Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 523i 2005 - topení/klima
- Radim046
- Kontaktovat uživatele:
E60 523i 2005 - topení/klima
Mohl by mi někdo poradit kde by mohla být závada...mam digi klima duál...zapnu klimatizaci a nastavím AUTO a teplotu-ze všech výdechů mi jde chladný vzduch ale pouze na nohy mi jde vzduch vlažný-teplý. V idrive mám nastaveno na střední vydechy pouze chlazení na plný výkon.
Kde může být problém? Díky
Kde může být problém? Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: E60 523i 2005 - topení/klima
Nejspis v klapce topeni...
- Radim046
- Kontaktovat uživatele:
A ke klapkám se dostanu pouze když sundám palubku?
spíš to typuju na ventily topení, a pokud to dělá jen s klimou tak to muže dělat málo chladiva.
diagnostika napoví.
diagnostika napoví.
-
- Člen Klubu
Ahoj tak mám další haluz problem s E60 530i 2004. Po delším výletě ze dne na den nejede klimapanel sporáku a to ani ventilace, výhřev skla atd. Rovnou na začátek klimatizace jako taková je ze hry, protože je sundanej řemen přidřenýho kompresoru, je odpojenej pár měsíců takže klimu jako takovou řešit nemusíme.
Autonomní chování umělé "Ynteligence" E60 teď vypadá tak, že cca 10min jízdy po zahřátí motoru začne foukat zničehonic teplý vzduch, který nejde nijak ragulovat ani vypnout tlačítkem OFF ! Když zhasnu motor a vytáhnu klíček, fouká to normálně dál ! Párkrát dokonce jel ventilátor i po zamčení auta! Přestane asi až po chvilce když se auto uspí. Žije si to svým vlastním životem a zabit to jde jen vytažením 40A pojistky č.3. Ostatní klima pojistky vypadají OK.
Může za to KO ježek, nebo vodní ventily ?
Pls help v autě je hic a trasy delší 20minut musím jezdit s otevřeným oknem
Autonomní chování umělé "Ynteligence" E60 teď vypadá tak, že cca 10min jízdy po zahřátí motoru začne foukat zničehonic teplý vzduch, který nejde nijak ragulovat ani vypnout tlačítkem OFF ! Když zhasnu motor a vytáhnu klíček, fouká to normálně dál ! Párkrát dokonce jel ventilátor i po zamčení auta! Přestane asi až po chvilce když se auto uspí. Žije si to svým vlastním životem a zabit to jde jen vytažením 40A pojistky č.3. Ostatní klima pojistky vypadají OK.
Může za to KO ježek, nebo vodní ventily ?
Pls help v autě je hic a trasy delší 20minut musím jezdit s otevřeným oknem

to bude "ježek".
ty E60 jsou fakt zábavný
ty E60 jsou fakt zábavný
-
- Člen Klubu
Narazil jsem po čase tohle vlákno. Problem měl dohru za klimapanelem ve skratu konektoru kabeláže.
Jednou po nastartování se ventilace zase probudila k životu a foukala jak měla. Po chvilce jsem pohnul kolečkem sporáku a začal z toho foukat spálenej smrad! Musel jsem hned zastavit vypnout motor a vytáhl pojistku na dobro. Klidně mohlo taky začít hořet, že.
Ale zdá se, že mezitím panel úplně odešel.
Při výměně za LCI panel byla zezadu uškvařená kostička, takže oprava kabeláže taky nutná.
Jednou po nastartování se ventilace zase probudila k životu a foukala jak měla. Po chvilce jsem pohnul kolečkem sporáku a začal z toho foukat spálenej smrad! Musel jsem hned zastavit vypnout motor a vytáhl pojistku na dobro. Klidně mohlo taky začít hořet, že.
Ale zdá se, že mezitím panel úplně odešel.
Při výměně za LCI panel byla zezadu uškvařená kostička, takže oprava kabeláže taky nutná.
-
Pokud by po vypnutí motoru foukal stále teplý vzduch, tak na to ježek nestačí, něco musí udržovat zapnuté čerpadlo topení. Tedy tak by tomu bylo u E39, samotíží tam teplá voda kolovat nebude.JaraX píše:to bude "ježek".
ty E60 jsou fakt zábavný
Protože E39 mají také nepředvídatelnou elektriku co jednou za čas vybije baterku, zvažuji, jak předělat elektriku na nějaké velké relé, co by pár minut po vypnutí spínačky odpojilo vše, co nemusí mít trvale napájení - tedy vše kromě spínačky a věcí za/odemykajících auto.
V E39 ti moze vybit bat iba par veci... jezek vetraku, radio/navi, webasto, LCM... nic zlozite tam nie je,ziadny sw nie je treba
-
Ahoj, taky se zeptám...mám E60 530i, M54B30, 170kW, r.v.2005, měnil jsem ventilator a vyparnik klimatizace, ventilator umřel, ve vyparníku dírka, rovnou už jsem vyměnil všechno, ventilator, regulator, vyparník i vyměník teplovodního topení...po složení vše funguje, jen auto prostě netopí, neustále studený vzduch, nastavene na max teplotu, dle diagno vše v pohodě, žádné chyby, kalibrace servomotorků OK, klapky dle testů fungují.
Jediná věc co mě pořád napadá je zavzdušnění, ale žádný odvzdušnovák tam není, najezdil jsem s tím 50km v kuse, teplotu drží, zahřívá se normálně, oběh je v pořádku...nějaký nápad, rada...děkuji.
Jediná věc co mě pořád napadá je zavzdušnění, ale žádný odvzdušnovák tam není, najezdil jsem s tím 50km v kuse, teplotu drží, zahřívá se normálně, oběh je v pořádku...nějaký nápad, rada...děkuji.
-
- Člen Klubu
V E60 se to má právě samo odvzdušnit. Napadá mě teplota vody ve skrytým menu (=termostat) vypadá OK?
Jsem po výměně děravého klimachladiče-kondenzátoru (únik chadiva během pár dní) a zítra snad vyjde tlaková zkouška dusíkem+opětovné naplnění mediem >800g.
Jsem po výměně děravého klimachladiče-kondenzátoru (únik chadiva během pár dní) a zítra snad vyjde tlaková zkouška dusíkem+opětovné naplnění mediem >800g.
-
Ano, teplota se drží normálně, všechny hadice jsou teplé, vše se jeví jako v pořádku, jen prostě fouká pouze studený vzduch....jen jednou na dálnici, když jsem ho prohnal 150-180km/h, tak začal jít teplý vzduch...po spomalení opět studený