Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zná někdo tuhle X5

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Don

Re: Zná někdo tuhle X5

#81 Příspěvek od Don »

Ano dlouha by to resila, ale je jich malo, cena jinde a je uz docela fakt dlouha
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
dogeatdog

#82 Příspěvek od dogeatdog »

JaraX píše:akorát je to jiná cenová liga ne?
Cena je řekl bych mírně vyšší, než jak se pohybují X5, ale nijak závratně.
Každopádně se to rychle vrátí na servisu, brzdový kotouč stojí litr, desky na obě kola litr, alternátor trojku a tak bych mohl pokračovat. Naprostá většina dílů je shodná se Suburbanem, který je farmářské SUV. Žádné napálené ceny protože značka se nekonají, fakt je až komický jak to je levný a přitom to není ošizený. Opravy jsou spíše triviální, všechno drží na šroubech a technologicky to je Liaz z osmdesátejch, prostě neobětovali robustnost pro technické novinky.
Jinak z USA díly chodí tak týden max dva, z Německa pět dnů.
RomanM3

#83 Příspěvek od RomanM3 »

Done, prosim te, ty uz mas CA na tom svém RR? Nevis od ktereho roku to dávali? V některých inzeratech uvádějí bezklicove ovládání ale nepovedlo se mi najit nikde od ktereho roku to dávali

Dogeatdog: muzes prosim upřesnit o jakem escaladu mluvíš? Rok výroby alespon. Jen at mrknu o jake ceně se bavíme

Jinak tuhle nekdo neznáte?
https://auto.bazos.cz/inzerat/104569483 ... -Paket.php
Nema CA coz by mi fakt chybělo a dodělat to neni tak snadné. A taky je petimistna....

Diky
Don

#84 Příspěvek od Don »

CA u RR je az od 09, ale to je i novejsi 5.0SC motor, ktery stoji pekne za...

Dlouhy Kadak
https://www.sauto.cz/osobni/detail/cadi ... oFrom=list
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od JaraX »

trochu nechapu (romane neber to nějak zle) člověka co dá přednost nějakému CA, před tím že auto pak drncá a vrže, skřípe, a celkově stojí za prd.
já i kdybych měl auto odemykat klasickým klíčkem, tak prostě mam priority na komfortu, rychlosti, sportovnosti jizdy,sedačky, audio, hluk a teprve pak je zbytek.
jinak CA neorigo např magicar jde dodělat
RomanM3

#86 Příspěvek od RomanM3 »

tak ted jsem napsal neskutečně dlouhý slint a pak jej zase raději smazal....tohle nemá cenu

Jardo, já nedávám přednost CA, před tím, že auto drncá a vrže, skřípe a celkově stojí za prd. to by mohlo platit leda tak, že dám přednost X5 před RR. tam jedině to dává smysl, jinak je tvůj výrok opravdu nesmyslný. promiň.

ale ani u RR se nemůžeme bavit o nějaké rychlosti a sportovní jízdě.

CA je pouze jeden z mnoha pro mě důležitých prvků výbavy, stejně jako například u tebe je to DD, EDC, SC, CA, Club, Long, lednička a já nevím co ještě

ale prioritnějším je SUV (protože mpv či dodávku nechci), bezpečnost, místo nejlépe pro 7, minimálně pro 5. komfort (do komfortu pro uživatele se započítává i výbava).

více by mě zajímalo jestli někdo nezná tu X5 z Mělníka, co jsem postnul minule....

díky
Don

#87 Příspěvek od Don »

Neznam, ale podle tech kol mi neprijde jako obstaravany kousek. Jinak, kdyz budes mit chvili, zastav se a muzeme se trochu s RR projet, abys trochu pochopil... malicko jiny svet nez v X5
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od JaraX »

RomanM3 píše:tak ted jsem napsal neskutečně dlouhý slint a pak jej zase raději smazal....tohle nemá cenu

Jardo, já nedávám přednost CA, před tím, že auto drncá a vrže, skřípe a celkově stojí za prd. to by mohlo platit leda tak, že dám přednost X5 před RR. tam jedině to dává smysl, jinak je tvůj výrok opravdu nesmyslný. promiň.

ale ani u RR se nemůžeme bavit o nějaké rychlosti a sportovní jízdě.

CA je pouze jeden z mnoha pro mě důležitých prvků výbavy, stejně jako například u tebe je to DD, EDC, SC, CA, Club, Long, lednička a já nevím co ještě

ale prioritnějším je SUV (protože mpv či dodávku nechci), bezpečnost, místo nejlépe pro 7, minimálně pro 5. komfort (do komfortu pro uživatele se započítává i výbava).

více by mě zajímalo jestli někdo nezná tu X5 z Mělníka, co jsem postnul minule....

díky
máš pravdu, mám svuj seznam, ale na vrcholu toho seznamu je pohodlí, a nějaká schopnost projet zatáčky, k tomu potřebuješ u sedanu EDC, DSC, komforty, jemnou kůži a co největší rozvor, to má long. SCA nebo CA jsou přijemný věci, k životu to ale nepotřebuju, pokud mám auto co SCA může mít, tak si to dodělam, ale kdybych měl jezdit v něčem co má hrkat a vrzat a mít nepohodlné sedačky, tak si radši koupím něco co nehrká, nevrže a má pohodlné sedačky, podvozek a musím to třeba odemykat mechanicky klíčem a zavírat šoupátkem jak vrata od chlíva. prostě jsou věci prioritní a méně prioritní, ale že bych si řekl že třeba vyberu auto podle zadních komfortů, CA, SCA, hydrokufru, a podobných "kravin" tak to vůbec. tydle věci prostě nepotřebuješ ale hodí se a zpřijemnují život, ale prostě ty podvozkovy, motorovy věci apod, to prostě potřebuješ.
samozřejmě todle je můj názor a moje vnímání světa a né každý se s tím stotožnuje, někdo chce CA a radši bude jezdit ve Fabii 1.0 tsi ale bude happy že má CA. prostě si nedovedu ale představit vybírat auto podle toho jeslti má nebo nemá CA. když zjistím že mi nejvíc vyhovuje L322, tak už je mi uprdele že to nemělo CA, pokud ale zjistím že se to tam dávalo, tak to tam chci. CA je něco jako pěkný kola, to prostě využiješ jen když do auta nastupuješ, nebo vystupuješ, jinak si toho nevšimneš, nevíš o tom, za jízdy v zatáčce nebo na rozbité cestě si neřekneš "hmmm, je fajn že mám CA a nemusím při vystupování vytahovat klíček" prostě za jízdy řešíš jak to hraje, jak se tetelíš v těch měkoučkých sedačkách a opěrkách krku ti krásně drží hlavu a seš jak někde na relaxační masáži, citíš jak DD drží podvozek v zatáčkách, slyšíš krásnou dynamicu logica, vytáhneš studené pití z ledničky ale prostě na CA si ani nevzpomenu, na SCA.
toť můj názor, ale jak říkám 100 lidí ,100 chutí, někdo to prostě nechce a pro mě to je nepochopitelny. jeslti jsem někoho urazil, tak se omlouvám. nemyslím to zle.

ta v Mělníku vypadá zničeně, a Mělník není moc ložisko pěkných aut, od prahy na server jsou většinou vraky.
cheater

#89 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 15:23, celkem upraveno 1 x.
RomanM3

#90 Příspěvek od RomanM3 »

Celá ta debata o CA je blbost. Samozřejmě ze nepodepíšu dobre auto jen pro to ze nema CA. Jen jsem se nemoh nikde dopatrat od kdy se dávalo. Proto jsem se zeptal. O zbytku výbavy v RR celkem představu mam.

Nicmene nutno podotknout ze auto vybírám ne pro sebe ale pro manželku. Znáte to, nákupy, tašky, deti a pod. S CA vi ze ma klice nekde v kabelce a nestará se. Omlouvám se, nebyl jsem zcela přesný. Nejde jen o CA ale o bezklicove ovládání, tedy přístup do auta a startovani k tomu samozřejmě. A tohle samozřejmě manželce hodne usnadní život. Kdyz nemusi furt ty klice hrabat z kabelky, protoze v kapse je ona nikdy nosit nebude! Protoze vetsinou zadnou kapsu nema. Proto ma kabelku přeci. :D

Neboj Jardo, beru to v pohode. Nehodlám se tu hádat. Kazdy my svůj názor a je to dobre. Diskutujeme. Od toho je to diskuzní forum, ne? Sice jsme OT ale budiž.

Ja jsem hlavne nechápal na co narážíš. Protoze obecně kdyz jsem si tu větu přečetl, tak logicky nedávala smysl. Bohužel sedma pro me neni :D

Done odkud vlastne jsi? Klidne do sz

Diky
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#91 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

u nás to bude problém s E70 N62, koukal si i za hranice? Tady jich je pár ve Švýcarsku, tam nejsou špatný auta, dá to ale trochu práce to dovézt...
https://www.comparis.ch/carfinder/markt ... %3Anull%7D

rozumim tvojí situaci, není záviděníhodná :) auto pro manželku, tři děti, ale taky pro sebe... ta E70 má i kufr, co se sám otevírá, když pod nim kopneš nohou, nebo? (nechce se mi ted někde hledat návod a studovat to :) )

RR - mám ceník z 2009 a CA tam není, takže ještě ten 4.2 motor, co má Don

US full size SUV jsou dobrý, ale záleží, kde se s tim bude jezdit, mám týdenní zážitek s full size pickupem po městě a je to teda maso, je to tu prostě všechno malý, ale respekt na silnici máš hodně velkej :D
v usa se mi líbilo ještě jedno rodinný auto, který by se do Evropy vešlo a to Ford Flex, je to taková krabice, ale mě se tyhle divný designy prostě líbí :) dávájí do toho V6, něco přes 300k a má to 3 řady sedaček, 4x4 a ve skutečnosti to vypadá větší (delší) než na fotkách, takže to neni zženštilý, to si tady taky nějak dokážu představit
Přílohy
land-rover-range-rover-preisliste 2009.pdf
(1.13 MiB) Staženo 465 x
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Don

#92 Příspěvek od Don »

Ford Flex je snad nejosklivejsi Ford... neco jako Multipla. Escalade je bezva, ale v tom longu to ma skoro o 3/4 metru vic. Kadak se mi libi hlavne kvuli servisu a loketce
dogeatdog

#93 Příspěvek od dogeatdog »

RomanM3 píše:Dogeatdog: muzes prosim upřesnit o jakem escaladu mluvíš? Rok výroby alespon. Jen at mrknu o jake ceně se bavíme
Mám 2005 ESV.
Někteří lidi ji nabízí za 350 a to je kravina, osobně bych rozhodně tolik nedal. Každopádně se peníze rychle začnou vracet na servisu, pokud se nevysype motor nebo převodovka.
Vzhledem k tomu že motor při běžné jízdě nejde přes 2000 otáček, tak se dá zlikvidovat hlavně olejem, chce měnit častěji než evropské auta, cca co deset tisíc km. Motor má jedinou vačkovou hřídel a tu je třeba dobře mazat.
Stepan1

#94 Příspěvek od Stepan1 »

Odpovědět