Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E39 "rozsypany caj" vs STK

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Haste
Kontaktovat uživatele:

BMW E39 "rozsypany caj" vs STK

#1 Příspěvek od Haste »

Zdravim,

nenasel jsem thread, kde by se resila aktualni situace "nesmrtelnych" E39, ale nastal zasadni problem.
Podle noveho (a radne dementniho z 2019) zakona je necitelne LCD presunuto na STK do kategorie B!

Znamena to, ze ti z nas, kteri si na E39 neopravili rozsypany caj na high clusteru, uz neprojdou STK!
Muzete mit auto v perfektnim stavu, perfektni emise, ale jak neni fotecka s LCD, auto je nezpusobile provozu, parada...
At ziji nasi geniove na Ministerstvu dopravy!

Osobne jsem si jiz objednal kabel a pro jistotu i cely novy LCD s kabelem a zkusim to opravit doma, nejake zkusenosti s tim uz mam.

Nicmene, muj dotaz: vyskytuje se tu nejaky "profik", ktery to dela dnes a denne a zvladne to "na pockani"?
Vim, ze je to dost prace, ale taky si jsem jisty, ze to jde za par hodin zvladnout, kdyz clovek vi, co dela.

V mem pripade je idealni okoli Zlina nebo nejdal Brno.
-------------------------------------------------------------------

Vysledek vlastnorucni opravy a popis najdete nize: forum/viewtopic.php?p=1169199
Naposledy upravil(a) Haste dne sob 08.08.2020 18:26, celkem upraveno 2 x.
PetoK

Re: BMW E39 "rozsypany caj" vs STK

#2 Příspěvek od PetoK »

Kontaktuj užívateľa Airbone, a sam sa do toho nepustaj.
kadli

#3 Příspěvek od kadli »

Holt naše auta, co jsou poctivě udělané jsou EU na škodu. Tam je třeba aby auto maximálně do 5ti let bylo sešrotované a musel jsi si koupit nové. Chtěli jsme tam, máme to :cool2:
ardo

#4 Příspěvek od ardo »

V Praze to děla Falcon +420777399877

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... lit=falcon
Haste
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Haste »

Diky za odpovedi!
Zapomnel jsem napsat, ze preferuji vychod CR, idealne pak okoli Zlina a nejdal asi Brno.

Nicmene, bylo by super, kdyby tento thread poslouzil do budoucna jako seznam moznosti a zkusenosti i pro ostatni majite.

Ja svoji E39 kvuli nejakemu urednikovi do srotu rozhodne poslat nehodlam ;)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nejblíž asi zkus BMW Škrabal co by tam s tím zmohli..
desmosedici-rr

#7 Příspěvek od desmosedici-rr »

http://www.car-prestiz.cz/
zeptej se i tady dělá sice land rovery ale tyhle závady se dějou i tam
E61 N62TU
ACDC

#8 Příspěvek od ACDC »

Na tom stk musí být idioti...
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Mě tak napadá, že na STK jsou povinni vyfotit stav km ne? A když to není čitelný....já jsem měl taky display nečitelný, Falcon mi to opravil a paráda...ani mě k tomu nemuseli nutit na STK...
Haste
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Haste »

kadli píše:Holt naše auta, co jsou poctivě udělané jsou EU na škodu. Tam je třeba aby auto maximálně do 5ti let bylo sešrotované a musel jsi si koupit nové. Chtěli jsme tam, máme to :cool2:
To neni problem EU, tahle demence jde primo od nas. Nase vlada se tak silne zahledela do boje proti staceni km, az nejaky chory mozek vymyslel, ze necitelne LCD s najetymi km bude patrit do kategorie:"vážná závada, která ovlivňuje provozní vlastnosti vozidla a nepříznivě působí na životní prostředí" :D. Ale takovych chorych mozku mame ted ve vlade nepocitane, takze se asi neni cemu divit :roll:
Gerchan píše:Mě tak napadá, že na STK jsou povinni vyfotit stav km ne? A když to není čitelný....já jsem měl taky display nečitelný, Falcon mi to opravil a paráda...ani mě k tomu nemuseli nutit na STK...
Je to jen politika a priblbla urednicina. Pred nejakymi 5ti lety to bylo vsem na STK sumak. Do roku 2019 to byla lehka zavada (coz bych jeste pochopil) a od konce 2019 je necitelne LCD na urovni spatnych brzd :D Nejhorsi na tom je, ze E39 ma km v pocitaci. Ma je zaznamenane dokonce i v tom blbem klici, ale to jedine, co umi na STK, je udelat fotecku mobilem. Jak nemuzou udelat fotecku, urednik neda razitko...
Haste
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Haste »

Totic píše:Nejblíž asi zkus BMW Škrabal co by tam s tím zmohli..
Tohle by s tim zmohli :D
Dobry den
dispeje neopravujeme

S pozdravem
Adam Škrabal, DiS
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hm to se dalo čekat.. Ale tak přehodit za nějaký budíky než se vrátí z opravy a nakodovat asi jo, pokud mají E39 díly což nevim.
airbone

#13 Příspěvek od airbone »

Totic píše:Hm to se dalo čekat.. Ale tak přehodit za nějaký budíky než se vrátí z opravy a nakodovat asi jo, pokud mají E39 díly což nevim.
s tym kodovanim to nebude jednoduche.... hlavne ak sa bude jednat o model novsi nez do rv.98-99...... Bez rozobrania budikov, vybratia pamate a uprave jej dat cez programator...... nahradne budiky ale na jazdenie pouzit mozes, aspon rychlost, palivomer a teplota by fungovat mala. Budu samozrejme ukazovat iny stav km, manipulacny bod a v aute moze byt nefunkcna rada systemov ako napr IHKA, DSC, ukazovatel automatu (ak su z manualu), niektore osvetlenie ako napr spiatocka, apd.... vsetko v zavislosti od toho aka verzia to bude a pre ake vozidlo nakodovana
ACDC

#14 Příspěvek od ACDC »

Jezdí to i bez palubky:-) Tím rozebráním si nejsem tak jistej, záleží taky na typu hi/lo.
desmosedici-rr

#15 Příspěvek od desmosedici-rr »

zkoušel jsi toho kokeska? !!! z LR fora
E61 N62TU
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nebo ještě se poptat někde na Face je BMW E39 community, jestli nemá někdo dočasně na pujčení pokud ne tady dokud se stávající neopraví. Kompatibilita by měla záležet na Hi/Lo typu a nejlíp podobné motorizace např. benzin R6, ne?
Haste
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Haste »

Totic píše:Nebo ještě se poptat někde na Face je BMW E39 community, jestli nemá někdo dočasně na pujčení pokud ne tady dokud se stávající neopraví. Kompatibilita by měla záležet na Hi/Lo typu a nejlíp podobné motorizace např. benzin R6, ne?
Je to rocnik 2002. Prehazovani palubky nepripada v uvahu, bylo by s tim vic prace nez s opravou displeje :)

Na tu opravu si docela verim, jestli se tu nenajde nikdo z moravy, kdo to dela normalne za prachy na pockani, tak si to holt udelam sam...
ACDC

#18 Příspěvek od ACDC »

Ono se to dá, nejhorší je nezkurvit motorky rafiček, což je hned. A obzvlášť spotřeba. Stejně jsem byl u kámoše, který mi je sundal a pak jsem musel pro motorek, jeden jsem zmršil (z palubovky, co jsem mu dal na díly). Nastavíš dle BC.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nic o přehazování palubek jsem nepsal, jen dočasně budíků kus za kus pochopitelně.
Haste
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Haste »

Totic píše:Nic o přehazování palubek jsem nepsal, jen dočasně budíků kus za kus pochopitelně.
Nevim, co si predstavujes pod "budikama", ale pro me je "palubka" ten E39 High Instrument Cluster. A ten proste na '02 E39 jen tak prohazovat nemuzes. Je s tim podstatne vic prace nez s opravou displeje, protoze to jen tak snadno neprekodujes.
Odpovědět