Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 - automat - výměna oleje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
CZermi

E90 - automat - výměna oleje

#1 Příspěvek od CZermi »

Zdravim,

mám E90 325 xi po faceliftu s aut. převodovkou. Aktuálně mám najeto cca 180 tkm a začíná mi trochu škubat převodovka. Přemýšlím o výměně oleje v převodovce, ale názory lidí ze servisů se liší. Někdo tvrdí, že olej určitě neměnit, protože BMW dělá převodovky s doživotním olejem někdo zase tvrdí, že jakmile převodovka cuká, tak olej rozhodně vyměnit. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Vyměnili byste olej nebo to tak nechali?

Pokud byste olej měnili, dali byste mi nějaký tip na spolehlivej servis v Praze, kde to udělaj za pomocí ,,specializovanýho" přístroje a nebude to stát raketu?

Díky moc!

CZermi
Stickler

Re: E90 - automat - výměna oleje

#2 Příspěvek od Stickler »

Především solidní servis ti udělá kapkovou zkoušku - ověří množství pilin v oleji a podle toho ti řekne, jestli je výměna vhodná.
Sajrajtem v oleji postupem času houstne. Tím nemá původní mazací schopnosti, ale zase drží "vše pohromadě". V případě špatného stavu převodovky není výměna oleje pro výše uvedené doporučená. V případě pozitivního výsledku kapkové zkoušky výměna životnost převodovky prodlouží.
Doživotní olej je hovadina pro zdárně výhodné podmínky operačních leasingů. S realitou to nemá nic společného.
CZermi

Re: E90 - automat - výměna oleje

#3 Příspěvek od CZermi »

Díky moc! Rozhodně mi to vneslo mnohem víc světla do problému.
Odpovědět