Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nákup e61
Re: nákup e61
proč myslíte že tam není adaptivní tempomat? v popisu inzerátu je uveden
Máš holej nárazník.
Koukni. Tady máš ACC i NV.
https://m.heureka.cz/narazniky-a-dily/b ... aaa5d1daf/
Ještě jednou si neodpustím. Vyprdni se na to auto. Je holý a drahý tím pádem.
Koukni. Tady máš ACC i NV.
https://m.heureka.cz/narazniky-a-dily/b ... aaa5d1daf/
Ještě jednou si neodpustím. Vyprdni se na to auto. Je holý a drahý tím pádem.
S cenou sem hejbnul dolu, myslel sem ze adaptivní tempomat je jen u automatu.
Protože si ho při koupi 1. majitel neobjednal. A v popisu inzerátu je proto, že ten inzerát psal trouba nebo vychcánek.j3ykobim píše:proč myslíte že tam není adaptivní tempomat? v popisu inzerátu je uveden
Edit: A adaptivní tempomat může být i u manuálu.
Tak to mám asi hooodně dobrého známého a ani o tom nevím...Pajk85 píše:GDPR... nahlédnutí se ukládá. Tzn. leda s hooodně dobrým známým.Gerchan píše: A ještě můžeš požádat BMW, jestli by ti nevyjeli záznamy k danému VIN...

A mimochodem nějak nechápu, co je na záznamu o servise auta tak tajného, že to musí být chráněno zákonem...?
Na tom výpisu není žádné jméno majitele, adresa...nic...jen datum, stav km a popis servisního úkonu....
Tebe by sa pacilo, aby si niekto neznamy lustroval tvoje auto ?
Auto sem koupil, na diagnostice mi ukazalo jen chybu LM: LIN RLS coz netusim co je
No...ten někdo neznámý je přece potenciální kupec, kterému prodávající sdělí VIN...takže to není úplně cizí člověk...a lustruje to za tím účelem, aby zjistil stav toho auta...jestli třeba nebylo bouraný...co vše na tom bylo měněno...jestli odpovídají kilometry...atd...protože jaksi prodávajícím se nedá úplně věřit, že poví vše, že? A taky pokud se nejedná o prvního majitele, tak ani prodávající nemusí vědět vše...
A když už se tady ta evidence vede, tak proč ji neposkytnout zájemci o auto? Vždyť on nechce nic jiného než jen zjistit skutečný stav a historii auta...
Nemuselo by to být třeba zadarmo, aby si to jak píšeš "nelustroval" kdokoliv jen tak z nudy...ale nevidím důvod, proč to tajit...či dokonce chránit zákonem...
A když už se tady ta evidence vede, tak proč ji neposkytnout zájemci o auto? Vždyť on nechce nic jiného než jen zjistit skutečný stav a historii auta...
Nemuselo by to být třeba zadarmo, aby si to jak píšeš "nelustroval" kdokoliv jen tak z nudy...ale nevidím důvod, proč to tajit...či dokonce chránit zákonem...
- desmosedici-rr
než jsem koupil e61 tak jsem zašel s vinkem do inveltu a tam mi ochotně pověděli celou historii vozu i ze zahraničí,pokud auto jezdí do servisu bmw
E61 N62TU
Přesně tak, jde to i po telefonu. Zase z toho nedělejte takovou vědu 

Samozrejme ze BMW 5er bude na dalnici lepsi svezeni nez oktavka (tissi, klidnejsi, bezpecnejsi), ale pokud je oktavka 110-135kW, tak tohle BMW 525d 145kW zadnou vykonovou prevahu mit nebude... Loni sem ve 3 lidech a plnym kufrem cestoval do Cologne a zpet s F11 30d 190kW a musim rict, ze bezny dvoulitry typu Insignia se furt drzej a ujet jim takrka nejde.j3ykobim píše:ee, už sem tu dlouho, snad 12 let, ale pred xlety sem přešel z BMW na miatu a služební auta, ale teď potřebuji něco na dálnice. Jezdím celkem štreky, nové oktávky mi moc nevyhovují, kor v DE na dálnici se celkem trápí.Pajk85 píše:Z fotek hezká, ale drahá a nevybavená. Já bych to nechtěl. Ale na druhou stranu každý auto má kupce a tohle asi TebePrvní BMW co?
To bys musel mit 550i/550d...
-
- Člen Klubu
i 535 jim zatopí. Ale komfort jizdní projev atd. bude určitě při jizdě znát, BMW na dálnice není jen o výkonu.
Po cestě do Stuttgartu je na dálnici krom 2 krátkých úseků neomezená rychlost, když jedu 2 hodiny 170-180km/h s oktávkou 1.6D, tak to žere a nezrychluje, jízda není ani moc komfortní. Od e61 čekám pohodlnější cestování i při rychlosti kolem 200.
Dřív jsem jezdil hodně, ale držet 2 hodiny v kuse 180 km/h, tak to opravdu nee.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
když jedeš o vikendu, kdy nejezdí kamiony tak to jde vpoho až do ke Stuttgartu...
Vím že už se to tu určitě řešilo 1000x, ale to vyhledávaní tu je takové jaké tu je. Otázka je jednoduchá, jaký olej do e61 525d po FL. (2008) 5w-30? 5w-40? LL ano ci ne ? případně jakou značku, díky moc
Ja dávam do svojej E61 530d už skoro 100 tisíc km tento Mobil1 5W-30 a motor stále šlape. Čo sa týka značky, tak by som sa asi vyhol Castrolu, pretože ten je údajne najviac pančovaný...
Skôr ako značka je podľa mňa dôležitejšia pravidelná výmena, takže max. každých 15 000 km/raz ročne (podľa toho, čo nastane skôr).
Skôr ako značka je podľa mňa dôležitejšia pravidelná výmena, takže max. každých 15 000 km/raz ročne (podľa toho, čo nastane skôr).
máš dpf či ne ?Pilifo píše:Ja dávam do svojej E61 530d už skoro 100 tisíc km tento Mobil1 5W-30 a motor stále šlape. Čo sa týka značky, tak by som sa asi vyhol Castrolu, pretože ten je údajne najviac pančovaný...