Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Posprejované auto
- scooter_x
Posprejované auto
Zdravím,
někdo mi posprejoval na ulici auto, nějaké tipy jak to šetrně k laku dostat dolů?
Díky
někdo mi posprejoval na ulici auto, nějaké tipy jak to šetrně k laku dostat dolů?
Díky
-
- Člen Klubu
Re: Posprejované auto
Ajaj :/ nepříjemné. Greg řek, že Carnaubou:
Po česku naopak lehce namočeným hadrem s acetonem a rychle setřít, nebo to zkusit odleštit nějakou pastou.
Po česku naopak lehce namočeným hadrem s acetonem a rychle setřít, nebo to zkusit odleštit nějakou pastou.
Auto nejřív umyj wapem, ať tam nemáš žádné kamínky ani prach, už při tom uvidíš, jestli to s tou barvou něco dělá (dnes je většina barev na vodní bázi) Pak začni benzínem jemně stírat a pak tím acetonem, hlavně ne nitroředidlo!!! Hodně záleží jaká ochrana byla na laku před posprejováním. Pokud jsi tam měl nějaký vosk, tak zajeď kamkoliv kde dělají detailing a sundají to normální pastou na leštění, bez použití chemie
Hlavně to nedělej stylem že namočíš hadr do ředidla a necháš ho na tom místě položený "ať se to vsákne" ... Když jsme nechávali auta na vlecích před hotelem tak jsme pořád řešili že z těch italských placek dělali Renaulty
Jenže to jsme věděli že to je opravdu čerstvé a kolikrát stačila jenom ta horká wapka a pak staré české Tempo 

- scooter_x
Tak carnauba neudělala vůbec nic, Sonax premium class carnauba Care. Voda se saponatem vůbec nic.
Další tipy? Nechci nijak poškodit lak, tak se mi do těch ředidel moc nechce. Benzín, aceton...hmm, zkusím to opatrně.
Další tipy? Nechci nijak poškodit lak, tak se mi do těch ředidel moc nechce. Benzín, aceton...hmm, zkusím to opatrně.
... sa opytat, kolko bude stat celolak... 

Tak ako nie som odborník, ale keď sa nad tým logicky zamyslím...... keď niekto posprejuje auto, tak sprej nanesie na lak. Bral by som to ako škrabanec, čo je podľa mňa ešte horšie, lebo škrabanec je V laku a farba zo spreja je NA laku. A škrabance sa najlepšie odstraňujú brúsnou pastou a následne leštiacou pastou. Ak je dokonca ryha v laku hlbšia, tak sa najskôr odporúča použiť veľmi jemný brúsny papier (samozrejme pod vodou) a až potom brúsnu pastu a leštenku. Takže ja by som si na tvojom mieste kúpil Quixx odstranovač škrabancov z laku. Ten sa mi na škrabance osvedčil jednoznačne najlepšie a balenie obsahuje všetko potrebné a tým by som to skúsil odstrániť. Najskôr brúsnym papierom a potom pastou 1 a nakoniec leštenkou 2.
Quixx:
https://www.iautokozmetika.sk/p/563/qui ... z-laku-set
Acetón a podobné chemikálie by som asi nemal odvahu nanášať na lak.
Quixx:
https://www.iautokozmetika.sk/p/563/qui ... z-laku-set
Acetón a podobné chemikálie by som asi nemal odvahu nanášať na lak.