Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pilifo

Re: Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

#301 Příspěvek od Pilifo »

No ja ti neviem, ale keby si kúpila jazdené auto moja mama, ktorá je úplný laik a netuší, čo je chip, katalyzátor, DPF a auto by po kúpe normálne prešlo evidenčnou kontrolou, TK a EK, tak nevidím dôvod, prečo by sa v prípade nehody, ktorú spôsobila, mohla poisťovňa vyhovoriť, že auto je nespôsobilé. Ona nemohla tušiť, že auto má nejaké "nelegálne" úpravy, ktoré neodhalila ani STK. Navyše si nemyslím, že by poisťovne boli pri kontrole dôkladnejšie ako STK, ktoré pokiaľ viem chip ani neodhalia, ak auto stále splňuje emisné normy.

VIN sa kontroluje pri každej evidenčnej kontrole, takže ak ňou auto po kúpe prejde a auto sa v takom stave poistí, tak poistka platí. V opačnom prípade by zmenený VIN odhalili už na evidenčnej kontrole tesne po kúpe. Inak neviem, prečo by si niekto bezdôvodne menil VIN, ak neplánuje auto použiť na trestnú činnosť.

Poistný podvod je už iná kapitola, vtedy verím, že sa z plnenia môže poisťovňa vyvliecť. Každopádne chipnutie a podobné úpravy sa za poistný podvod nepovažujú.
vlastnemec

#302 Příspěvek od vlastnemec »

HyndaDan píše:Tak to se pleteš, největší průser je invalidita. To je ušlý zisk, psychická újma atd...
Vím o případu, kdy se v ČR vyplácelo 62 mil. jedné osobě....
A teď tu o červené karkulce :D :D :D Moje drahá polovička to sem tam vypisuje pro soudy, základ je jasný podle tabulek s body a zbytek na soudci. Paradoxně u nás uděláš větší škodu na majetku než na zdraví.

Ke zbytku se nevyjadřuji, protože už pletete hrušky s jabkama.
kurevtor

#303 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Dá se jezdit rychle ale i bezpečně ... s rychlostí to nemá nic moc společného ... kam nevidím neletím jak hovado...

Tady to bude ještě zajimavá debata ... :lol:
přiznam se, že už nějakou dobu sbíram tvé komentáře a zvažuji napsat knihu "Příklady paradoxu výrokové logiky."
Filozof píše:Dá se jezdit rychle ale i bezpečně ... s rychlostí to nemá nic moc společného ...

Rychle ale i bezpečně. Jakože rychlost má vliv na tu bezpečnost. Zároveň to s rychlostí nemá nic společného. Pokud to s rychlostí nemá nic společného, proč je uvedena v konjunktivnim vztahu s bezpečností? A je vůbec "rychle ale i bezpečně" konjunkcí?

Fakt mi to dává zabrat.
Filozof

#304 Příspěvek od Filozof »

kurevtore chápu že se rád vrtáš ve všem co píšu já ti to objasním a upřesním ...

Vidím kilometr před sebou prázdnou dálnici/okresku ... ok jedu klidně rychlejí 110-180km/h podle toho jak se mi chce dle pocitu a nákladu ve vozidle a obsazenosti atd.
Pokud vidím horizont ostrý a za ním nevím co je zpomalím dle okolností ...nevletím jak hovado kam nevidím .. .to samé nepřehledné zatáčky křížení cest apod předvídám dopředu atd, ... dokázat jet jako člověk ale občas rychleji a svižneji není problém ... jet jako bezmozek a vyvolávat potenciální krizové situace ... je problém ...a muže to skončit špatně.
Dal je i fyzika a stav silnice a počasí ...když prší/sněží nepoletím jak šílenec na kluzké silnici apod.

Aspon tak to vidím já.
Proto výraz rychle a bezpečně.... čitelně pro ostatní.

PS: Pochlub se co je se 7er .... v čem vidíš problém však už je to dlouho co se to stalo nebo ne ? :)

A do megana v petidvířku na jsi šel nakonec ? :)
Pilifo

#305 Příspěvek od Pilifo »

Filozof, myslím, že každý pochopil, ako si to myslel, ale napísal si to jak Tatar, takže to kurevtorovi nedalo a musel si z toho urobiť prdel :lol:

Záver teda je, že s rýchlosťou to má dosť spoločného!

BTW, táto téma je o poistkách a plnení, takže ak ťa zaujíma kurevtorova 7er a Megane v pětidvířku, tak mu napíš SS, inak to zase skončí v totálnom off-topicu...
Filozof

#306 Příspěvek od Filozof »

ok někdy jsou myšlenky mnohem rychlejší jak psaný text takže se občas stane že slovíčko či dvě vypadne ... pak z toho vznikne něco co kurevtorovi a dalším nedá spát .... :lol:

K tématu.
By mě zajímalo kdo všechno jste dostal to co jste chtěl od pojištovny. Kdo z vás má pojistku 7er havarijko nebo povinné a dostal vyplaceno adekvátní částku za opravu auta nebo ví o někom kdo byl krácen a za co.

Takže beru i střet se zvěří, která dokáže udělat totálku.
Rozsekat 750ku v hodnotě 250-350k se zvěří a kolik byla částka na opravu ?

Ostatně sám bych si asi nedokázal pořídit 7er alespoň bez malého havarijního pojištění. Tam je to dost drahé.

Navíc by mě zajímalo pokud se někomu stalo něco s autem třeba díra v silnici a poškození podvozku zda pojištovna plnila nebo ne.... případně jaké pojištovny jsou nejlepší ...

zatím jsem pojištěný u AXY kde mám za 3944kč pojistku na rok se skly komplet. Do 10k čelní sklo. Měnili mi bez keců tady ve vyškově rok zpátky a nic jsem nedoplácel ikdyž bylo za 10,5K. Což je fajn.
xdreamerx

#307 Příspěvek od xdreamerx »

Je nesmysl srovnavat kdo kolik plati.....kazdy mame jiny bydliste, vek, bonusy...atd to vse hraje roli.
Spis by me taky zajímalo jak pojistovny plati v pripade, ze se neco stane. Ktera pojistovna hned zaplati opravu nebo, ktera se dohaduje a kraci plneni
Treba ceska, ted uz generali ceska, tak mama mela okno pojisteni na 10. Bylo prasknuty, takze na pojistovnu a vymenu. Vymena byla tenkrat za cca 8000 a pojistovna poslala 6000, natoz se poslalo odvolani a poslali jeste snad 1200. Takze - 800. Proc teda plati pojistku na 10 kdyz to stejne nevyplati? Jo a davalo se tam okno jake tam bylo. Jako, ze neoriginal za neoriginal.
Don

#308 Příspěvek od Don »

Je tam nejake sikovne pravidlo, ze pokud se to stane do 3m po uzavreni pojistky, mas tam nejakou spoluucast... podekujme podvodnym praktikam nasich spoluobcanu.

Jinak likvidatori jsou pro pojistovny vetsinou dost spolecni, takze co vim tak generali, cp, koop, csob maji jednoho.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od matiz »

Podekujme vychcanosti nasich pojistoven, to je ten spravny vyraz. Pokud by bylo pravidlem ze pri pojisteni skla je treba detailni fotka, nebo nafoceni technikem, nebo pristaveni auta nebyl by k tomu zadny duvod. I tak je tam spoluucast u drtive vetsiny. Nevim za co.

Za dalsi zadna pojistovna nevykryje sklo z povinneho ruceni skudce, posle klienty do patricnych mist. Prooooc??? Je to skoda zpusobena provozem motoroveho vozidla. Je to jen vykrucovani a vycuranost.

Vcera jsem byl u kolegy a mel tam baworaka trtknuteho zezadu. Totalka. Obecna cena 66k za e39. Auto v nevidanem stavu jak technickem, tak oprickem, vybaveny az na pudu a nezajem odjezd, obecna cena a cus, na vybavu se nehraje. Jsem se hned po ranu zase nervnul, protoze to je uplne stejne svinstvo jako ty pripadne podvody co delaji lidi, Jen s tim rozdilem ze malokdo ma koule na soud. Protoze znalecky posudek nic neresi, odpali ho ze je jednostranny. Kdo chce vic, musi se soudit. S nejistym vysledkem.
Filozof

#310 Příspěvek od Filozof »

On je problém na více stranách ...ojebávají pojištovny slušné lidi ... ale taky autoservis pokud má likvidátora a ten označí škodu za 72K přitom bylo za 16k opraveno originálními díly s prací v jiném servisu.
Přímo likvidátor co patří k smluvnímu servisu takto ojebává auto za autem ... a těch bude spousty po čr. Pak se navyšují pojistky a odrbávají ostatní lidi.
A co mám od mechanika jednoho autor. servisu takto se ojebává od oleje co se nemění v motoru až po díly co se nemění ale naučtují se ...případně se přestřelí oprava auta pojištovně.

A to není jeden případ.

Takže žijeme v zemi ojebávačů a vychcánků ... a ten zbytek slušní lidé platí a občas se nestačí divit.... logicky pak pojištovny furt zvedají pojistky :? :!: :idea:

Ale měli by to zvedat hlavně lidem co bourají a dělají problémy a uměle navyšují rozpočty na opravy aut i 5-10 násobně atd. ... ne všem ... ale tak to bohužel nefunguje a metr na tyto lidi nikdo nemá.
Stepan1

#311 Příspěvek od Stepan1 »

Survival of the fittest...
Doufám, že když tě to tak sere, tak mechanika i likvidátora si nahlásil nadřízeným. Oh shit, tys to neudělal? Proč proti tomu nebojuješ, když tě to tak sere? Na jiným fóru se chlubíš, co všechno jste na firmě odrbávali a jakože woohoo a tady brečíš, že někdo odrbává úplně stejně
Filozof

#312 Příspěvek od Filozof »

Stepane ze ty jsi taky jeden z tech co děla likvidátora či nějakeho vyfičkundatora když odpovidas jak zdrbanej hejsek ... :lol:
Stepan1

#313 Příspěvek od Stepan1 »

zdrbanej hejsek?
Jakože si dělám prdel z toho, co seš za pokrytce, když brečíš, jak někdo vojebává (cokoliv) a sám se na tom přitom v jiných případech podílíš? Ty vtipe.

Pokud je to špatně, tak to nahlaš. Info zjevně máš. Ale ono ti to vlastně až tolik nevadí, viď? Vlastně doufáš, že kdybys potřeboval nějak opravit svoje auto, tak že se to taky nějak udělá, abys nebyl škodnej. To je v pohodě, stačí si to přiznat :-)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od matiz »

Filozof píše:On je problém na více stranách ...ojebávají pojištovny slušné lidi ... ale taky autoservis pokud má likvidátora a ten označí škodu za 72K přitom bylo za 16k opraveno originálními díly s prací v jiném servisu.
Přímo likvidátor co patří k smluvnímu servisu takto ojebává auto za autem ... a těch bude spousty po čr. Pak se navyšují pojistky a odrbávají ostatní lidi.
A co mám od mechanika jednoho autor. servisu takto se ojebává od oleje co se nemění v motoru až po díly co se nemění ale naučtují se ...případně se přestřelí oprava auta pojištovně.

A to není jeden případ.

Takže žijeme v zemi ojebávačů a vychcánků ... a ten zbytek slušní lidé platí a občas se nestačí divit.... logicky pak pojištovny furt zvedají pojistky :? :!: :idea:

Ale měli by to zvedat hlavně lidem co bourají a dělají problémy a uměle navyšují rozpočty na opravy aut i 5-10 násobně atd. ... ne všem ... ale tak to bohužel nefunguje a metr na tyto lidi nikdo nemá.
To jsou zase hrozne sracky, fakt. Myslim ze nejvetsi ojebavac je tady Filozof, ojebava uplne vsechny historkama znamy znameho -)))) Vis co Sašo??? Vis, ze jo -)
Filozof

#315 Příspěvek od Filozof »

hoši vy jste fakt mimo ... přemýšlíte vubec co píšete ? Pohybujete se trochu v terénu mezi lidma a firmami ?

Ne na ničem se nepodílím ... takže já mám čisté svědomí. To že na tom frčí spousty firem stím se nedá nic moc dělat.

A soudit se a udávat nějaké lidi na to fakt já kašlu ... nejsem udavač ... řekl jsem svůj názor jak to tady funguje ... a co jako ? Auto konkrétně bylo náše v rodině.
A ne opravdu mi nikdo auto neopravuje ...to si opravuji sám ...nebo jedu do servisu kde jim koukám pod ruky případně mám mechanika co mi dokáže dost věcí opravit pokud má čas. Ten je aspon poctivej a mohu mu koukat pod ruce i mu občas pomoci pokud chci.

Víc bych zde nepsal ...člověk nemuže napsat i své zkušenosti hned je osočen ... a hned začnou pískat ... jste trapní opravdu ... :roll:
Stepan1

#316 Příspěvek od Stepan1 »

Filozof píše:hoši vy jste fakt mimo ... přemýšlíte vubec co píšete ? Pohybujete se trochu v terénu mezi lidma a firmami ?
Ano, přemýšlím. Ne, v terénu ne, nejsem zemědělec. Mezi lidma ano. Mezi firmama ano. Proč?
Filozof píše: Ne na ničem se nepodílím ... takže já mám čisté svědomí.
Viz:
Tak samozřejmě musíš zaplatit daň a neco navíc tomu danému člověku ale vše se dneska dá. Já jsem musel upravovat faktury za statisíce euro... a taky to šlo. :lol:
Je to tak abychom od arabů nebo francouzů dostali i další zakázky musel se dávat nějaký dar. A pokud je to zakázka za 150-600mega tak ano tam ty telefony za 20-30k nebo tablety jsou uplně v pohodě. Dokonce když se dělala zakázka z rumunama kupoval se Superb v plné palbě pro zákazníka.
A mnoho dalších. Že o tom víš, a nenahlásíš to, je porušení zákona. Pokud Vám nákupčí firmy přihrál kšeft a vy mu za to dali superba, museli jste na něj hádám v rámci tý zakázky vydělat. A to zaplatil Vám zaměstnavatel nákupčího. Kterej pak musel zdražit svým zákazníkům aby uživil svoje zkorumpované zaměstnance a dodavatele. Snad to v tom Rumunsku nebyla nějaká pojišťovna, to by se kruh vtipně uzavřel :lol:
Filozof píše: To že na tom frčí spousty firem stím se nedá nic moc dělat.
Dá. Nahlaš to. Zákon ti to dokonce přikazuje. §364 - §368 TZ.
Filozof píše:A soudit se a udávat nějaké lidi na to fakt já kašlu ... nejsem udavač ... řekl jsem svůj názor jak to tady funguje ... a co jako ? Auto konkrétně bylo náše v rodině.
No vidíš! Takže z toho tvoji příbuzní profitovali, ne? Srandovní. Až se s nima potkáš, tak jim to řekni, že jsou ojebávači a vychcánkové, kterým by měli zdražit pojistku :lol:

--
My jsme trapní? A jak? Že ty na jednu stranu píčuješ, jak se se vším vymrdává, ale nic proti tomu neuděláš, když máš možnost? Tak co brečíš?
PetoK

#317 Příspěvek od PetoK »

Klucí, naco tu stracate cas... serte nanho, co nechapete ze to je pripad do blazinca ? Chudák nema na auto ale riesi zakazky za 600mega... :D
Stepan1

#318 Příspěvek od Stepan1 »

jsem slíbil přítelkyni, že nebudu měsíc pít, tak mám takhle v pátek večer smutnej život :lol: :lol:
Filozof

#319 Příspěvek od Filozof »

stepan se nudí .... mě to taky nebaví... takové diskuze....

byla to reakce na pojištovny jak s náma vyjebávají ...ale defakto to dělá spousty firem...či většina ...

Víc už nepíšu vše se otočí proti mě a zavádí se to uplně někam jinam....

úprava datumu atd není nic špatného....navíc jsem nikde nic nepodepisoval atd. Byli to tzv. dárky co dávají firmy i dnes běžně....od šampanského....po mobil, kalendáře....či auto což jsem byl překvapený ale smlouvu jsem neviděl ... jen mi to řekl obch. ředitel ... pokud chceš uzavřít smlouvy za hodně peněz ... dáváš jen dražší dárky ...a nějaké kecy o limitu na to se nikde dnes nehraje ...

Stepane já na ničem nevydělal a do ničeho jsem se nemontoval ...jen jsem viděl a slyšel co se kolem děje ...to je vše jako obyčejný IT jsem se ani nemohl na ničem podílet ...navíc toto jsou malé věci co se děje v republice a ve světě....

Když přijede nátlaková lobistická skupina a přesvědčuje o zakázkách v miliardách ...např westinghouse apod.... to jsou mafiánské praktiky pánů v oblecích.... taky chtějí dosáhnout svého a dosáhnou po dobrém či po zlém.

Zpátky k pojištění ... :lol:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#320 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

No nechtěl jsem vůbec reagovat, ale musím ..... Si děláš prdel že úprava datumu není nic špatného?? Víš kolik pojistek se řeší právě díky upravenému datumu?
Odpovědět