Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak se pozná špatný EDC tlumič na e65?
Jak se pozná špatný EDC tlumič na e65?
To by mě opravdu zajímalo.
Byl jsem na měření tlumičů a pravej přední má prý 9%. Vyteklej není.
Údajně se EDC tlumiče nedají standardní způsobem změřit. Tak se nabízí otázka, věřit tomu měření a tlumič vyměnit?
Byl jsem na měření tlumičů a pravej přední má prý 9%. Vyteklej není.
Údajně se EDC tlumiče nedají standardní způsobem změřit. Tak se nabízí otázka, věřit tomu měření a tlumič vyměnit?
Re: Jak se pozná špatný EDC tlumič na e65?
Houpe se to při zastavení několikrát? Mám repas a předním se mi auto párkrát při brždění na nulu několikrát zhouplo. Teď se zhoupne jen jednou.
Presne dyl se houpe. Me to delalo treba na dalnici kdyz se auto zhouplo tak chvili trvalo nez to prestalo. Tak jsem vymenil predni EDC a je konec houpani 

hele trochu se to asi houpe no. Ale spis to mlati
a naprava je cela nova, tak uz to muze asi fakt byt jen ten tlumic...

Tak u mě to také mlátilo, ale ten tlumič na pravé straně jsem i vyteklý... takže to bylo celkem jasný. Zkus se pak podívat pod prachovku jestli to není mokré...
Mokra prave neni, vytekly to taky neni...
Co horní uložení? Ještě jsem si vzpomněl, že třeba na dálnici jak máš mostový spoj, tak po přejezdu mi se mi rozházelo kolo právě na té straně co byl špatný tlumič. Stejně jako kdyby jsi to neměl vyvážené a pak to přestalo. Po výměně to byla lahoda.. jízda jako po peřince.. žádné mlácení, házení a houpání.
Mmm, zajimavy. Ulozeni je to jediny, co jsem na predni naprave jeste nedelal.
Ale na testu tlumicu mi bylo receno, ze pravej je na 9%. Na druhou stranu na FB skupine 7er mi bylo receno, ze na testech tlumicu poznaj u EDC uplny prd
Tak nevim. Asi koupim jetej tlumic, udelam novy ulozeni a nazdar
Ale na testu tlumicu mi bylo receno, ze pravej je na 9%. Na druhou stranu na FB skupine 7er mi bylo receno, ze na testech tlumicu poznaj u EDC uplny prd

Jj přesně EDC se chová jinak než standardní tlumič. Můžeš vyzkoušet jiný a hnedka to poznáš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Testy tlumičů jsou jen vyhozené peníze, jízda po D1 a mlátilo to jak kráva. Na testu tlumičů prý dobrý nic. Vyměnil jsem tlumiče a paráda. Jak naznáš, že je chyba vyměnit.
no jsem zvedav, pozitri to jdu menit