nejdřív jsem prošel jsem fórum ,ale podobné chování jsem nenašel, tak se zkusím zeptat..
Mám X3 E83 r.v. 04´ 3.0D - 150kW (306D2)
Závada spočívá v tom, že motor občas při přechodu do volnoběžných otáček kolísá a někdy to vede k zhasnutí motoru. Pokud se jede v klidu, tak při přechodu na volnoběh jen zakolísá volnoběh, ale pokud se jedná o situaci, kdy například prudce přidám a situace se rychle změní (přednost, semafor.. chodec..atd..) tak rychle vyšlápnu šlápnu na brzdu(pro rejpaly i na spojku

Byl jsem s tím 2 x v servisu - při poslední návštěvě zkoušeli i zvedat volnoběh. Jsou měněny všechny filtry, odlučovač. Byla provedena několikrát diagnostika, kontrola vstřiků - žádnou chybu vůz nehlásí.
Chyba se projevuje u zahřátého motoru, ale není to směrodatné jelikož studený motor netrápím a nenastane výše zmíněná situace. Chod motoru není nijak poznamenán - pokud se jede v klidu, tak se chyba neobjeví a volnoběh kolísá jen velice nepatrně až skoro vůbec.
Jelikož v servisu už netuší co dál a muselo by se postupovat způsobem sehnat jiný vůz nebo případně začít kupovat vytipované díly a zkoušet, tak jsem se chtěl zeptat, jestli se někomu neděla podobná závada a nemůže mě nasměrovat k něčemu konkrétnímu na co se zaměřit, díky.