Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 Středový display - svítí slabě

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honzaml

E65 Středový display - svítí slabě

#1 Příspěvek od Honzaml »

Hledal jsem tady na foru něco podobného ,ale fak jsem nic nenašel, nebo jsem hledal blbě

Předpokládám, že středový barevný displej ovladá světelný senzor, který může být špinavý nebo špatný a nebo se stavá, že ten displej odchází. ??
Když do něj dloubnu Inpou, tak ho rosvítím naplno a svítí krásně, ale když jí odpojím tak zase ztmavne. Při jízdě ve dne, je fakt španě vidět ....i když občas když se rosvítí slunce tak se jakoby více rozvítí.
Dá se někde ovládat kontrast ve skrytém menu...??? Řešil jste to někdo ???
pGb

Re: E65 Středový display - svítí slabě

#2 Příspěvek od pGb »

To kolečko u levého kolena jsi zkoušel?
HyndaDan

#3 Příspěvek od HyndaDan »

Jas se ovládá na 2 místech.

1) normálně v idrivu v nastavení
2) při rozsvícených světlech také společně s kolečkem na jas budíků.

U své e65 nepozoruju žádný automatický jas, auto pouze přepíná 2 režimy a to je den/noc.
e66 750Li
Honzaml

#4 Příspěvek od Honzaml »

Kolečkem se ovládá jas, když jsou rozvícená světla, ale mě ten display nesvítí i když jsou světla vypnutá.Na budíkách ve skrytém menu je dimsenzor který evidentně readguje na světlo, ale jestli ovláda osvícení Displeje nevím.
V nastavení idrive, nic takového ohledně displeje není, mám rok 2003, treba to má po faceliftová verze..
Prosím o rady než to začnu kuchat...
ferrycz

#5 Příspěvek od ferrycz »

u FCL, když to kolečko nastavíš na úplně nejmíň, tak si to samo reguluje jas displeje. večer ztlumí a ve dne zesílí. Při zapnutém automatickém svícení s tím není jediný problém, funguje to.
Honzaml

#6 Příspěvek od Honzaml »

Pokud FCL je facelift , tak ten ja nemam mam rok 2003...zkousel jsem v aute kde co, ale porad je tmavý, kdyz pustim nebo vypnu svetla, tak se jas vubec nezmeni..pořad je snizeny kontrast a je na nej blbe videt...
ferrycz

#7 Příspěvek od ferrycz »

jedině kouknout na diagnostiku jestli chodí ten senzor na snímání okolního světla
Honzaml

#8 Příspěvek od Honzaml »

Ten chodí, ale čidlo mi poradili, že je přímo na displeji a když na něj posvítím tak se Displej rozvítí jak blázen, čili opravdu reguluje automaticky podsvícení dle denního světla kdyý vjedeš do tunelu atd..
Mám ho asi zasrany, a tak, to rozeberu a vycistím, nebo vyměním celé za nové FCL i s DVD mechanikou.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Spis ti odchazi podsviceni displeje ze pri urcitem proudu uz tolik nesviti. Vymen MMI za jina a mas jasno hned, na zkousku. Pokud nemas do opavy daleko klidne ti pujcim... Mam dve nebo tri.
Honzaml

#10 Příspěvek od Honzaml »

Koupil jsem displej z FFC i mechaniku ale máš pravdu asi odchazí, dnes jsem to čistil a je to stejně tak to prohodím jdu na to .... naštěstí snad BMW nemá ochranu komponent to bych byl v hají u Audi A8 a jiných si nic staršího jentak nepřehodíš, mušiš se připojit diagostikou online k serveru VW jinak ti to nepujde a taky te to stojí vždy tak 500,-kč.Je to ochrana před kradenými komponenty.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

tady si muzes prehazovat co chces kam chces. staci to jen nakodovat aby ten displej ovladal to, co ovladat ma...
jinak to ma v menu nastaveni zakladni nastaveni jasu... co si pamatuju taky sem z prdele svitil do toho cidla na displeji aby to svitilo vic, nekdy se tomu fakt nechtelo.
no android to vyresil ted to sviti tak ze to zapaluje hlavy, ale se zaplejma svetlama se krasne ztlumi, nastesti tenhle neduh prvnich androidu zmizel
tomas777

#12 Příspěvek od tomas777 »

Tak to je super, že je ta regulace jasu u Androidu už vyřešená. Má to ještě nějaký mouchy nebo porodní bolesti už odezněly?
bulda1

#13 Příspěvek od bulda1 »

tomas777 píše:Tak to je super, že je ta regulace jasu u Androidu už vyřešená. Má to ještě nějaký mouchy nebo porodní bolesti už odezněly?
To mě také zajímá.
Odpovědět