Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 svetla

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Re: e39 svetla

#61 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Jak je vidět...4 roky starý bixenon svítí zhruba stejně jako nově pokovená origo xenonová parabola...

Takže co s tím...? :-) Výměna výbojek nevěřím, že pomůže....při výměně původních vysvícených xenonů za bixenony jsem taky nechal původní staré výbojky a rozdíl byl i tak brutální...
Nevím, zda by třeba pomohla výměna trafa? Je to součástka, která postupně ztrácí výkon nebo prostě buď funguje nebo nefunguje? Jestli třeba už nedává menší napětí....?

No ale asi to vypadá tak, že budu nucen dát nový bixenonový projektor a zároveň s ním nesvítit přes den, aby zase za 4 roky nebyl KO...takže nový bixenon +:

varianta A: dát vysoce svítivé parkovačky - kroužky a ty používat na denní svícení - neorientuju se v tom - co je aktuálně dobré? Výhoda je, že budou tlumené i dálkové xenonové = super...ale přijdu o origo vzhled....

varianta B: prostě nezapojit bixenonovou clonu a na denní svícení nakódovat dálkovou parabolu na těch cca 30%...zůstane tedy origo vzhled, ale dálkový budou bohužel jen halogeny...

varianta C: zapojit jako denní svícení dálkovou parabolu na cca 30% i se zapojenou cívkou bixenonové clony...zůstane origo vzhled a i dálky budou xenony....ale přes den půjde i do cívky /clony stále cca 30% proudu...dost lidí to tak má...někomu ta cívka bzučí / cvaká....někomu to nic nedělá....nějaký elektrikář zde, který dokáže vysvětlit, co se tam děje a jestli to vadí nebo ne?

A když už nový bixenon, tak jaký...? Je nějaká alternativa k levné číně - nějaká kvalitnější výroba? Já jsem jiné než ty činské neobjevil...
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#62 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ještě tedy pro představu dálky...
Přílohy
4 pumpa po dál..JPG
4 pumpa po dál..JPG (916.86 KiB) Zobrazeno 4683 x
IMG_3340.JPG
IMG_3340.JPG (877.73 KiB) Zobrazeno 4683 x
IMG_3329.JPG
IMG_3329.JPG (877.45 KiB) Zobrazeno 4683 x
HyndaDan

#63 Příspěvek od HyndaDan »

A co clonku zapojit pres relatko, aby spinala jen když xenon svítí?

Projektory nevím jaký jdou do e39, ale mrkni se tady: https://www.lightz.one/bixenon/bixenon- ... vox-r-2-0/
e66 750Li
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#64 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tyhle evor-x 2 vypadají dobře. Píšou přímá náhrada za origo.

Na tom eshopu co jsi dával odkaz za ně chtějí 3.500,-
Tady 100,- euro
https://autotechnik.sk/evox-r-generacia ... 4s/p261060

Na ebay 70 dolarů a na aliexpres 55 dolarů - to je mazec.... :-)

https://www.ebay.com/itm/EVOX-R-V2-0-D2 ... Sw8L5cEZBZ

Na aliexpresu nejsem zaregistrovaný...na ebay ano, tak to asi vezmu přes ten ebay....přemýšlím, jestli nevzít dvě sady za ty prachy :-)

Jak to chodí teď z té číny? Nedoplácí se nějaké clo nebo něco? :-)

Tu clonku buď nezapojím a nebo případně nějak přes to relé, ale bych musel s nějakým elektrikářem...elektrice nerozumím.
HyndaDan

#65 Příspěvek od HyndaDan »

Jen pozor na výrobce, ty evox-r totiž dělá víc firem.

Kvalitní by měly být Morimoto a Aharon, ta čína cos poslal je Sinolyn.

Nemám s tím zkušenost, jen upozornuju, že tam může být rozdíl.
e66 750Li
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#66 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Máš pravdu...koukal jsem na pár videí na YT a všiml jsem si toho...asi je těch výrobců víc.

Na ebay jsem našel Morimoto Evorx 2 za cca 1300,- což je cca stejná cena jako ten Synolin...ale posílaj to z USA takže pošta dalších 1.100,-

Zkusím Synolin a poreferuju :-)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#67 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak jsem objednal ty Synolin projektory přes Aliexpress - vzal jsem rovnou 2 páry...když už to budou balit.... :-)

Cena za 2 páry 2.500,- + budu platit DPH 21% + poplatek poště cca 200,-...takže cca 3.250,-

Tak uvidíme v lednu jak to dopadne a co přijde :-)
bmwwehrwolf

#68 Příspěvek od bmwwehrwolf »

Zdravím všechny příznivce a majitele BMW!

Nedalo mi to,k tomu Aliexpressu: Objednávám tam dost často a bez problémů,clo nebo nějakou jinou zlodějinu jsem nikdy neplatil,...ono stačí napsat zcela otevřeně prodejci (eng),že žijeme v totalitním,zlodějském pseudostátě a nepřeješ si být i nadále okrádán nějakým "clem" a jinými nesmysly,...a číňané jsou opravdu velice vstřícní v těchto věcech a vůbec obchodu,-a věc zašlou způsobem,že podacím číslem a odesílatelem je odeslána ze země EU,a žádné "clo" a jiné zlodějiny se neplatí.To je totiž výsostná specialita tohodle pseudostátu,jsme totiž kolonie.
Např. letecky je tady balíček z CHiny někdy za pár hodin,tady schválně leží na celnici i několik týdnů,někdy může přijít i rozbitý a poškozený koloniálními orgány,za což ti vyměří "celní" poplatek za "služby" (zničení).
Aliexpress vrací peníze v případě nedodání (když je prokazatelné),že to ukradli na celnici atd. .
Dál číňani jsou docela vlastenci,na rozdíl od nás /jim půda pod nohama patří,nám jen vyrobené "dluhy"/ a dost slyší,jak nesouhlasíte s postupem současné "naší" koloniální pavlády co se týče názoru na Čínu,zaplantat do toho i současný chřipkový prý čínský podvod atd.,....u malých věcí se žádné "clo" neplatí,u větších věcí oni sami snižují papírovou cenu ,u dražších věcí domluva,aby transfer budil dojmu odesílatele z EU z 99,9% platí.
icecold
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od icecold »

Mam na sve e39 tyto synolin projektory, sviti to pekne, bixenon clonka je zapojena naprimo na dalku a nebzuci to. Pres den svitim normalne dalkama na 30%, mam je uz temer dva roky a 30tkm. Vybojky jsou obyc, ani jsem je nemenil. Nicmene paraboly jsou z plastu, takze ocekavam kratsi zivotnost. Po tech 2 letech mi prijde ze to sviti malinko hur (mozna) jen subjektivni pocit.
Jo a co si pamatuju, ty projektory byly kratsi nez origo, takze po namontovani mezi cockou a krytem kolem cocky byla cca 1cm mezera, takze jsem to tehda krizil s origo projektorama aby to sedelo a licovalo jak ma
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#70 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak už mi dorazil první pár těch Sinolin evorx projektorů (Číňan to rozdělil na dva balíky - že prý balík přesáhl hmotnost...každopádně za první jsem neplatil žádné clo ani DPH...)
Máš recht, paraboly jsou plastový, ale origo jsou taky plastový. A minulé projektory byli sice kovové (taky Čína - NHK) ale taky se po pár letech vysvítili - viz.fotky výše. Tak je to asi jedno, jestli je parabola plastová nebo kovová...teď už ale xenonama nebudu svítit přes den, tak počítám, že to vydrží podstatně déle.

Ještě jsem se k tomu nedostal, protože potřebuju někoho, kdo mi nakóduje to US DRL a taky nevím, zda teda zapojit tu clonku na dálky nebo ne...ještě jsem někde narazil na to, že ta clonka jde zapojit přes nějaké relé - nevíte o tom někdo něco?
HyndaDan

#71 Příspěvek od HyndaDan »

To s tim rele sem ti tady radil já.

Dal bych normální spínací relé, které tu pustí proud do clonky jen když xenon svítí.

Zapojení je jednoduchý:

30 - proud z dálky
87 - clonka
85 - proud co jde do xenonu do trafa
86 - zem

Obrázek
e66 750Li
rzich

#72 Příspěvek od rzich »

Nemá někdo zkušenost jestli by do starých xenonů trochu nepomohly jenom třeba ledky D2S?
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 2e0eg5bX9K
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 2e0eg5bX9K
Naposledy upravil(a) rzich dne pát 23.04.2021 00:19, celkem upraveno 1 x.
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#73 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Proč si to tak komplikuješ s těma dálkama a nedáš tam nové kroužky a budeš je mít jako denní svícení? Bude to vypadat líp jak těma dálkama a v závěru není povolený ani jedno
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#74 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

HyndaDan: To je ono! Díky moc, s takovým popisem to dokážu zapojit, super. Vím, že o tom relé někdo psal, ale nevěděl jsem, že jsi to byl ty...děkuju!

Blackie: Já ty kroužky nezatracuju, taky to byla varianta...ale mě se to víc líbí s normálníma kroužkama....s těma to soudruzi pustili do světa, tak je tam chci zanechat. Kdyby ty origo paraboly nesvítili tak nahovno, tak bych je tam taky nechal a bixenon oželel....ale když už ho budu mít, tak bych teda rád ten xenon i na dálky...už se těším až tu noční silnici zrentgenuju :-)

Rzich: jestli máš staré xenony a je vysvícená parabola, tak nepomůže nic. Jedině nově pokovit paraboly, ale svítivost tě teda neomráčí a nebo nové projektory...
rzich

#75 Příspěvek od rzich »

Gerchan píše:HyndaDan: To je ono! Díky moc, s takovým popisem to dokážu zapojit, super. Vím, že o tom relé někdo psal, ale nevěděl jsem, že jsi to byl ty...děkuju!

Blackie: Já ty kroužky nezatracuju, taky to byla varianta...ale mě se to víc líbí s normálníma kroužkama....s těma to soudruzi pustili do světa, tak je tam chci zanechat. Kdyby ty origo paraboly nesvítili tak nahovno, tak bych je tam taky nechal a bixenon oželel....ale když už ho budu mít, tak bych teda rád ten xenon i na dálky...už se těším až tu noční silnici zrentgenuju :-)

Rzich: jestli máš staré xenony a je vysvícená parabola, tak nepomůže nic. Jedině nově pokovit paraboly, ale svítivost tě teda neomráčí a nebo nové projektory...

Dík za info
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#76 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Obrázek

Za mě to nijak neruší,naopak omladí to vzhled auta a když jsme u toho tak ani ten bixenon ta soudruzi nedali ve fabrice :D
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#77 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tyhle kroužky jsou pěkný...máš nějaký odkaz, kde jsi je kupoval?
Svítí žlutě nebo se mi to zdá?
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#78 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak přišel i druhý pár bixenonů Evor X od Sinolinu z Aliexpresu. Žádný DPH ani CLO jsem neplatil, takže mě oba páry vyšli na cca 112 dolarů...takže cca 2.500,-. Takže jeden pár projektorů stojí pomalu jako pár lepších výbojek :-)

No nic dneska jsem to dodělal - vyndal origo nově pokovené paraboly a nainstaloval ty bixenony. Mám nastavené to denní svícení dálkovými a clonku jsem zapojil přes relátko (jak mi poradil HyndaDan) - takže nic nebzučí. Super.

Rozdíl ve svítivosti proti origo parabolám je obrovský (výbojky jsem nechal původní). Obzvláště ty dálkové jsou masakr...to mi přijde, že vidím lépe než ve dne :-)

Origo paraboly byly zklamání, teď už jsem spokojen.
Přílohy
srovnání - dálková.JPG
srovnání - dálková.JPG (121.02 KiB) Zobrazeno 3528 x
srovnání - tlumená.JPG
srovnání - tlumená.JPG (122.42 KiB) Zobrazeno 3528 x
Odpovědět