Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zaseknuty ukazatel dojezdu
Zaseknuty ukazatel dojezdu
Zdar, pred tankovanim ukazatel dojezdu ukazoval cca 60km, po natankovani 30L ukazuje stale stejnou hodnotu, po pul hodine stoupl na 115km, muze byt v nadrzi zaseknute cidlo? Venku je -1,5°C
Bmw e61, 530xd, LCI
Bmw e61, 530xd, LCI
Re: Zaseknuty ukazatel dojezdu
No to by jsi asi zaseknutý plovák poznal na tom, že se ti po natankování nezvedne ukazatel paliva.
To ne, ukazuje neco vic nez pul nadrze. Jak tedy funguje ukazatel dojezdu?
Ukazuje To dojezd při aktuálním stylu jízdy. Takže jestli jsi jel jako prase, bude Ti ukazovat malý dojezd do té doby, dokud styl jízdy opět neuklidníš. V podstatě můžeš vyjet s dojezdem 300 a pokud pojedeš pilu, po pár km budeš mít dojezd třeba jenom 150 ....
Jel jsem obci 50km/hod. Zajima me, co ridi ukazatel dojezdu, jsou to dva plovaky v nadrzi jako u e39?
Ukazatel dojezdu beru vypočtené palivo v nádrži - vypočte to z obou plováků, netuším jak, za jízdy si to zprůměruje, ale myslím, že dost přesně. Je to vidět ve skrytém menu, kde vidíš levý a pravý plovák zvlášť a taky vypočtenou hodnotu množství paliva. Pak k tomu počítá styl jízdy (průměrnou spotřebu) za posledních asi 30km.
Těch 30km jsem si vysledoval a průběh výpočtu jsem někde před lety četl.
Těch 30km jsem si vysledoval a průběh výpočtu jsem někde před lety četl.
A kdyz v mem pripade po natankovani nic nevyhodnoti a zustane hodnota stat na stejne hodnote jako pred tankovanim? Nebo tedy leze pomalu nahoru a neukaze dojezdovou hodnotu hned? Tak je problem v jednom z tech dvou plovaku? Jezdim slusne, takze zde neni duvod resit rychlou jizdu diky ktere to pak logicky klesa...
Treba to uz zitra bude ok, zajima me jen, v cem je chyba.
Treba to uz zitra bude ok, zajima me jen, v cem je chyba.
pokud tankujes a mas pustene klicky tak jak se plni nadrz stoupa i hladina a automaticky tam i leti nahoru dojezd, je to ftipne to sledovat. takze pokud ti to nedela je neco spatne. ale neni to neobvykly. je treba sledovat analogove hodnoty plovaku a pak i to jesti to neserou samotne budiky...
Ne to ne, klice vytahuju. Po dnesku to stouplo na nejakych 420km, stoupa to jen pri jizde, pri stani se hodnota zastavi. Kde ve skrytem menu najdu ty hodnoty? Nebude jeden plovak laicky sekly?
Ja treba auta tankuju s bezicim motorem a u BMW palivomer a hodnota dojezdu jak rika Snejk stoupaji.
Renault treba ale nereaguje a palivomer (digitalni) a dojezd se nastavi az po STOP/STARTu.
Renault treba ale nereaguje a palivomer (digitalni) a dojezd se nastavi az po STOP/STARTu.
Funguje ti palivoměr? Pokud ano, tedy nebude zaseknutý plovák.abcent500 píše:Ne to ne, klice vytahuju. Po dnesku to stouplo na nejakych 420km, stoupa to jen pri jizde, pri stani se hodnota zastavi. Kde ve skrytem menu najdu ty hodnoty? Nebude jeden plovak laicky sekly?
-
- Člen Klubu
Buď se mi po tankování stav paliva zaktualizuje hned, nebo prvních pár minut jízdy se dojezd prodlužuje než si to palubák dopočítá.
Ekonoměr okamžité spotřeby by to mohl měřit taky z čerpadla/průtokoměru a hlavně co ŘJ skrz údaje ze vstřiků? Možná asi kombinace obojího. To je na funkci nějakýho plováku klidně nezávislé bych řek.
Pokud trvá tak dýl než 5 minut třeba ze čtvrt nádrže na 3/4 řekl bych, že může plovák klidně haprovat. Chtělo by to porovnat ve skrytým menu co píše digitál stav L/P atd.
Ekonoměr okamžité spotřeby by to mohl měřit taky z čerpadla/průtokoměru a hlavně co ŘJ skrz údaje ze vstřiků? Možná asi kombinace obojího. To je na funkci nějakýho plováku klidně nezávislé bych řek.
Pokud trvá tak dýl než 5 minut třeba ze čtvrt nádrže na 3/4 řekl bych, že může plovák klidně haprovat. Chtělo by to porovnat ve skrytým menu co píše digitál stav L/P atd.
K první větě - je rozdíl, mezi stavem paliva a dojezdem 
Jak psal Snejk, je hezké sledovat na BC, jak dojezd stoupá při tankování. Zatím mi nenapadlo se přitom podívat i na palivoměr, neb mám jen zapnutou "první polohu klíčku" a vidím jen na monitoru údaje BC.
Palivoměr je sice taky dopočítaný, ale seknutý plovák by byl vidět. Pokud by byl jeden seknutý nahoře, tak by palivoměr ukazoval jen od půlky do plné a pokud by byl jeden seknutý dole, tak by zas ukazoval jen od nuly do půlky. Pokud by byl seknutý uprostřed, bude palivoměr ukazovat od 1/4 do 3/4.
Skryté menu je nejlepší. Tam je vidět, jak plováky "lítají" a aktualizace množství paliva v nádrži (palivoměr) nemůže přeci trvat dýl jak 3 sekundy...
Pokud to palivoměru trvá dýl, tak nějaký plovák jde pomalu nahoru i dolu a pak to může hlásit blbosti i v dojezdové vzdálenosti.
Okamžitou spotřebu mu udává řídící jednotka z časů otevření vstřiku a tlaku v liště, plováky jsou mu ukradené.

Jak psal Snejk, je hezké sledovat na BC, jak dojezd stoupá při tankování. Zatím mi nenapadlo se přitom podívat i na palivoměr, neb mám jen zapnutou "první polohu klíčku" a vidím jen na monitoru údaje BC.
Palivoměr je sice taky dopočítaný, ale seknutý plovák by byl vidět. Pokud by byl jeden seknutý nahoře, tak by palivoměr ukazoval jen od půlky do plné a pokud by byl jeden seknutý dole, tak by zas ukazoval jen od nuly do půlky. Pokud by byl seknutý uprostřed, bude palivoměr ukazovat od 1/4 do 3/4.
Skryté menu je nejlepší. Tam je vidět, jak plováky "lítají" a aktualizace množství paliva v nádrži (palivoměr) nemůže přeci trvat dýl jak 3 sekundy...
Pokud to palivoměru trvá dýl, tak nějaký plovák jde pomalu nahoru i dolu a pak to může hlásit blbosti i v dojezdové vzdálenosti.
Okamžitou spotřebu mu udává řídící jednotka z časů otevření vstřiku a tlaku v liště, plováky jsou mu ukradené.
-
- Člen Klubu
Jo jasně dojezd a stav jsou ty dvě věci
Můžete zkusit nastartovaní tankovat zamáčknutou pistolí jestli se na budíku ručička pohne. K tomu skrytý menu L/P nádrže a na BC obrazovce taky něco třeba půjde vidět pro kontrolu.
Jinak u starších aut se stávalo, že se stav paliva = plovák v nádrži zasek. Po rozdělání pod sedačkama je vyčistit uvolnit pomohlo.

Jinak u starších aut se stávalo, že se stav paliva = plovák v nádrži zasek. Po rozdělání pod sedačkama je vyčistit uvolnit pomohlo.
Totic píše:Jo jasně dojezd a stav jsou ty dvě věciMůžete zkusit nastartovaní tankovat zamáčknutou pistolí jestli se na budíku ručička pohne. K tomu skrytý menu L/P nádrže a na BC obrazovce taky něco třeba půjde vidět pro kontrolu.
Nebo u mé E39 byl uvolněný drátek a dělalo si to co chtělo