Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše 7er

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kawaman

Re: naše 7er

#181 Příspěvek od kawaman »

Filozof píše:...

Dost možné že letos nic nebude ...
Řekl bych, že zcela určitě
Pilifo

#182 Příspěvek od Pilifo »

Filozof, tie reči o kríze si už radšej odpusť, pretože vôbec netušíš, o čom píšeš. Už snáď vyše roka to tu stále dokola omieľaš a stále nenastala žiadna pohroma. Už len čakám, keď tá skutočná kríza fakt vypukne (napr. za 3 roky) a ty tu budeš písať: "Já to říkal!"

V priemere istá finančná kríza nastáva každých 8-10 rokov, takže ak budem rok čo rok vyhlasovať, že tá kríza už je za rohom, tak áno, v konečnom dôsledku sa po istom čase moja predpoveď naplní. 90% času sú však takéto keci totálne zavádzajúce bludy.

A časovať kúpu JAZDENÉHO auta na čas krízy mi príde už fakt veľmi bizarné. Naozaj čakáš, že ceny jazdených áut padnú o polovicu alebo aký prepad ceny vôbec očakávaš? Je totiž nemalá šanca, že na tú krízu budeš čakať tak dlho, že tú E65 budeš kupovať 20-ročnú za 100k Kč, ale to vlastne znamená, že si oproti súčasnému stavu s E38 nijako nepolepšíš...

BTW, ešte taká malá poznámka na záver. Jedna z hlavných rád, ktorých sa treba pri investovaní držať, je to, že sa nemáš snažiť načasovať trh, pretože je takmer nemožné nakúpiť na totálnom spodku cien, keďže nemáš šancu dopredu vedieť, kde to dno skutočne je. Síce kúpa auta nie je investícia, ale výdaj, ale tejto rady by som sa držal tak či tak.
Naposledy upravil(a) Pilifo dne pát 07.02.2020 21:49, celkem upraveno 3 x.
cheater

#183 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:27, celkem upraveno 1 x.
PetoK

#184 Příspěvek od PetoK »

A ja mam tretiu otazku... preco pořád Filozof ? :smich: :smich: :smich:
soukupadam

#185 Příspěvek od soukupadam »

Filozofe takze e65 je pase kvuli servisu, kterej je v pohode na to jak je to stary a slozity.
A chces f10 nebo g30? Do toho budes sypat doslova statisice. A nebo nebudes, jenze pak nebudes ani jezdit, jelikoz a protoze tyhle auta jako vraky jezdit neumi narozdil od e65.
Kup si lexus gs a ser na to.
jazet

#186 Příspěvek od jazet »

kawaman píše:
Filozof píše:...

Řekl bych, že zcela určitě
:smich2: :smich:
Pilsner

#187 Příspěvek od Pilsner »

To sou keci :lol: :lol: . Fajnsmekr nevim,libi se mi,dealer nejsem,do kapsi hluboko mam :lol: :lol: ,a 760 taky. Mas spatny tabulky :lol:

P. :lol: :lol: :lol: ty pico...

Filozof píše:jako narovinu nic nemám proti když si někdo koupí rodinnej vágen pro 2-3 děti a má superba ...myslím si že jako auto to muže bejt v pohodě jezdit III verzí v nějaké slušné výbavě tak fajn ...dneska už se pohybují taky kolem 350-500k slušné kusy ... a padají na ceně jak hrušky v létě. :lol:

e66 750-760ku si kupují defakto fajnšmejkři a drogový dealeři... co nemají hluboko do kapsy ...dneska :lol:
Stepan1

#188 Příspěvek od Stepan1 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
kámo, je mi tě líto
Filozof

#189 Příspěvek od Filozof »

Já to beru jako vtip ... vidíte smajlíka přeci .

O aute není rozhodnuté osobně bych nejraději e66 750ku nebo klidně krátkou ale to se bohužel nedomluvíme.
Je to složitější než jsem si myslel. :roll:

Ps: o kriz nebolí útlumu mluvím narovinu v naši firmě a není jedinná , němečtí zákazníci rapidně snižují objednávky a už jsme přestali dělat víkendy a přesčasy a propustili 60lidí ... co bude dál uvidíme.
Stepan1

#190 Příspěvek od Stepan1 »

tohle není vtip, to je tragikomedie.
to neumíš doma vysvětlit? Dyť to všechno už dávno víš:

F11 - nemáš na provoz
G31 - nemáš na pořízení, až budeš mít na pořízení, nebudeš mít na provoz
Superb - viz G31, navíc ho nechceš, takže nad jakýmkoliv výdajem do něj budeš skučet ještě víc než teď do E38. Neudělá ti o nic větší radost než oktávka v kombíku, prostě to nebude ono, akorát bude stát víc peněz. To co ti teď žere E38 v plynu, nominálně to samý ti bude žrát ten 206kw v benzínu, spíš víc. Stojí nám tady na dvoře, vím, o čem mluvím. K tomu 19" gumy, větší brzdy, s tím nájezdem co ho budeš kupovat podvozek dávno po smrti. Posereš se z toho, jen to přivezeš domů a budeš litovat, žes nevzal fabii v kombíku na operák, protože ta by tě sice srala taky, ale aspoň by stála bůra měsíčně + palivo a to je celý.

jestli to mermomocí musí (=žena jinak nepovolí) bejt kombík, napiš na tu 545i z inzerce, že máš dvědvacet v keši a zejtra je přivezeš. p. Milata na to kejvne, přitáhneš to domů, máš V8, žena má kombíka, posere se maximálně active steering, no tak ho spravíš za 20 hadrů a jezdíš. A když to nepůjde, tak já to od tebe v létě za 150 na stavbu koupím :lol:

btw. jak je to s tou krizí? Předtím se na ní s nákupem čekalo, teď přichází, takže radši ne, je potřeba bejt opatrnej? Já to nechápu :/
jazet

#191 Příspěvek od jazet »

Filozof píše:Já to beru jako vtip ... vidíte smajlíka přeci .
Smajlíka vidím u výměny oleje v prevodovce, ale ne u toho, že letos to asi nebude.
kurevtor

#192 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:CHEATER: já ještě nevím ... obávám se že to padne letos

- 530-540i G31 je drahá F11 535i nevím zda je povedený model spíše ne....
- superb III LK 2.0TSI vybavenej je taky drahej a možná bych jej překousnul a dvojka to je shit to nechci...
to jsou jedinné auta které jsme ještě řešili ... jako alternativu ...

G31 padnou na ceně tak do 2-3let ...2017 rok výroby - hodně padají nafty co jsou vylítané...ale to asi nebudu chtít nafta mě nikdy nelákala

Supík padne taky za 1-2roky ...

E61 poslední roky 550i tour 2008-9 skoro nesehnatelný navíc krize už klepe u nás ve firmě ...snižujeme počty lidí v druhé vlně ...a 15-20procent méně zakázek jak které oddělení takže co bude ? Němci se už potápí pomalu když jsem byl na poradě nevypadalo to vesele.... :roll:

Vubec nevím co bude dál... starou E66 žena nechce...že to budeme furt servisovat ale mě by se to líbilo a dvě auta nepřichází v úvahu.

takže G31 až spadnou na ceně nebo E61 poslední roky ... a přijde mi že pěkný kus stojí randál ...

PS: Měli jsme tu němce co má 530xd tour g31 a je stím moc spokojenej ... 3 rokem ji má a bude mít skoro 200tis na tacho ... žádné problémy stím nejsou jen běžný servis oleje filtry atd pro zajímavost... a dokonce co 100tis km jim dělají oleje v automatu ...to jsem se divil. 8-)

Takže možná světlo na konci tunelu ...žeby ty Géčka se trochu více povedli ?
kamo ted je mi z toho ale fakt smutno co tu pises....
Filozof

#193 Příspěvek od Filozof »

Plán byl v létě 2020 koupit auto a osobně jsem chtěl vždy Bmw ...

Nejvíce se tomu všemu blíží 5er e61 ikdyz sen je 65ka něco jako je v inzerci stim bych byl asi nejštasnejsí člověk... facelift samozřejmě .

Gecko ani fko nechci to se libi ženě ale servisně je to past a gecko je mi nedostupné...

Superb se taky libi ženě ale to by zase nedělalo radost jak píšeš štepane.
Byl bych z toho auta špatnej.

Takže jen ty dvě 5er a 7er.
kurevtor

#194 Příspěvek od kurevtor »

a proc ze by ti superb nedelal radost? :lol: :lol:
Filozof

#195 Příspěvek od Filozof »

Kurevtor: jde o to ze preferuji zadní náhon a vyvážený podvozek... proste BMW.

Superb je fajn pro rodiny s dětmi ale pro chlapa pro radost to moc nebude....

Radost z jízdy ... proste .

Gečko i fko nebo Superb se libi manželce vidí roky ze je to mladý a má to kufr. :lol:
Kane

#196 Příspěvek od Kane »

Filozofe Ty musíš bejt děsnej drak s tou tvou 728 v plynu.
To jako radost z jízdy jak? Každá zatáčka bokem nebo co jako?
Protože o rychlosti to asi nebude, tam by Ti bohužel ten Sup asi s přehledem ukázal záda
Filozof

#197 Příspěvek od Filozof »

Kane: Záleží jak kterej superb navíc já nezávodím s každým na potkání užívat si auto můžeš i sám na okreskách atd. ... jak už jsem zde psal před časem jezdím z 90procent na pohodu s rodinkou ... užívám si auta ikdyž je to stará popelnice ...a neuvěřitelné že mi auto zase pochvalili 2 lidi teď v unoru ... nevím co na tom kdo vidí asi nejsou vůbec vidět ve vyškově minimálně ... nebo je to pro některé stále pěkné auto...

Jinak vždy mě nějakej koncern vyléčí a vidím ty plusy staré e38. O e65 se ani nebavím ta je o 100let dopředu pokud má výbavu je to bez debat.

Jinak když chci přepnu na 100oktanovej benzín dám sport režim a pár kilometrů si užiji a zase přepnu zpět na LPG a D a jedu v klidu a pohodě dál ...
Nemám potřebu furt závodit. Auto beru jako celek musí mě bavit a když do něj objednávám díly musí mi to zase něco dávat naopak.

Superb mi dá maximálně velikost na zadních sedačkách a kufru.
To e61 5er V8 s L7 a výbavou nebo e66 mi dává mnohem větší smysl života ... než to cpát do nudné velké ikdyž novější krabice ... kterou by ráda žena.
Ona neocení sportovní chování vozu... spíše jiné vlastnosti.

A co jsem se dočetl i na toho superba jsou drahé díly ...ne vše je levné jak to vypadá.

PS: Chci vidět nadšence co si veme superba/passata a pojede se jen tak projet po okreskách a užívá si to ... :lol:

PSS: KUREVTORE ty jsis koupil superba ok chápu že ti smysl dává já ti to neberu... :)
kurevtor

#198 Příspěvek od kurevtor »

Na superba sou drahý díly, ses dočetl. Aha ty blázne tak ty už se fakt radši nepřemýšlej a jezdi hromadnou dopravou protože tohle už je moc :lol:
Filozof

#199 Příspěvek od Filozof »

myslím tím na to co ti auto dá ... ne jako porovnání s BMW tak jsem to nemyslel.
Jinak kamarád má superba vím co kupuje co kolik stojí ...tedy 2ka ... není to trojka kde to bude krapet jinde ...

Je to trochu na jinou diskuzi ...

Třeba pokud by byla debata o fabii tak i destičky za 700kč jsou prostě drahé na to co ti to auto dá... kdežto na BMW za 1K desky jsou ok ikdyž jsou dražší prostě ti to auto vrátí jinak ... a tam chápu a dává to smysl ... do fábky bych ty peníze nikdy nedal.
kurevtor

#200 Příspěvek od kurevtor »

myslim, ze mame dodiskutovano :lol: Alespon mne uz to asi staci.
Odpovědět