Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Diamant klíč - oprava

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
janjar

Diamant klíč - oprava

#1 Příspěvek od janjar »

Zdravim,
mam takovy mensi problem. Vyklouzl mi klic z ruky a po dopadu na zem se rozletel, resp. odlepily se, velmi neodborne opravene predchozim majitelem, obe poloviny od sebe. Nicmene jsem zjistil, ze v klici chybi kompletne ta nabijici baterie a z velke casti jsou streva toho klice zaprasene od sekundoveho lepidla (nebo zoxidovane? asi nedokazu uplne posoudit). Druha strana desky, kde jsou mikrospinace, vypada v pohode.
Samozrejme dalka nejde celou dobu, odemykame/zamykame auto manualne, nevadi nam to. Kazdopadne ted co se nam rozpadl ten klic, bych ho rad zprovoznil. A ted otazka ode me, nebo prosba o radu, jde tento klic jeste zachranit? Je to zaprasene tak, ze kdyz napajim baterii vyzkratuje neco? Nebo se nemusim bat a klic bude fungovat... Viz obrazky
Moc diky za odpovedi

https://drive.google.com/file/d/15T9i5f ... p=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/15RZNEu ... p=drivesdk
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Diamant klíč - oprava

#2 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Ahoj dle mně vyčistit pl.spoje isopropylem, pokud to půjde, pokud to je lepidlo tak pod lupou kartáčkem nebo opatrně skalpelem odstranit a zkusit s baterií - je to skoro bez financí. Prošlo mi přes ruce asi 40000 mobilů za 12let a zprovoznily se daleko horší a značně zkorodované. Jen vybavení jsme měli lepší - stereo mikroskop zvětšení 7 až 45x.
janjar

#3 Příspěvek od janjar »

Super, diky. Nemuze to ten isopropyl nejak naleptat? Jinak teda urcite vyzkousim, jeste jednou diky
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Isopropyl je lepší líh a blbě se shání
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
janjar

#5 Příspěvek od janjar »

Lih bych nasel i doma, odvedl by teda stejnou praci jako isopropyl? Nebo mam radeji sehnat ten?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Zkusil bych štěstí na opravy radši tady: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=37&t=78720
janjar

#7 Příspěvek od janjar »

Ano ano, i nad touto variantu uvazujeme. Uvidime jak dopadnu s diy opravou =)
Odpovědět