Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E91 automaticke sviceni.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Grby

#61 Příspěvek od Grby »

Tlumená dálková světla? Jak to funguje? To jako že ty dálkový svítěj míň? jestli to jde takhle vyřešit, tak do toho bych šel
DKx
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od DKx »

O co se snažím já je vymyslet HW modul, který při dostatečně jednoduché montáži dovolí svítit za vidna pouze AE kroužky a zároveň mlhovými světly, při šeru se to deaktivuje a zpět jen hlavní světlomety.

Než se strhne vlna kritiky na téma mlhových světel, souhlasím, tohle je nepřípustné, nezákonné. Obětoval jsem tu pravou funkci předních mlhovek (které jsou nepovinné) a vyměnil silnou žárovku za LED, které mají nižší intenzitu a tak neoslňují. Naopak jsou výraznější, než AE.
Však i nové Škodovky mají sdružená denní světla s mlhami (ale řešená dvěmi žárovkami).

Ač je to nehomologované řešení, přijde mi to jako přijatelná alternativa.
Selix

#64 Příspěvek od Selix »

tohle by melo jedinou (ale velkou) vyhodu, ze by ti na aute svitili AE krouzky i pri dennim sviceni, coz by se mne libilo. oproti tomu US DRL ale vidim nevyhodu v dodatecne montazi, nakladech a pripada mne, ze by po tom mohli jit vic policajti, kdyz uvidi, ze sviti mlhovky (i kdyz slabeji). a jses bez mlhovek, i kdyz ja to stejne moc nepouzivam.

co se tyka technicke proveditelnosti, tu si netroufam hodnotit, bo tomu moc nerozumim. treba by se dalo jako ten HW modul vyuzit nejak tohle (uz se tady o tom psalo):

http://www.jlevistreetwerks.com/3-Serie ... 30/p5908/Dæos-Daytime-Angel-Eye-Operation-System/product_info.html

to zapina krouzky pri nastartovani, tak by stacilo treba jen potom natahnout dratek k mlhovkam :D :D rikam, ze tomu moc nerozumim
DKx
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od DKx »

Selix píše:http://www.jlevistreetwerks.com/3-Series-E90,-E91,-E92,-%26-E93-%282006%2B%29-Lighting/c399_65_330/p5908/Dæos-Daytime-Angel-Eye-Operation-System/product_info.html

Z toho jsem vycházel, ale tak jednoduše to nejde.
Kažodpádně mým cílem je maximální jednoduchost, ať to zvládne i opravář pračky.
Patrik_19

#66 Příspěvek od Patrik_19 »

Zdravím borci,

koupil jsem si E91 09 kterou nemám v češtině a jsem z ni úplně zmatený. Mám svtěla obyčejný halogen, žádný xenon.když jsem BMW přebral tak se mi při odemknutí rozsvítily Angel eyes ale jelikož jsem rýpalista a projížděl jsem si různá nastavení, tak mám nyní problém, že se mi parkovačky při odemknutí nerozsvítí. Nevíte někdo prosím, jak to uvést do původního stavu aby se mi rozsvítily? a mohu přes den svítit jen AE? četl jsem zde, že při e91 po facelifte bych mohl ale mám facelift a intenzita kroužků se mi nezdá.
Díky
Hator

Re: E91 automaticke sviceni.

#67 Příspěvek od Hator »

Ahoj, menil jsem celni sklo na E91 a zjistil jsem, ze mi prestalo ztlumovat na potkávací svetla v rezimu automat při detekci protijedoucího auta. Prepina pouze při rychlosti pod 60km v hod. Je potřeba nejaka kalibrace nebo jen spatne zapojeny kabel pod zrcátkem? Diky
m4zzy

Re:

#68 Příspěvek od m4zzy »

Patrik_19 píše:Zdravím borci,

koupil jsem si E91 09 kterou nemám v češtině a jsem z ni úplně zmatený. Mám svtěla obyčejný halogen, žádný xenon.když jsem BMW přebral tak se mi při odemknutí rozsvítily Angel eyes ale jelikož jsem rýpalista a projížděl jsem si různá nastavení, tak mám nyní problém, že se mi parkovačky při odemknutí nerozsvítí. Nevíte někdo prosím, jak to uvést do původního stavu aby se mi rozsvítily? a mohu přes den svítit jen AE? četl jsem zde, že při e91 po facelifte bych mohl ale mám facelift a intenzita kroužků se mi nezdá.
Díky
U faceliftů to myslím jde dokódovat přes diagnostiku. Ale v nastaveníiDrive nevím, jestli lze nějak zapnout/vypnout AE při odemčení auta.
Odpovědět