Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kupuji X3 G01 - ktery motor doporucujete?

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenekcz

kupuji X3 G01 - ktery motor doporucujete?

#1 Příspěvek od zdenekcz »

Ahoj vsem,

jsem novy u BMW. Manzelce jsem poridil 220i GT a absolutne jsem si zamiloval motor+prevodovku. Chystam se tedy presedlat z Volvo XC60 D4 na X3 G01 a mam dilema do ktereho motoru jit. Poradite?

Preferuji 6-valec, takze jsem neprve uvazoval o M40i, ale znamy me odrazoval (vysoke teziste = horsi jizdni vlastnosti). Takze zbyva diesel 30d nebo M40d.

Osobne nejsem moc velkym priznivcem dieslu, ale je pravda, ze spotreba 12-15l/100km u te M40i mě krapet nahlodává, jestli to neni uz moc velka prasečina :-) Rocne najedu 15-20tis km, takze nic velkeho. Vetsinu po městě (Praha) občas nějaká ta dálnice...

Nejake doporuceni? Diesel vs Benzin?
Stepan1

Re: kupuji X3 G01 - ktery motor doporucujete?

#2 Příspěvek od Stepan1 »

Takže když se nad přední nápravu nastěhuje nafta, tak se to těžiště nějak sníží nebo jako jak ty vole? :lol: tenhle fyzikální freestyle bych potřeboval nějak dovysvětlit.
Navíc, neber to zle -> Jestli přecházíš z naftovýho Volva a x20i tě dynamicky "nadchnulo", tak tam kde se u moderního SUV začnou projevovat "horší jízdní vlastnosti" se v životě nepodíváš.
Kámoš X3M40i má a je to fakt perverzní. Sedíš v tom jak na hajzlu a v klidu a pohodě si jedeš absolutní pilu, kdy by obdivovaný sportovní BMW z roku nežer chleba dávno letěly ze silnice.
Jenom to chce v konfigurátoru neodfláknout výběr podvozku.

A na vážnou notičku:

Dynamicky ti bude stačit oboje. Po Praze rozhodně.
Takže jde jenom o to, jestli benzín (zátah, zvuk...) doceníš a jestli na to máš. A to ti na foru nikdo neporadí.
Spolehlivost neřeš, nepředpokládám, že si auto bude nechávat i po záruce.
zdenekcz

#3 Příspěvek od zdenekcz »

Moc diky vsem. Taky JaraX (bohuzel nemuzu odpovidat na soukr.zpravy).

Zahada hlavolamu vyresena - vzhledem k tomu, ze chci auto pro radost, jdu do M40i :-) ted jeste najit ten vhodny kousek. Zatim jsou 2 kandidati. Kdybyste o nekom vedeli, ze chce prodat G01 M40i s nejakou hezkou vybavou, tak sem s nim :-)
mitocross

#4 Příspěvek od mitocross »

M40i je samozrejme suverenne najlepsi motor v G01. Tiez to malo byt moje nasledujuce auto, avsak prevazili fakty, ze to stale je 3er technika - absencia DD k el. tlmicom, katastrofalne nepohodlne sedacky (vsetky 3 verzie), atd. Ja som vsak porovnaval s prechodom zo starej X5. Tebe tie sedacky po prechode z XC60 asi vadit nebudu. Ked jazdis prevazne mesto a spominas obavu zo spotreby, tak som zvedavy dokedy ta bude bavit realna priemerka 15,5l/100km (a viac) pri prdkani z 0-60km/h v meste.
LuboX

#5 Příspěvek od LuboX »

Motor 40i som mal v BMW 5, G30. Spotreba mimo mesto a na diaľnici bola cca 8 l/100 km. V meste je to +30-50%. Ale zasa podiel nákladov na palivo v rámci auta nie je až taký zásadný. Či Ťa vyjde km na 2, alebo 3 km je zrejme v tejto kategórii jedno.
Dynamicky skvele. Diesel ťahá od nižších otáčok.
zdenekcz

#6 Příspěvek od zdenekcz »

Moc díky za info a vaše názory

V pondělí si jedu pro mazlíka do Stratos Auto - předváděčka M40i modrá :-) (nezávislé topení, všechny možné asistenty atd.)

Těším se jak malý kluk :lol: :D :P
zdenekcz

#7 Příspěvek od zdenekcz »

mitocross píše:M40i je samozrejme suverenne najlepsi motor v G01. Tiez to malo byt moje nasledujuce auto, avsak prevazili fakty, ze to stale je 3er technika - absencia DD k el. tlmicom, katastrofalne nepohodlne sedacky (vsetky 3 verzie), atd. Ja som vsak porovnaval s prechodom zo starej X5. Tebe tie sedacky po prechode z XC60 asi vadit nebudu. Ked jazdis prevazne mesto a spominas obavu zo spotreby, tak som zvedavy dokedy ta bude bavit realna priemerka 15,5l/100km (a viac) pri prdkani z 0-60km/h v meste.
Tak mám za sebou první týden včetně cesty Praha - Krakow - Praha a hodnocení následovně :

- sedačky úplně na hovno :cry: přijde mi to jako to samé co má žena v 220i GT. Na druhou stranu moje předchozí Volvo XC60 mělo sedadla perfektní / pohodlné.

- spotřeba na dálnici s lehkou nohou okolo 11l/100km (rychlost cca 150km/h). Když jedu trochu zábavněji, jsem mezi 13-15l/100km. Zatím průměrná spotřeba 12l/100km, takže to co jsem čekal.

- akcelerace super boží :P

- BMW display key mi přijde totálně na hovno a k tomu je ještě obrovský. Nechal jsem ho doma.

- nelíbí se mi, že Apple Car Play není propojeny s head up displayem ani ovladači na volantu (např. bych chtěl seznam posledně volných čísel a neumí.)

Co se mi líbí:
- přepínání jízdních režimů + možnost konfigurovat individuální nastavení
- super odhlučnění + fajn audio (Harman Kardon)
- podvozek + převodovka pecka
Stepan1

#8 Příspěvek od Stepan1 »

:potlesk:
mitocross

#9 Příspěvek od mitocross »

:xmas:
zdenekcz

#10 Příspěvek od zdenekcz »

Tak hlásím, že mám najeto cca 6tis km a zde nějaké další dojmy
- spotřeba se zatím drží na +/- 13l/100km (jezdím 75% město)

Silné stránky
- jízdní vlastnosti = opravdu "Radost z jízdy"
- M40i šestiválec je mega! hlavně zvuk (sice už má filtr, ale i tak super)
- přijde mi, že ergonomie tlačítek je boží - přepínání jízdních režimů, ovládání iDrive včetně psaní na "touch pádu" do navigace
- rozměry X3 jsou tak akorát do města / vlezu se i do úzkých podzemních parkování
- strašně fajn je BMW "Connected" něco... Párkrát jsem využil službu - zavolal z auta operátorovi (tuším že v menu se to jménu Infoservis), který mi např. našel květinářství poblíž cíle a dal na dálku jako cíl do navigace
- nezávislé topení mám poprvé a nemůžu si vynachválit / zapínám jak manuálně tak plánuji v aplikaci v mobilu.
- líbí se mi, že Keyless / bezklíč má senzory na všech dveřích (třeba Toyota měla jen na předních dveřích)
- parkovací kamery s 360* pohledem jsou fakt užitečné.
- mám nějaké skla s lepším odhlučněním a fakt je auto uvnitř tiché / motor jde slyšet tak akorát, aby to byla zábava :-)

Slabiny:
- zmíněné sedačky žádná sláva (pomalu si zvykám)
- začíná zlobit připojování telefonů na Apple Carplay (já vs manželka). Občas se stane, že se připojí telefon manželky a ne a ne ho odpojit
- škoda, že navigace z telefonu (Google Mapy / Waze) se neukazuje v headup displayi - pouze na displayi v autě. Headup funguje pouze s vestavěnou navigaci BMW
- chybí mi absence vyhřívaného čelního skla

Shrnuto podtrženo - BMW je chytlo za srdce a začínám pošilhávat po X5 M50i :-) Přijde mi, že spousta věcí u toho auta je velmi dobře promyšlených a kvalitně zpracovaných
speedfred

#11 Příspěvek od speedfred »

Máš nezávisle topení, tak prečo ti chýba výhrev čelného skla? To ale nemá ani X5.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#12 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

zdenekcz píše:- škoda, že navigace z telefonu (Google Mapy / Waze) se neukazuje v headup displayi - pouze na displayi v autě. Headup funguje pouze s vestavěnou navigaci BMW
tohle se připravuje, že by mělo časem taky fungovat...někde jsem o tom četl článek...ale jestli bude stačit update softu...nebo to bude až v nových modelech / faceliftech netušim
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
zdenekcz

#13 Příspěvek od zdenekcz »

speedfred píše:Máš nezávisle topení, tak prečo ti chýba výhrev čelného skla? To ale nemá ani X5.
Třeba aby se nemlžilo?
Třeba když zapomenu načasovat nezávislé a potřebuji oškrábat čelní sklo
speedfred

#14 Příspěvek od speedfred »

ach sóóó
Odpovědět