Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 530D nebo 535D?
E60 530D nebo 535D?
Cau. Mám dotaz. Chci kupovat e60 a nevím kterou. Výkony a charakteristiky motorů vím, ale zajímá mě, jestli je lepsí ten nebo ten, případně čemu se vyvarovat. Spíše tíhnu k 535d, ale třeba mi to někdo vyvrátí. Díky za odpovědi
Re: E60 530D nebo 535D?
preFL 535d
přesně tak 535d
Ahoj pokud se bavime o motoru M57 tak bych se toho nebal, nicmene poface motory
maji jine vstriky, tudiz drazsi repas
maji jine vstriky, tudiz drazsi repas
-
poface vstriky zatim repas nelze pokud vim
Lze, jen to většinou nefunguje, jako ostatně většina repasu všeho
Jednoznačně předfl 200kw verzi. Ale sehnat hezkou naftovou e60 už dnes podle mě není reálné, takže srát se bude všechno.

Jednoznačně předfl 200kw verzi. Ale sehnat hezkou naftovou e60 už dnes podle mě není reálné, takže srát se bude všechno.
Skuba - připrav si peníze na servis ... je to super ta 535d jede opravdu hodně dobře ...ale dneska pokud to nebylo poctivě servisované klidně tě to pomalu sežere.
Takže dobrého známého servisáka co ti to opraví když tam co dva tři měsíce dojedeš. A plnou šrajtofli na servis bokem.
Pokud koupíš hodně dobrej kus ... tak to stejně bude chtít investice. Máme doma 530xd e61 a vím co stojí servis aby auto bylo v pěkném stavu a udržované počítej 40-60k ročně si to vezme pokud je to dobrej kus a ne žadná rachejtle...tam by to bylo mnohem dražší.
Pokud jsi stím smířenej tak už jen hledat a najít pěknej a vybavenej kousek.
Takže dobrého známého servisáka co ti to opraví když tam co dva tři měsíce dojedeš. A plnou šrajtofli na servis bokem.
Pokud koupíš hodně dobrej kus ... tak to stejně bude chtít investice. Máme doma 530xd e61 a vím co stojí servis aby auto bylo v pěkném stavu a udržované počítej 40-60k ročně si to vezme pokud je to dobrej kus a ne žadná rachejtle...tam by to bylo mnohem dražší.
Pokud jsi stím smířenej tak už jen hledat a najít pěknej a vybavenej kousek.

- Don
Ty jsi jel v 535d? Radis v kazdem tematu co by sis ty "koupil" a vubec netusis
335d jsem řídil stejnej motor co je v 5er asi hodinku a měl jsem porovnání s 330d.
535d jsem jen seděl a řídil jen na zkoušku jede to pěkně a fakt je tam zátah krásnej ale nemám delší porovnání.
530xd má otec tu jsem řídil hodněkrát.
řekl jsem mu pohled na věc. Znám pár lidí co na BMW dodnes nadávají jak jsou to auta na nic jen protože koupili špatnej kus a stálo je to šílené peníze ... až to raději prodali ...proto píšu že na stavu moc záleží.
Jinak 535d je zajímavé auto ale chce to přemýšlet než do toho někdo jde. není to pro každého a servis může bejt taky dost náročnej. Takže proto píšu at je opatrnej a spočítá si zda se mu to vyplatí ...ale chápu že to si musí každej rozmyslet.
Určitě se najdou majitelé co do toho dávají velice málo... ale jednou bych je rád poznal. Kolem mě je hned několik lidí co vlastní e61 a e60 takže se bavíme kolik stojí servis a kolik do toho cpou majitelé. Osobně je to první věc co mě u aut zajímá, kolik stojí provoz a co za to dostanu.
535d jsem jen seděl a řídil jen na zkoušku jede to pěkně a fakt je tam zátah krásnej ale nemám delší porovnání.
530xd má otec tu jsem řídil hodněkrát.
řekl jsem mu pohled na věc. Znám pár lidí co na BMW dodnes nadávají jak jsou to auta na nic jen protože koupili špatnej kus a stálo je to šílené peníze ... až to raději prodali ...proto píšu že na stavu moc záleží.
Jinak 535d je zajímavé auto ale chce to přemýšlet než do toho někdo jde. není to pro každého a servis může bejt taky dost náročnej. Takže proto píšu at je opatrnej a spočítá si zda se mu to vyplatí ...ale chápu že to si musí každej rozmyslet.
Určitě se najdou majitelé co do toho dávají velice málo... ale jednou bych je rád poznal. Kolem mě je hned několik lidí co vlastní e61 a e60 takže se bavíme kolik stojí servis a kolik do toho cpou majitelé. Osobně je to první věc co mě u aut zajímá, kolik stojí provoz a co za to dostanu.

- Don
A to je presne ono... jednou jsi v tom sedel a radis tu cloveku, ktery se na zaklade tvych doporuceni muze spatne rozhodnout. Kdyby psal clovek co ma jedno nebo druhe auto a ma o nem prehled, nereknu. Ale ty tu zase zvanis nesmysly, protoze si v tom jednou sedel. Kdyz nevis, tak drz hubu uz konecne. Kdyby tu vsichni vypisovali sve teorie tak jak ty, jsou z toho parlamentni listy. Kdyz se nekdo zepta na E38 nebo 2.8i tak mu mas co napsat, ale ty tu vystupujes jak kdybys to jezdil vsechno a bokem napred... ve vedlejsich dvou tematech totez v blede modrem. Nevis, ze LMI ty silace nedela, ale hlavne, ze pises
stačí že to mají známí se kterými se bavím a potkáváme se občas a vím co do toho tlačí za peníze.
A 530xd máme doma.
Nic už nepíšu at mu napíší majitelé 535d jak jsou spokojení.
A 530xd máme doma.
Nic už nepíšu at mu napíší majitelé 535d jak jsou spokojení.

Jako silně konzervativní člověk nějak nechápu ty diskuse kolem E60,61 či jaký ještě jsou. 90% lidí tady si jenom stěžuje a hledá radu a pomoc. Že se to jenom sere, vidí každý a nafta je superšmejd. Navíc je to auto hnusný jak prdel. A znám se dobře s dvěma mechanikama a vím co dělají. (BMW POWER a BMW Eliáš). Já k nim jezdím jen na pokec:-)