Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E28 po výměně ložiska svítí abs
E28 po výměně ložiska svítí abs
Zdravim borci, potřeboval bych radu po výměně předního ložiska se mi po ujetí cca 30m rozsvítí kontrolka abs. Proměřili jsme odpor čidel a jsou v pořádku. Vyměnilo se i pravé ložisko a dělá to stále. Po nastartování kontrolka klasicky zhasne , ale ujedu pár metrů a zase svítí. Neví někdo kde může být problém ? Ložiska jsou od stejného výrobce. Udělalo mi to už u e34 , ale tam bylo přerušené čidlo,nemělo žádný odpor.
Re: E28 po výměně ložiska svítí abs
Nemohl ti napadat kovovej bordel na čidlo při vyměně lóža?
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
lozisko jste mohli dat opacne, takze snimac nesnima otacky z krouzku, ktery je pouze z jedne strany loziska
Nene čidlo i magnet jsem očistil.LUBEC píše:Nemohl ti napadat kovovej bordel na čidlo při vyměně lóža?
U E28 je ozubené kolo měnil jsem celý náboj ten opačně dat nejdedrifterCZ píše:lozisko jste mohli dat opacne, takze snimac nesnima otacky z krouzku, ktery je pouze z jedne strany loziska

značka ? Je to originál či VDO ? Já u všech BMW dával VDO siemens a vše pak už fungovalo jak mělo.
Ale předtím jsem se spálil právě druhoškou ikdyž prý lepší a tam to dělalo bordel a problémy a řešilo se to nějakej čas než to právě vyřešil kvalitní díl VDO.
Ale předtím jsem se spálil právě druhoškou ikdyž prý lepší a tam to dělalo bordel a problémy a řešilo se to nějakej čas než to právě vyřešil kvalitní díl VDO.

Měnil ložiska. NE ČIDLA!
Podle zhasnutí kontrolky by měla být čidla i kabeláž v pořádku, takže musí být chyba v kroužku (může být prasklý, vyrezlý....) nebo je velká mezera mezi čidlem a kroužkem. Nevím, jestli si ho měl vyndany, ale několikrát jsem se setkal s tím, že ho někdo namontoval bez očištění dosedací plochy (rez), čidlo nedosedlo tak jak má a nedokázalo snímat (hlavně u Francouzů).
tak jsem blbě četl já měl za to že řešil čidla.
Jinak ty čidla klidně může poškodit. Mě právě při výměně ložiska bylo poškozené čidlo a pak se muselo měnit a až origo VDO pomohlo.
Případně poškozený kroužek jak bylo zmiňováno.

Jinak ty čidla klidně může poškodit. Mě právě při výměně ložiska bylo poškozené čidlo a pak se muselo měnit a až origo VDO pomohlo.
Případně poškozený kroužek jak bylo zmiňováno.
Tam kroužek není, je tam ozubené kolo přímo na náboji.horan píše:![]()
![]()
![]()
Měnil ložiska. NE ČIDLA!
Podle zhasnutí kontrolky by měla být čidla i kabeláž v pořádku, takže musí být chyba v kroužku (může být prasklý, vyrezlý....) nebo je velká mezera mezi čidlem a kroužkem. Nevím, jestli si ho měl vyndany, ale několikrát jsem se setkal s tím, že ho někdo namontoval bez očištění dosedací plochy (rez), čidlo nedosedlo tak jak má a nedokázalo snímat (hlavně u Francouzů).
Je na náboj lisované ne? I to jsem viděl prasklé. Jedna mezera byla větší a už to dělalo bordel.
Prasklý není, teď jsem se díval.horan píše:Je na náboj lisované ne? I to jsem viděl prasklé. Jedna mezera byla větší a už to dělalo bordel.
proč nezačneš diagnostikou ? než pátrat, zda to opravdu sním je.
Protože nemám diag s 15 pinem ani neznám nikoho kdo by ji měl.mi00wa píše:proč nezačneš diagnostikou ? než pátrat, zda to opravdu sním je.