Už je to cca 10let co jsem to dělal na ex E46 a nějak extra si to nevybavuju. Vytahnes váleček a pružinku, vycistis, namazes a jedeš. Je lepší si objednat ty ucpávky nový.
Psenda: tohle jsem neřešil. Tip je takovej, že jsou vymačkaný pouzdra pod radickou v tom přepakování. Zkus kouknout na realoem a v rozkresu by si měl vidět kde může ta vůle vznikat.
Edit: Mattyx byl rychlejší.
Psenda: tohle jsem neřešil. Tip je takovej, že jsou vymačkaný pouzdra pod radickou v tom přepakování. Zkus kouknout na realoem a v rozkresu by si měl vidět kde může ta vůle vznikat.
Edit: Mattyx byl rychlejší.
Díky chlapi
,budu muset stejně hodit novou převodovku na jaře, vypadávají mi i rychlosti občas a "vykloktany" je to taky fest,tak se to aspoň zmákne při jednom 

- Psenda3nec
Super, díky moc...25.11 jde auto na servis tak pak dám vědět jak to dopadlo...

E36 325td - minulost
- Psenda3nec
Tak opraveno...když už to bylo dole tak se vyměnilo vše kolem páky...závlačky, bushingy, podložky plastová miska pro kulisu atd atd...dohromady 14 dílků...jako puzzle...
Ale vůle je pryč a Paka je pevná jako ...
Takže hotovo...cenově to bylo pár stovek...dík6y jsou od pár korun do 400kc...samotná Paka stala něco pod 2tis ale tu nebylo třeba...

E36 325td - minulost
- TurboShnek
Nenapsal by jsi jaky dily jsou k tomu treba? Az budu menit spojku, taky bych chtel odstranit vuli z radici paky. 

- Psenda3nec
Ahoj, tady posílám link na čísla dílů podle katalogu ...
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/
Vyber si svoji motorizaci, karoserii, rok atd...
V záložce shifter se ti rozklikne BOM všech dílů...já měnil tyto viz foto
a výsledek stojí za to...páka je pevná, bez vůli (mimo drobné vůle v převodovce) ale při vkládání rchlostí pěkně cítím odpor a je to za pár peněz hodně muziky...
Mechanik s tím měl sice práci, protože výfuk musel dolů, svěsit převodovku nebo co ... povyměňovat díly a pak zase složit....ale že by to byla nějáká extra složitá práce to ne....
doufám že to pomůže...kdyby co napiš...
V.
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/
Vyber si svoji motorizaci, karoserii, rok atd...
V záložce shifter se ti rozklikne BOM všech dílů...já měnil tyto viz foto
a výsledek stojí za to...páka je pevná, bez vůli (mimo drobné vůle v převodovce) ale při vkládání rchlostí pěkně cítím odpor a je to za pár peněz hodně muziky...

Mechanik s tím měl sice práci, protože výfuk musel dolů, svěsit převodovku nebo co ... povyměňovat díly a pak zase složit....ale že by to byla nějáká extra složitá práce to ne....

V.
- Přílohy
-
- Výstřižek.jpg (50.41 KiB) Zobrazeno 1420 x
-
- IMG_20191127_181049.png (1.27 MiB) Zobrazeno 1420 x
E36 325td - minulost
- TurboShnek
Díky, ty samý díly jsem koupil ale když jsem to chtěl dělat nemohl jsem ani vyndat ten kruh ve kterým je ta kulička řadící páky.
A tam kde je díl čislo 3, to vpadalo jinak, zdá se mi že tam nebyl, vyfotil jsem to ale zrovna mi zemřel telefon.
Budu muset počat až budu dělat spojku protože tohle bez vyndání převodovky neudělám.

A tam kde je díl čislo 3, to vpadalo jinak, zdá se mi že tam nebyl, vyfotil jsem to ale zrovna mi zemřel telefon.

- Psenda3nec
Tohle je BOM na muj 325i z roku 2002...jestli mas jinou motorizaci a rok muze to byt trochu jine...ale na tech si strankach by ti to melo vyplivnout presne podle roho co tam zadas...jinak na youtubu je i par video navodu ktere jsou celkem pekne udelane ... 

E36 325td - minulost