Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ACC chyba

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rendyy

ACC chyba

#1 Příspěvek od rendyy »

Zdravim, prestal fungovat adaptivni tempomat, pise chybu vyhrevu cocky, na zahranicnich forem jsem vycetl ze by melo vyhrivani jit odkodovat, avsak v moji jednotce ACC tato moznost neni..
Diky na radu
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: ACC chyba

#2 Příspěvek od JaraX »

to bych ani nedělal, když to pak přehlidne auto není to moc přijemny.
koupit druhe ACC, k tomu seřizovací sadu z BMW, vyměnit, přehrát SW, nakodovat, a do BMW na seřízení.
Fido

#3 Příspěvek od Fido »

Mám jeden náhradní, kupoval jsem si ho do zásoby, kdyby ten můj na 545i odešel a protože neodešel, tak mi po prodeji auta zbyl :-). Kdyžtak SZ.
Jirke

#4 Příspěvek od Jirke »

Na E61 jsem tu čočku menil, (byl trochu problem ji sehnat, protože jsem měl funkci STOP - GO), a hned to fungovalo jak ma, resp. uplne steje jako pred tim nez se to stary podelalo.
JakoobCZ

#5 Příspěvek od JakoobCZ »

Kde jste to po vymene nechali pripadne kalibrovat?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

v BMW, jinde ti to neudělají, akorát si před cestou tam zkontroluj tlaky a hlavně rozhýbej seřízovací prvky, doporučuju je dat nové.
v bmw si nechce napsat že to nebude stát víc jak 3k.
JakoobCZ

#7 Příspěvek od JakoobCZ »

Já jsem boural, vyměnil to za jiný kus, který fungoval, ale chytal občas auta v pravém pruhu. Tak jsem to dal v Praze do BMW, tam se jim to na konci kalibrace odmítlo uložit a tím to skončilo. Takže hledám někoho, kdo se tomu trochu pověnuje a případně mi vysvětlí, co s tím.

Ještě před lockdownem, byl plán přezout, udělat geometrii a zajet do Reichu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

jj mít ok geošku a tlaky je základ, ale spíš to neuměli.
JakoobCZ

#9 Příspěvek od JakoobCZ »

Auto jsem jim právě z geometrie převezl rovnou do servisu. Bylo to v Bychlovi a je otázka, kolik těch místností a zrcadel v ČR je. Psal jsem ještě do Stratosu, ale tam mi po druhém emailu přestali odpovídat :?
inspi1981

#10 Příspěvek od inspi1981 »

Neslo jim to doladit, protože ty serizovaci prvky jsou ohnute a pak to chce porad tocit doleva a doprava a nejde se dobrat konce
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

proto se nam to nikdy nestalo, ty prvky dáváme automaticky nový když to jde na seřízení.
ale minule mě řádně nasrali, opice.
inspi1981

#12 Příspěvek od inspi1981 »

Co udelali?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

seřidili to a pak mi tvrdili že to sice seřidit šlo, ale tempomat nefunguje, ptal jsem se co to píše za hlášku, a prej nic, jen to nejde, říkam že to je blbost, že bezpečností věci jako ACC bud jdou nebo prostě píšou proč nejdou, nemuže se stát že to nepujde a nic to nepíše. prej ne. bylo to přímo moje auto, který znám, na ten tempomat jsem tam přijel, no nic. řekl jsem jim at do toho nermdaj, že si to odvezu, přijedu tam a najednou platím o 1500kč víc, za "testovací jízdu" říkam kurva jakou jízdu, pokud to nejde, tak to vím za 2 minuty a nemusím s tím jet do Brna, abych věděl že to nejde. no tak jsem to nasranej zaplatil, sednu do auta a tempomat nešel, jelikož jsem nejel víc jak 30km/h :D :D rozjedu se na 50, hned to šlo, nedalo mi přednost auto, i krizové brždění hned šlo, vše ok, za 200m jsem věděl že to všechno funguje jak má. opice no.
zákazník si jel do BMW seřizovat ACC sam, vyučtovali mu 8k s tím že to seřidit nejde, tak jsme mu to seřidili šroubovákem na základě to jak to bere auta, a od té doby nenecham zákazníka jet si seřizovat sám a vždy to tam vezu já a ideálně považuju u toho být. jednou jsem tam byl s autem zákazníka, technik se semnou hádal že v postupu není kontrola tlaku v pneu, až to tam viděl, tak ji teprve udělal, ja ho na to upozornil protože mi po cestě auto napsalo že ušla pneumatika a mohlo by tam být málo, a samozřejmě kolo skoro prazdny, takže by to nemělo význam.
rendyy

#14 Příspěvek od rendyy »

nevíte jestli je někde k dohledání schéma konektoru do ACC?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

sz
rendyy

#16 Příspěvek od rendyy »

chlapi jak mam odkodovat acc na normalni tempomat?
Odpovědět