Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Aké letné pneu R19 na BMW G30?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Corleon

Re: Aké letné pneu R19 na BMW G30?

#21 Příspěvek od Corleon »

Arnie_one píše:Jirke:
Ale kuš, měl jsem na E53 origo Michellin Latitude Diamaris, poté kupoval Matador Hecotra 3 a najel s nima >60Kkm+ a nedokázal poznat rozdíl mezi nima, takže klídek. To si asi pleteš s Barumkou. Na zimu mám na E70 SibirSnow Matadorku a můžeš mě teď na Vysočinu (aktuálně padá asi 20cm) jít s F11 ukázat, jak mě vyškolíš na prémiových penu, rád si na to počkám.

Pravdu máš, že dvourozměr na léto z Matadrou asi neuděláš.

Tak nějak můžu souhlasit. Potřeboval jsem na 1 léto nový gumy (na další sezonu je v plánu dvourozměr) a známej mi poradil Matador. První reakce byla samozřejmě jestli si dělá prdel :lol: Ale tak jedna guma necelý 2k (245/40/18), tak jsem si řek že to zkusim. Kdyby to byla fakt tragédie, tak je vyhodim a koupim něco normálního. Předtím jsem mel Pirellky. No když přišli, tak jsem byl překvapenej. Guma hezky měkká, 3 měsíce staré, vyrobené v lednu. Popravdě jsem nepoznal při jídě rozdíl od Pirellky. Jenom teda Matador na zadních kolech na konci léta vypadal takhle :lol: To ty Pirelly byly v lepším stavu.
Obrázek Obrázek
Jirke

#22 Příspěvek od Jirke »

Ja nemohu rict ze by ty Matadorky nejak nesedely, ale ja je pak vymenil za Michelin Pilot Sport 3 a rozdil byl velikej (245/40/18). Bavim se hlavne o smerove stabilite a jizde po dalnici.
Corleon

#23 Příspěvek od Corleon »

Tak ja prave naopak porovnaval hlavne kdyz to valim na okreskach a tady jsem si rozdilu fakt nevsimnul :)
Vanessa_CZ

#24 Příspěvek od Vanessa_CZ »

snažíte se ušetřít tam kde neušetříte. takova michelinka pilot sport 4 nejen, že je bezpečná, ale taky má mnohem větší kilometrový průběh. takže nemusím pořad přezouvat, platit nekřesťanský peníze a ztracet čas přezouváním. Matador, barum atd... Vám vydrží na zadním náhonu max. pár tisíc KM a rozhodně to auto nemůže být na cestě tak sebejistý. A pokud někdo tvrdí, že nepoznal rozdíl tak je asi něco špatně.
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

každej hledá hodně muziky za málo peněz. Rád bych viděl pneumatiky co vydrží 60tis km na zadku BMW.
To budou nějaké co mají nové 14mm snad.... aby se sjeli ....většině vydrží 20-30k a to jsou moc rádi.... případně nějací co lítají extra dálky po dálnicích a nejezdí nějak sportovně ale na pohodu tam snad.

Já kupuji střední třídu Nexen N'Fera SU1 255/45 R18. .. ale nejezdím pilu jak nekteří šílenci co jezdí na hraně....

Znám borce co mění na zadku pneu i po 8-10tis km...pak nemá smysl kupovat premii za 4-5k za pneu. ale spíše kolem 2,5k ideální tak chápu lidi co hledají nějakej dobrej poměr výkon/cena....

Naopak čína je shit to bych na auto nikdy nedal....barum je taky tragedie co jsem slyšel.
To je tak na fabii...ale ne na BMW.
Vanessa_CZ

#26 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Filozofe nechces mi tvrdit snad, ze kdyz koupim hujdu jako nexen a nejakou premii a budu jezdit klobouk tak ze najedu stejne km????
Jirke

#27 Příspěvek od Jirke »

Muzes na hujdě najet i vic nez na premii, pac hujda ztvrdne, zpukovatí, a nesjede se ani za 10 let :D
Vanessa_CZ

#28 Příspěvek od Vanessa_CZ »

To je sice pravda, ale resime novy gumy :)
Filozof

#29 Příspěvek od Filozof »

Řešime nové pneu a hujda to není...,

Jezdí na nich spousty aut a mají je i na Bmw často i se silnějšími motory
Tak kde je problém ???

Ano nejsou to premiovky za 2-3x tolik...
Stačí se dívat na testy i recenze ale jinak chápu kdo chce to nejlepší na závodění a jízdu na hraně fyzikálních zákonů musí si holt řádně připlatit

Nikomu nic nevnucuji jen říkám ze možností výběru je více.
Vanessa_CZ

#30 Příspěvek od Vanessa_CZ »

také nikomu nic nevnucuji, ale jsou to hujdy (NEXEN) osobní zkušenost. gumy na autě vydržely jeden den pak jsem je raději vyhodil. Protože tohle se prostě nedá nikomu na BMW prodat.
Filozof

#31 Příspěvek od Filozof »

Jaké jsi měl je několik druhů nexenů a jakej ročník ???

Na zimní nemohu říci křivého slova to samé nfera letní xl.
Vanessa_CZ

#32 Příspěvek od Vanessa_CZ »

spíš bych se zeptal zda jsi ty někdy zkusil nějakou novou prémiovku. Pokud ne tak logicky nemáš zkušenost a těžko můžeš něco doporučovat nebo srovnávat. kupuji pouze nové pneu a nexeny jsem koupil jednou na naléhání známého jak jsou vynikající.... bohužel staly za vyližprdel
desmosedici-rr

#33 Příspěvek od desmosedici-rr »

používám Michelin Pilot Sport 4 S,jsem s ni spokojenýhttps://www.pneumatiky.cz/michelin-pilo ... -720439-t1
Itchythefirst

#34 Příspěvek od Itchythefirst »

Kluciii vole, mate auto co novy stalo pres mega a resite, jestli usetrite par stovek na gumach? :shock: :roll:
Zrovna gumy (Kumho) me tak vytrestaly, ze by me na nich nenapadlo setrit :roll:
Filozof

#35 Příspěvek od Filozof »

u géčka je to fuk ... 80procent řidičů stím jezdí jak se superbem....ktrej obouvá průměrné pneumatiky.

At si každej dá co chce je fakt že géčko stojí aspon 650k a více a pneu za 30k nikoho nerozhodí.
úspora u auta za 100-300k je jinde jako u auta co padá 150k ročně na ceně....

Takže premie za 5k nebo střed za 2,5k každej at si koupí co se mu líbí ale vybírat jistě ty z lepších 77procent hodnocení a více ...kam se vleze spousty pneumatik.

Něco jiného je MPOWER kde je potřeba špičkové pneumatiky když se stím jezdí sportovně/závodně.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#36 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Vanessa_CZ píše:také nikomu nic nevnucuji, ale jsou to hujdy (NEXEN) osobní zkušenost. gumy na autě vydržely jeden den pak jsem je raději vyhodil. Protože tohle se prostě nedá nikomu na BMW prodat.
U Nexenu musíš přetrpět asi 2 tis km, pak začnou fungovat normálně... měl jsem je na e60, po prvních 20 km jsem je chtěl taky vyhodit, pak jsem měnil tlak, ale změnilo se to až s nájezdem, pak byly úplně v pohodě... ale znova bych je ne/zvažoval ;-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Vanessa_CZ

#37 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Ja mel problém, ze bocnice tech gum byly strasne gumovy auto pri zmene smeru neskutecne plavalo. Po dalnici vic jak 160km/h se s tim nedalo a kdyz jsem pak v cechach na okresce zapomnel ze mam shity gumy a prisla zatacka a ja mel najednou zadek auta vedle sebe (malem jsem se posral) tak jsem to okamzite vzdal. A co si budem vykladat ty premie proste uplne jinak zataci a drzi smer je to jak prilepeny na ty ceste. To se pak clovek ani nemuze divit, ze se dve holky na rovny ceste v brouku rozloupnou jak nic...
Itchythefirst

#38 Příspěvek od Itchythefirst »

Tak ono nejde o zavodeni, jde o to, ze do krizovy situace se muzes dostat i kdyz jezdis super defenzivne a pomalu. Pak je obrovskej rozdil, jestli te pri mysce gumy podrzi nebo ne ;-) A ze u Gecka nezalezi, co tam je, protoze s tim lidi jezdi jako ae Superbem? :D :lol: Co to beres za matros, filozofe? Ten chci taky :D :D
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#39 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Vanessa_CZ píše:Ja mel problém, ze bocnice tech gum byly strasne gumovy auto pri zmene smeru neskutecne plavalo. Po dalnici vic jak 160km/h se s tim nedalo a kdyz jsem pak v cechach na okresce zapomnel ze mam shity gumy a prisla zatacka a ja mel najednou zadek auta vedle sebe (malem jsem se posral) tak jsem to okamzite vzdal. A co si budem vykladat ty premie proste uplne jinak zataci a drzi smer je to jak prilepeny na ty ceste. To se pak clovek ani nemuze divit, ze se dve holky na rovny ceste v brouku rozloupnou jak nic...
Měl jsem přesně to samé, musíš vydržet :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
PetoK

#40 Příspěvek od PetoK »

Raz som cital krasny priklad, myslim ze od sefa Sony... keby tie drahe vyrobky, ktore vyrabame, boli porovnatelne s tymi lacnymi, resp. hrali rovnako, nemuseli by sme ich vobec vyrabat... nikto by si ich nekupil.. skuste si to porovnat s gumami...
Odpovědět