Ani u jednoho není BMW 7 napsáno. Ale pokud to tedy gunguje, tak tam bude fungovat už ten firmware, o kterém psal Snejk a bude se to tak i chovat, jak popisoval? Snejku, poradíš, prosím?keki666 píše:Kluci kupujete verzi pro cd changer tuto:
https://www.audiocom.cz/znacky/dension/ ... mo2-5787cz
A nebo kupujete tu bez cd changeru:
https://www.audiocom.cz/znacky/dension/ ... mo1-2365cz
Mam 2005 facelift s cd chnagerem.dik
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dension Gateway BMW e65
-
Re: Dension Gateway BMW e65
není napsáno, ale taky nesmíš dát na web českého prodejce, ale hledat u výrobce ... to je strašně častý, že weby nedokonale přejímají texty
-
Jj. Četl jsem to na webu výrobce. A víš, jak to tedy je s tím firmwarem? Bude to fungovat jak popisuje Snejk?
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí odpověď
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí odpověď

-
A teď jsem se díval na dension.com, a když jsem tam dal hledat podle auta, tak mi tyto verze vůbec nenabízí. Dívám se špatně?
Na webe priamo pisu, s E65 to je nekompatibilne...
a přitom to s ní funguje 

-
Fakt? Tak to je super. Takže, když koupím jednu z těch dvou, o kterých se tu bavíme, zapojím podle návodu, tak to pojede?
Vyhodene prachy, vid to co pise Snejk
bigpatrick, Snejk ti to doda a zapoji.
- Don
Snejk nechtel mluvit sproste tak vsechna sprosta slova zakryl hvezdickou 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
keki666 píše:Kluci kupujete verzi pro cd changer tuto:
https://www.audiocom.cz/znacky/dension/ ... mo2-5787cz
A nebo kupujete tu bez cd changeru:
https://www.audiocom.cz/znacky/dension/ ... mo1-2365cz
Mam 2005 facelift s cd chnagerem.dik
Takže verze pro zabudovaný changer (GW52MO2) mi umožní, že ten changer budu moci používat jako dřív? Sorry za možná blbej dotaz, vypadá to jasný jak facka, ale kolikrát je realita jiná, tak se raději ptám.

Mohl by ještě někdo doplnit jak se Dension chová po tom SW updatu, o kterém psal Snejk? Situace: streamuju přes dension BT pomocí A2DP hudbu, telefon mám připojenej přes BT v autě (tzn. funguje to přes origo zabudovaný mikrofony a repro v autě). Když je příchozí hovor, tak se vypne audio přes A2DP, nebo to zvoní do něj, nebo je jen vidět, že někdo volá na monitoru? Přijmu hovor a audio se předpokládám vypne do ukončení hovoru a stejně tak když někam volám já.
Díky
Na a2dp odpovím trochu oklikou - dension se umí chovat tak, že má v sobě BT modul kterému řekneš, že má být pouze A2DP a "ne telefon". V mobilu se pak připojuješ naráz ke dvěma BT zařízením a tedy když ti někdo volá tak TVŮJ telefon vypne sám od sebe muziku co na něm hraje do a2dp zařízení + BT telefon v autě ztlumí rádio (pokud jsi zrovna nehrál z mobilu).
Situace by byla trochu jiná, pokud by jsi měl svůj telefon připojený k "BT telefoní jednotce" a k "BT A2DP dension" jednotce jiné zařízení. To ti neodzkouším - netuším jestli se dension ztlumí, ale pravděpodobně jo, protože emuluje cd changer.
Situace by byla trochu jiná, pokud by jsi měl svůj telefon připojený k "BT telefoní jednotce" a k "BT A2DP dension" jednotce jiné zařízení. To ti neodzkouším - netuším jestli se dension ztlumí, ale pravděpodobně jo, protože emuluje cd changer.
To zní dobře. Má teda ještě někdo zkušenosti se zachováním changeru?
Mělo by to fungovat tak, že na densionu jsou dvě optiky, mezi kterými to umí pomocí přepínacího tlačítka přehodit, která optika se má použít. Fungovat do bude, v tom nevidím problém. Osobně si ale myslím, že všude končí cd mechaniky, regály s prázdnými cd v obchoďáku už nejsou co bývaly, tak bych se na to vys*** a koupil jednoportovou + lištu na zadělání cd changeru.
Protože dension emuluje changer, tak by to mělo fungovat bez problémů.
Protože dension emuluje changer, tak by to mělo fungovat bez problémů.
Já bych zase ten changer chtěl zachovat, abych měl full výbavu
. Ne vážně. Prostě, když už tam je, tak tam patří a pár CD taky ještě mám a z CD je to top zvuková kvalita. Ale používat jej budu asi už jej sporadicky. Jo a ještě jeden důvod. Místo CD mechaniky mám Mini disk. Jednu disketku s hudbou z časopisu Stereo&Video jsem měl, ale před pár lety jsem ji neprozřetejně vyhodil. 

Máte někdo nějaké nové zkušenosti?
Vážně o tom uvažuju.....chtěl bych variantu s BT a se zachováním CD Changeru.
Vážně o tom uvažuju.....chtěl bych variantu s BT a se zachováním CD Changeru.
- Don
...snejk ti povi urcite... bastlir jeden
Mám verziu s BT pre CD menič a funguje to výborne. Dá sa prepínať medzi Dension a meničom kedykoľvek za jazdy, akurát jedným smerom (neviem či z Dension -> CD alebo CD -> Dension) to zreštartuje iDrive a je asi pol minúty blackout - ani obraz ani zvuk
V aute mám pôvodný BT hansfree a keď počúvam hudbu z Dension tak sa hudba automaticky zastaví a môžem volať. A2DP moc nepoužívam, mám 256GB USB a tam sa zmestí hudby celkom dosť, ale keď som to skúšal tak sa to tuším tiež preplo priamo na hovor.
Spotify som cez A2DP párkrát skúšal a funguje to tiež bez problémov, ako písal Snejk dajú sa dokonca prepínať pesničky aj tlačidlami na volante.
FLAC to nežerie, WAV áno takže prekonvertovať, ale pozor 24bit/192Hz neberie ani tak.
Za mňa super kauf, trochu to auto "omladne".

V aute mám pôvodný BT hansfree a keď počúvam hudbu z Dension tak sa hudba automaticky zastaví a môžem volať. A2DP moc nepoužívam, mám 256GB USB a tam sa zmestí hudby celkom dosť, ale keď som to skúšal tak sa to tuším tiež preplo priamo na hovor.
Spotify som cez A2DP párkrát skúšal a funguje to tiež bez problémov, ako písal Snejk dajú sa dokonca prepínať pesničky aj tlačidlami na volante.
FLAC to nežerie, WAV áno takže prekonvertovať, ale pozor 24bit/192Hz neberie ani tak.
Za mňa super kauf, trochu to auto "omladne".
Ahoj, stahují music v mp3 a celkem často se stane když kole nahraju na Flash, tak tam půlka není vůbec vidět a nebo nejde přehrát. Co dělám špatně?. Díky