Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Elektrické schéma nebo funkční WDS?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal-E39

Elektrické schéma nebo funkční WDS?

#1 Příspěvek od Michal-E39 »

Nemá někdo elektrické schéma E39 FL nebo neví o WDS fungujícím v dnešních web browserech?

Originál WDS je naprogramované tak, že funguje pouze v Internet Exploreru, s archaickou verzí Javy a chce to instalovat archaické ActiveX prvky. Dnes to v ničem normálním už nefunguje.
Na zahraničním fóru jsem se dočetl, že si někdo dal práci WDS přepsat do normální univerzálně funkční podoby. Bohužel web, kde to provozoval, už dávno nefunguje.
kadli

Re: Elektrické schéma nebo funkční WDS?

#2 Příspěvek od kadli »

Myslím, že na android je aplikace bmw wds. Nepoužívám android a ani nikdy nebudu, tak nevím, jak to funguje.
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

da sa to kupit na cd, prisposobene a plne funkcne pre nove systemy:

https://www.pss-autosoft.net/WDSInfo.php

alebo potom online to funguje tuto:

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
ACDC

#4 Příspěvek od ACDC »

Jenže je to beta a občas nepřesnosti..
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

S akou nepresnosti?
Original wds v inej forme ako je ta archaicka, neexistuje, len v takych o akych pisem.
Pripadne si nainstaluj ista-d - tam su schemy k vozidlam e39 tusim.
ACDC

#6 Příspěvek od ACDC »

Třeba automat M62TUB40 mi vnucoval snímač kickdown, ačkoliv neexistuje.
Od E46 a něco novějšího jsou WDS na CD BMW education info, se spoustou dalších údajů.
A nejhorší jsou HaynesPro Workschop-DataCar
airbone

#7 Příspěvek od airbone »

ACDC píše:Třeba automat M62TUB40 mi vnucoval snímač kickdown, ačkoliv neexistuje.
Od E46 a něco novějšího jsou WDS na CD BMW education info, se spoustou dalších údajů.
A nejhorší jsou HaynesPro Workschop-DataCar
Schemy su rozdelene podla verzie EGS ktora je vo vozidle. Schema kickdown snimaca tam je, to je v poriadku. Ak by si studoval viac, narazil by si na dokument (FUB - Functional Description) ktory pise ze je instalovany len v niektorych vozidlach:

Kick-down switch
Vehicles with M43 and M52 engines:
The EGS control unit receives the signal for kick-down shifts via a line and a switch to ground. The switch must be adjusted such as to enable driving under full load, i.e. 100 % accelerator pedal position and the kick-down shift only takes place when the accelerator pedal is further pressed.
Vehicles with N42, M54 engine as well as diesel models:
The signal for kickdown shifting is sent from the accelerator pedal module (FPM) to the engine management system. The engine management system converts the drive control and kickdown detection into a corresponding CAN bus message and sends this to the EGS control.

O tom education cd som nikdy nepocul a ani nic nenasiel na webe....
ACDC

#8 Příspěvek od ACDC »

Já ale nechci nic studovat. Chci kliknout a viděl reálné, pravdivé schema bez poznámek. Proto se tohle nevyrovná těm starým, poctivým, které v podstatě ale kreslil magor.
Navíc žádný TU nemá kick.
To Eduation je asi dost vzácné, je tam spoustu užitečných popisů, ale až od E46, i když popis diag. je od 99 myslím.
Dal bych sem scren, ale nemohu.

edit Měl jsem tu správnou převodovku a motor
airbone

#9 Příspěvek od airbone »

ACDC píše:Já ale nechci nic studovat. Chci kliknout a viděl reálné, pravdivé schema bez poznámek. Proto se tohle nevyrovná těm starým, poctivým, které v podstatě ale kreslil magor.
Navíc žádný TU nemá kick.
To Eduation je asi dost vzácné, je tam spoustu užitečných popisů, ale až od E46, i když popis diag. je od 99 myslím.
Dal bych sem scren, ale nemohu.

edit Měl jsem tu správnou převodovku a motor
neviem fakt o com pises... wds ktore som mal na cd, original, nemali nic naviac. Myslim ze zhanas nieco co neexistuje.... Popisy su aj v beznych WDS a koniec koncov, v ISTA/D najdes vsetko tiez, az nato ze je tam blby sposob vyhladavania.
ACDC

#10 Příspěvek od ACDC »

Nic nesháním. Jen tvrdím, že v té verzi na netu jsou občas blbosti.
Odpovědět