Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dovezená auta z Japonska???

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
stellaM3

dovezená auta z Japonska???

#1 Příspěvek od stellaM3 »

Hoší co si myslíte je možné přivézt kradené auto z japonska i když když má vývozní certifikát?
Certifikát je sice v japonštině ale co se týká VIN atd tak vše souhlasí.
Narazil jsem na jednu M3 e46 r.v.2002 dovezená z Japan vše sedí dle VIN výbava i kilometry z bmw a u auta je originál dovozní certifikát v Japonštině ale auto má jen jeden klíč což by zas tak nevadilo ale je to klíč z předface e46 tzn. ne diamant ale ten pogumovanej černej...jde otevírat centrál ale ne na Do....Dle mě takovej klíč k autu nikdy nepatřil.. co si o tom myslet??? :roll: :shock:

Edit: Auto má opravdu i dle výbavy infra klíč takže vše sedí.
Naposledy upravil(a) stellaM3 dne sob 15.02.2020 17:52, celkem upraveno 3 x.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: kradená auta z Japonska???

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ja pane..
stellaM3

#3 Příspěvek od stellaM3 »

existuje někde vůbec nějakej celosvětovej registr kradených aut??
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ja kuza..

Možná Interpol, zeptal bych se na inšpektorátě či evidenčce.
cheater

#5 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 13:15, celkem upraveno 1 x.
stellaM3

#6 Příspěvek od stellaM3 »

Tak zkusím ten magistrát. Na evidenčce to určitě nezjistí jelikož je to auto legálně přihlášený na cz papírech takže evidenčkou už prošlo zcela bez problémů. Vtipný je že na dotaz na ten klíč v bmw odpověděli že je to náhradní klíč...což zcela jistě není :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jestli už to prošlo evidenčkou, tak bych se tím ani moc nezaobíral. Možná prověřit VIN přes Cebia, kde se sleduje nějaká evidence hledaných vozů. Ale to si myslím, že by zjistili na STK.

Klíč se dá udělat klidně vystřelovák, prostě záleží jaká je elektronika v klíči s EWS/CAS jednotkou.

Btw. to je pravostranej vůz?
stellaM3

#8 Příspěvek od stellaM3 »

Myslíš nezaobiral tak že to neřešit a koupit? Cebia zjistí odcizení jen u ČR a v SR. Jinak ne. Je to normálně levostrané. I podle VIN je to auto určeno pro Japan trh ale normálně verze EUR. Ale prostě není mi jasný proč by měl být takový klíč u auta . Snažím se teď vystopovat kdo to auto do Čr dovezl a nějaké okolnosti k tomu...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mě osobně přijde mnohem podivnější levostranej vůz z Japonska, než náhradní záložní gumák kterej dnes dovede vyrobit spousta lidí, ale prej to tam tak s BMW je.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Jj, je tam hafo DEU aut s levostranným řízením... problém bývá v tom, že mají sice málo najeto, ale jsou nefunkční stářím/nepoužíváním...
“Ability is what you're capable of doing.”
stellaM3

Re: dovezená auta z Japonska???

#11 Příspěvek od stellaM3 »

Někdy v prosinci se pojedu podívat osobně na 2 m3 z Japonska uvidíme jakej bude stav v reálu ale je fakt ze všechny maj míň najeto. Další věc je ze sice jsou levostranne ale treba světla se musí překopat...takže nějaký rozdíly tam jsou i když je to levostranne...snažím se ještě dopatrat víc info o tom jestli je to vše čistý....
Naposledy upravil(a) stellaM3 dne stř 04.12.2019 22:12, celkem upraveno 1 x.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Pokud auto skutečně prošlo dovozovou technickou (evidenční prohlídkou), je v této republice legálně. Nikdo jiný se v tom dál hrabat nebude. Na hovno je, že v rámci evidenční kontroly kontrolují pouze "čísla" a nikoliv to, jestli náhodou o dvacet centimetrů vedle není svár :) To už je pak na Tobě. Každopádně pokud má TK či následnou EP (TK starší 30 dní) , nic Ti nebrání v přihlášení a provozování ;)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Určitě budou i nějaké rozdíly v elektrice, když si rozkliknete ETK, tak jsou u většiny aut pro region JAPAN jiná čísla dílů, napadá mě navigační systém, audio, jiná skla zrcátek, zřejmě i jiná frekvence D. O., světlomety byly zmíněny, ale u xenonů asi není problém to přeštelovat
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Přesně na tom končí spousta Amerik. Většina Hummerů, která dřív procházela STK bez ztráty kytičky dnes končí. Světla, pásy, zrcátka ... Jakmile není homologace, tak nazdar a těžce zaplatit na Dekře.
stellaM3

#15 Příspěvek od stellaM3 »

Vlasta píše:Určitě budou i nějaké rozdíly v elektrice, když si rozkliknete ETK, tak jsou u většiny aut pro region JAPAN jiná čísla dílů, napadá mě navigační systém, audio, jiná skla zrcátek, zřejmě i jiná frekvence D. O., světlomety byly zmíněny, ale u xenonů asi není problém to přeštelovat
Ano nějké věci budou jiné. Hlavně asi to D.O. protože ted zrovna u jedné řeší dodělání klíče a nefunguje právě D.O. funguje jen start a zamknutí klíčem.
Jak to spárovat aby D.O. fungovalo? předpokládám že je jiná frekvence .
nebo nemá někdo telefon na člena FX jestli ano at pošle do SZ díky.
stellaM3

#16 Příspěvek od stellaM3 »

Tak záhada rozluštěna
Je to tak že pro Japan trh byl klíč pro m3 e46 fakt ten před face na Ir přenosu ne na Radiovým přenosu(diamant).
Je to i dle VIN výbavy položka S875A což je infračervené dálkové ovládání- tzn klíč stejný jak má e36 a před face e46....
No to by člověk neřekl ale holt pro Japan někdo rozhodl ve fabrice že bude asi jen infra a pro evropu rádio(diamant)
Každopádně zjímavej poznatek :)
kralik

#17 Příspěvek od kralik »

Sam jsem z Japonska dovezl svou 840Ci. Co se tyce levostraneho rizeni, spousta "sportovnich" aut se tam dovazi s volantem na nasi strane. Vsechny e31 tam tak byly prodane, spousta M5 atd. Vcetne Porsaku a jinych. Proste volant na Evropske strane je cool a je to vyraz "mam na to". Diky tomu je to idealni zeme na dotazeni auta odtamtud, protoze neni treba moc predelavat. Ja vlastne prendaval jen cocky ve svetlech aby svitily na spravnou stranu a neoslnoval jsem protijedouci. Kdyz se tu 8er prihlasovala, dostal jsem ofi papir z BMW na zaklade VIN ze moje 8er splnuje EU normy a nebyl tak zadny problem s prihlasenim jako maj US vozy. A co se tyka specialitek, ano jsou tam obcas detaily, ktere evropu nepotkaly. Treba u 8er se tam tovarne prodavaly 850 s exterierem od Alpiny dodavane primo BMW a v cislovani Alpiny nejsou, protoze je to jen exterier a ne motor a interier. V Evrope se takhle neprodavaly co vim. Takze jiny klicek neni prekvapenim.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Kolik takový dovoz přijde ? Podobně jak kontejner za 50k,- z USA, ne ? Hlavně něco hledat a luštit v Japonštině.. trochu harakyri.
stellaM3

#19 Příspěvek od stellaM3 »

Těžko říct kolik vyjde dovoz. Záleží asi jak výhodně koupíš to konkrétní auto. Dřív se to asi vyplatilo tahat auta od tamtud ale i Japonci nejsou blbý a zjistili že v evropě je po takových autech hlad. Mají většinou min najeto a jsou zachovalý.
Nakonec jsem tu M3 koupil :) Je úžasná a mám z ní radost . Takovou jsem na prodej jinde neviděl.
Fotky mám na e46 klubu kdo by chtěl kouknout.

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=16&t=43570
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Taky jedno správný Báwo z dálnýho východu :
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-m5-e6 ... d388975c82
Odpovědět