Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mahla

Re: Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

#261 Příspěvek od Mahla »

Dost záleží, jestli jsi už někdy svoji vinou boural. Já mám kolem 180 měsíců bez škody. Je mi 39. X let jsem si nechal pojistku srovnávat přes epojisteni.cz. Letos poprvé jsem zkusil klik.cz a stejná pojistka tam vyšla o 1000 Kč levněji.
Jestli to Zugy sežene ještě někde levněji, rád to využiji, protože teď jsem volal do Allianz a tam mi to dokážou udělat za 9600 a nevidím v tom odcizení... Asistence je rozšířená, nikoliv bezlimitní. Myslím, že říkali odtah do servisu max 150 km a kam to odtáhnou určí Allianz.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od matiz »

Vanessa tu spoluucas mas jak ze 10% nebo 10k kc??? To je takovy jako ze krapet dost diametralni rozdil u treba skla. Ja mam spoluucas u skel na 1000kc kdyz to necham na jejich smluvni servis je spoluucast 0. Tech 10k kc budes mit jen na havarku ne? JInak se to nemuze absolutne vyplatit.

Porad to rikam, Allianz je uplne zcela marna. Neomezena asistence a limit 150km??? No to at si strci vsak vy vite kam. Je to proste drahe. Dost drahe vzhledem k tomu jake maji podminky. Vsadil bych svoje boty ze jedna z podminek plneni u Allianz je oprava z havarky ve smluvnim servisu. Dekuji, nemusim.

Ja mel od klik pojistku s pripojistenim drahsi nez primou cestou u konkretni pojistovny.

Pred nedavnem mne rikal kolega ze meli nekolik aut s havarijkama, mile pojistovny jim udelaly novou kalkulaci a meli platit jak mourovati, snad o 10k na auto vic. Tak ukoncili smlouvy, udelali jen POV a hotovo.
Vanessa_CZ

#263 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Matizu asi jo vubec jsem to nestudoval. za poslední rok to pojištění celkem citelně podražilo. Mám stejnou pojistku na 5tku u koop a tam je to uplně jiný. Cena stejná zák+hav. a tam je tedy 1000 kc spoluucast, asistence atd... Ale to už dnes prostě udělat nejde. Na tu 7mu mam přes 40% slevu na to pojistění.
Mahla

#264 Příspěvek od Mahla »

Jak ti může pojištění zdražovat? Když nemáš nehodu, auto je rok od roku starší, ty máš vyšší bonusy + jsi starší, tak pojistka bude každým rokem levnější, akorát si musíš pohlídat 6 týdnů před koncem smlouvy a nechat si ji přepočítat. Když to nestihneš, tak na jeden den dát spz do depozitu, tím se ukončí smlouva a jedem znova. ;)
Naposledy upravil(a) Mahla dne úte 25.02.2020 12:56, celkem upraveno 1 x.
Mahla

#265 Příspěvek od Mahla »

Z jiného soudku, jaké jsou pojišťovny kundy.:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/za- ... m-40274330

Stát si platí u pojišťoven nehorázně předražené pojistky na všechno a když se tady udělá škoda cca 100 mil., tak pojišťovna v tomto případě raději vypověděla smlouvu, než aby to zaplatila a bude se to řešit soudně. Předpokládám, že ví, co dělají a určitě na tom vydělají.
Úplně si dokážu představit, jaký nýmand ve státní správě kontroloval smlouvy. :lol:
Vanessa_CZ

#266 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Pojistka jako taková pokud už je uzavřená tak nezdražuje. Ale nové smlouvy ojebavají jak se dá... Viz spoluúčast 10tis. nebo 10% asistence do 50km atd...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od matiz »

Pred chvili mne volal mamrd z Allianz ze vcera jste si delal kalulaci a nechal telefon, tak jestli by jsme se na to nemohli podivat. No mohli, vylozene jsem se tesil na to co nabidne. Takze nabidnul neco co se odmita... 5600 s najezdem do 5k km, pojisteni skel bez limitu. Tady ale narazime na prvni zadrhel, to bez limitu je pravda, ale likvidace pouze ve smluvnim servisu, takze nejspis cina okno. Spoluucas 1000kc pri vymene, pri zaceleni bez spoluucasti. Nevim proc bych si ale mel nechat zcelovat okno kdyz platim pripojisteni. Takze to mame prvni fuj jednani.

Pojisteni proti zivlum se spoluucasti 5000kc. Na otazku jestli to neni nejak moc vysoke mne rekl ze to je spoluucast jako u klasicke havrky. No, to uz jsem taky zazil ze mne v jedne pojistovne chteli prodat havarijni pojisteni ktere nekrylo havarii. Tudy cesta nevede, spoluucast vysoka. Likvidace ve smluvnim servise. Takze zase dostanu na auto ten nejlevnejsi srot co kdo vyrobi...

Pojisteni proti zveri, tak samo spoluucast 5000kc, likvidace ve smluvnim servise. Takze zase cinske kvalitni dily nebo to se svari, to neni nutne menit.

Akceptace smluvnich servisu je proste absolutne nevyhodna a delaji to jen proto aby nemuseli plnit kdyz uz nemuzou uplatnovat amortizace. Ne pojisteni, ale zlodejna to je. Kdo ma pojistku bez smluvnich servisu domuze se i originalnich dilu, delaji s tim sice tyjatr, musi se vse fotit a dokladat, ale proplati. Jenze u E65 se to silene rychle zvrtne na totalku protoze svetlo 40k, blatnik 15k, naraznik 30k, lak 12k s dostrikem plus dejme tomu 5k za praci a sbohem satecek, vezmou prvni tri nejlevnejsi vraky a cuuuuus, totalka a ty si kliente vyliz prdel... Pak nastava dlouhy proces s velmi nejistym vysledkem a troufam si predjimat ze bez soudu to nepujde.

Lituju vsechny kteri utrpi skodu na e65, ty auta hodne popadaly a ty nejlevnejsi vraky jsou bezcenne. Jo a na nejake individualy s cenou jednou tolik jako obycejna, na to taky nehrajou...Vybava jim je taky fuk, maji prece tabulky, ze -) Je lepsi to nikde nerozbit, minimalne ty krasne kusy.
LUBEC Člen Klubu
Člen Klubu

#268 Příspěvek od LUBEC Člen Klubu »

Ja se svoji 7er nenajedu tolik kilaku proto mám jen základní ručení.
AXA za 2500,-

Momentalně mě axa vychazí jako nejlevnější pojištovna.
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
matiz
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od matiz »

Jsem testnul axu a 2768 k dnesnimu dni bez jakehokoliv pripojisteni na 740d.
Zugy

#270 Příspěvek od Zugy »

Mahala..jako není problém to spočítat.. to nic nestojí.. ale ty ceny jsou hodně individuální.. takže stačí sz a já to spočítám.. netvrdím však, ze to umím nejlevněji..ale někdy se tak podaří..

Jinak neomezená asistence a limit 150km jsou 2 ruzne varianty.l a není ti limit na 150km ale je tam 15000kc , a záleží kde se odtahuje, a místo neurčuje pojišťovna..pak je dražší varianta a ta limit nemá..pokud chce člověk využít 3dny náhradní auti zdarma tak musí do smluvního..jinak nemá auto zdarma.. náhradní auto ma v základu spoustu pojišťoven

Bezlimitni okna nemaji povinnost smluvního servisu, ale pak je tam spoluucast.

Návštěva smluvního servisu pri havárie neni podmínka.. ale většinou člověk čerpá nejakou slevu, např. Sleva za opravu ve smluvním servise nebobsleva za opravu rozpočtem.. pak je dobré se tim řídit..jinak se navysuje spoluúčast

Spoluucast pripojisteni srážky nebo čehokoli u allianz slyším poprvé..na te se musim kouknout..jinak většinou, pokud nemam havarijko a resim jen připojištění, tak u většiny pojišťoven je to bez spoluúčasti..nebo je tam nějaká malá..

Allianz mi vychází nejlépe i prez vysoký km nájezd.. ale jak sem říkal. Je to individuální a je třeba to vždy u každého spočítat přímo na míru..nejde vycházet z nejake obecne ceny.

Jinak k tomu havarijku..do ledna jsem ho měl, ale už sem to zrušil..nechtělo se mi platit 15k rocne na auto za 150-200 a nahradil jsem to pov + vsechny pripojisteni co šly a jsem o pulku levnější..

Můj věk 31
Zugy

#271 Příspěvek od Zugy »

Jinak hoši..každý rok se zdražují i stávající pojistky.. vždy kdyz dojde předpis na nové pojistné období spolu se zelenou kartou, můžete si všimnout, ze je dražší..i když se přičítají bonusy..jednou je to navýšení plnění hasičům, jednou je to zdražení obecne, pak zjistí, ze jsou v mínusu,ze maji vysoké škody a tak pořád dokola..ovšem to zdražení stare smlouvy neni tak výrazné , jako kdyz si clovek udela novou smlouvou..ovsem vzdy je potreba si to přepočítat..nejde z toho delat pravidlo.

Mahala, u te axe ano. Klient naboural, plnění proběhlo jak mělo, ale v zápětí došla výpověď, na což má každá pojistovna i klient právo, ze v případě skodni události může jedna ci druha strana dat výpověď a axa to velmi ráda využívá ..Teď naposledy klient s pov+hav.. měl malý tukanecek. Po plnění mu napsali ze vypověděli pov..ale hav at si platí dál, ze to mu nechali..no co to k**va je ? :lol: Ale měl tam pri sjednávání dobrou cenu, tak to samozřejmě chtel tu axu.. akorát teď sme ji museli změnit.. čili s plněním problem nebyl , ale po škodě si uplatnili právo výpovědi.

Některé pojišťovny dávají klientům jasne najevo, ze je nechtějí. Když má někdo hodně bonusu a mel třeba někdy nehodu, tak má odectene bonusy , které už může mít nasbirane zpět a nebo navic ještě tzv malus..a pak vidíš y ze u jedné pojišťovny ten klient má pov za 9000 a u druhé třeba za 60.000kc.. neumím sem dat obrázek..ale teď v zimě dokonce jedno pojištění rekordních 813.000kc za obyčejný pov.. :lol: samozřejmě sme zvolili jinou variantu za normální peníze.. :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od matiz »

To je nejaky preklep POV za 800k kc ne? Asi ty tabulky nebudou tak dobre jak se zda a nekde se stala chybka.

Jinak spoluucast byla u zivlu a zvere vzdycky, pokud se pojistovanim zabyvas tak mne to docela prekvapuje ze to nevis. Nikde v podminkach jsem nenasel ze je mozne uplatnit vymenu okna od allianz mimo smluvni servis a nikde jsem tam nenasel ani sankci za to. Kdyz mne volal ten pojistovak tak jsem to zduraznil ze je to pro mne neakceptovatelne, a bud mate kazdy jine informace nebo je neco jinak, protoze mne vubec nenabidnul tu moznost. Ba naopak spluucast zminil i ve smluvnim servise pri vymene toho okna.

Za co myslis ze je ta sleva v tom smluvnim servisu?
Mahla

#273 Příspěvek od Mahla »

To Zugy:

Včera mi paní říkala, že v té mojí nabídce je odtah maximálně do 150 km vzdáleného servisu a kam se to bude odtahovat, rozhoduje Allianz. Ale kolikrát jsem se setkal s tím, že někdo něco nabízí a podavá nepřesné, nepravdivé informace.
Zugy

#274 Příspěvek od Zugy »

Tohle slyším fakt poprvé..ani okno nema spoluúčast.. jedině v případě..pokud máš havarijko a resis rozbite sklo formou havárie, tak platíš spoluúčast toho havarijka..pokud to máš Jako pripojisteni, tak není žádná spoluucast.. to samé ty zvířata..pokud je to z havarijka, tak je spoluúčast podle havarijka..pokud máš jen povinné a k tomu připojištění, tak je to bez havarijka.. a asistence uvádí jen finanční limity na odtah..ale schválně mrknu donpodminek, zda se něco nezměnilo..ale nikdo nemůže vedet vše.. jinak mě kdyz odtahovali, sice jen v rámci brna, určil jsem si kam chci odtáhnout ..nabídli mě, kde jsou smluvní servisy a vybral jsem si..nebi domů třeba..otec mek defekt a nechak se odtáhnout domů..to stejny tchyně, chciplo ji auto na d1 a nechala se odtáhnout do temelína aj s posádkou.. vsechno to byly moje smlouvy co jsem dělal a nikdy žádný problém nebyl..a ani jsem o tom neslyšel co říkáte, ale zkusím to prověřit..ale to se mi nezdá

To pov za 800k kc nvm jestli překlep..vyflusl to online systém, konkrétně slavia .. a verze s 60k kc běžně.. některé pojišťovny nechtějí klienta se záznamem tak nahodi nesmyslnej malus , aby tě to ani nenapadlo sibto sjednat
Zugy

#275 Příspěvek od Zugy »

To mahla: jeste me napadlo, někdy autodealeri nebo nejake ty online servery mívají trochu odlišné nejake věci..tak třeba ta tvá konkrétní nabídka je jiná..ale musel bych tu modelaci vidět..takhle těžko říct..rozhodně je to divný
matiz
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od matiz »

jeden obrazek lepsi nez tysyyyc slof :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
Zugy

#277 Příspěvek od Zugy »

Tak jsem na to přišel.. u allianz jdou aktuálně sjednat 2 různé produkty, záleží na tom, kdo jaky používá systém.. když zadám sjednání na stránkách allianz, tak to nabízí nový produkt moje auto, který má podminky , i kterých mluvíte vy..ale musím si je projít podrobněji. Já třeba používám jeden "univerzální " systém..kde zadám vstupní údaje a spočítají se mi nabídky všech pojišťoven, které můžu sjednat, a tam mi to počítá jeste v tom "starém " produktu.. a ano ..může se to takhle stát..bývají prechodova období, kdy nastupuje nový produkt a nejakou dobu jeste běží starý.. a postupně se vypíná..neni to naráz..takže prvne přestane fungovat jen u některých partnerů na jejich systému a po pár dnech ci týdnech pak u nas .. uvádím to zjednodušeně.. takže se omlouvám, ze mi unikl nový produkt na auto od allianz, jelikož v mém systému je stále starý ale nikoliv špatný.. ještě to omrknu v origo allianz systému..ale dnes už ne.. jinak dnes ještě u mě funguje ten starší produkt s podmínkami, které jsem uváděl ja..ale nevím jak dlouho
Zugy

#278 Příspěvek od Zugy »

Jinak se to tváří pekne na hovno ten nový produkt.. :roll:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od matiz »

presne, kdyz jsem to delal pred rokem, bylo to vstrebatelne, nyni ani omylem. Duvod proc jsem nesel tam byly ty smluvni servisy... Asi si mysli a mozna je to pravda ze vetsina klientu jsou tupe hovada ktere kyvnou na vsechno.
Vanessa_CZ

#280 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Pojisteni KOOP.
Pojisteni odpovednosti 35mil.
Bonus B10 Bonus sleva 50%
zákonná 5292,- Sleva 30%
Hav. pojistení: hav. ano, zivel ano, odcizeni ne, vandalismus ano, pojisteni na 200tis. spoluucast 10% min. 10tis., stupen bonusu B10, bonus sleva 50%
obchodni sleva 30% 6377,-

asistence 300,-
urazove pojisteni - trv. nasledky 200tis., smrt 100tis., telesne poskozeni 25000, hospitalizace 200,- denne
pojisteni skel - vyhledova spoluucast 500,- plneni do 20tis. rocne 2567,-

rocni cena cca 13700,-
Odpovědět