Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Multifunkční volant

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Moral3z

Multifunkční volant

#1 Příspěvek od Moral3z »

Zdravím,

dnes jsem koupil další BMW, konkrétně E46 facelift. Připadám blbě, ale nedokážu vypnout tempomat a měnit pozice palubního počítač. Mám tento volant

https://images.app.goo.gl/trz4zYUCLsBGZD6z6

Tempomat funguje, ale nedá se vypnout tak, aby nesvítila kontrolka na palubce. A nevím, jak se přepíná palubní pc. Šipky mi přepínají stanice na rádiu.

Děkuji moc
Boban_MK

Re: Multifunkční volant

#2 Příspěvek od Boban_MK »

Tempomat se vypíná tlačítkem I/O na volantu, palubní počítač se přepíná tlačítkem na páčce blinkrů
Moral3z

#3 Příspěvek od Moral3z »

Díky. Na páčce blinkru přepínač není. To tlačítko na volantu nic bohužel nedělá. Je možný, že by to vůbec nemělo palubní počítač?
TurboShnek

#4 Příspěvek od TurboShnek »

Moral3z píše:Díky. Na páčce blinkru přepínač není. To tlačítko na volantu nic bohužel nedělá. Je možný, že by to vůbec nemělo palubní počítač?
Každá e46 má palubní "počítač", jenže tenkrát to byla opce za kterou se muselo připlatit, tak že ne všechny e46 ho mají zapnutý. Aby jsi ho mohl zapnout budeš muset na eBay koupit páčku blinkrů s knoflíkem (číslo dílu: 61318363668 - pasuje tam páčka z e39, X5 atd...)

https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-X5-E53-2 ... SwKAFdqaSA

Kup jí rovnou na eBay, tam jí dostaneš kolem 300 korun, v ČR jí ani nehledej protože se tě budou snažit okrást a chtít 1000.

Pak musíš sundat volant, vyměnit páčku, zapojit auto na BMW Scanner a dát háček vedle Onboard Computer. Když tak vysvětlím později.

Zrovna když jsem to tenkrát dělal na svým autě jsem si říkal že bych měl udělat návod. :lol:
Moral3z

#5 Příspěvek od Moral3z »

Aha, děkuji. Tak to se omlouvám, za tak stupidní dotaz :D Myslel jsem, že to bude tlačítkama na volantu, že tam budu muset jenom z rádia přepnout palubák. Tak to nechápu, kdo si nakonfiguruje auto s xenonama, vším možným, ale nedá si tam tohle. Koupím páčku a od toho se odpíchu. Děkuju
Moral3z

#6 Příspěvek od Moral3z »

Ad svítící kontrolky tempomatu. Někde na cizích fórech jsem našel řešení. Chyběla pojistka číslo 10. Spolu s tím začaly fungovat zadní parkovací senzory. Pokud by měl někdo stejný problém, doporučuji na to kouknout.
Moral3z

#7 Příspěvek od Moral3z »

Nahodil jsem páčku, ale buď blbě nebo musím měnit i kroužek. Blinrk se nevrací... Teď ještě to kódování. Mám na cestě bluetooth modul do diagnostiky (snad bez koronaviru), snad to rozchodím přes to...
Odpovědět