Tak hlásím, že mám najeto cca 6tis km a zde nějaké další dojmy
- spotřeba se zatím drží na +/- 13l/100km (jezdím 75% město)
Silné stránky
- jízdní vlastnosti = opravdu "Radost z jízdy"
- M40i šestiválec je mega! hlavně zvuk (sice už má filtr, ale i tak super)
- přijde mi, že ergonomie tlačítek je boží - přepínání jízdních režimů, ovládání iDrive včetně psaní na "touch pádu" do navigace
- rozměry X3 jsou tak akorát do města / vlezu se i do úzkých podzemních parkování
- strašně fajn je BMW "Connected" něco... Párkrát jsem využil službu - zavolal z auta operátorovi (tuším že v menu se to jménu Infoservis), který mi např. našel květinářství poblíž cíle a dal na dálku jako cíl do navigace
- nezávislé topení mám poprvé a nemůžu si vynachválit / zapínám jak manuálně tak plánuji v aplikaci v mobilu.
- líbí se mi, že Keyless / bezklíč má senzory na všech dveřích (třeba Toyota měla jen na předních dveřích)
- parkovací kamery s 360* pohledem jsou fakt užitečné.
- mám nějaké skla s lepším odhlučněním a fakt je auto uvnitř tiché / motor jde slyšet tak akorát, aby to byla zábava
Slabiny:
- zmíněné sedačky žádná sláva (pomalu si zvykám)
- začíná zlobit připojování telefonů na Apple Carplay (já vs manželka). Občas se stane, že se připojí telefon manželky a ne a ne ho odpojit
- škoda, že navigace z telefonu (Google Mapy / Waze) se neukazuje v headup displayi - pouze na displayi v autě. Headup funguje pouze s vestavěnou navigaci BMW
- chybí mi absence vyhřívaného čelního skla
Shrnuto podtrženo - BMW je chytlo za srdce a začínám pošilhávat po X5 M50i

Přijde mi, že spousta věcí u toho auta je velmi dobře promyšlených a kvalitně zpracovaných