Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna sedačky z anglána

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Výměna sedačky z anglána

#21 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Těch UK sedaček bývá k sehnání dost za pár šupů. Než barvit celou černou bežový tam nikde nejsou, nebo to je extra individual odstín?

Jinak Polák ti většinou z Allegro odpoví (po Polski), ale aby něco posílali do cziech na to jsou buď líní, nebo spíš paranoidní tímtuplem velkou sicnu. Musel jsem i drobný věci řešit přes Allegro nákup týpka, čechopolák co to s nima vykomunikuje má dodávku a rozváží po ČR, takže tu sedačku hodí až dom.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#22 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Jo je jich tam docela dost...ale většina černých. Je tam jedna sada světlá za cca 1.200,-kč ! (ale už podle obrázku nic moc stav...to bych si asi moc nepomohl), pak je tam jedna světlá sada, která vypadá pěkně za cca 11.400,-

Já mám Merino Champagner...takže to sehnat je nereálné...nástřik mě nemine. Bylo by asi lepší stříket ze světlé na šampáň...ale jak jsem ale mluvil s Colourlockem, tak oni to klidně přebarví z černé na žlutou...no problém....
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak posun...včera jsem si udělal výlet do Wroclavi...mám to tam 250km...cesta nic moc...Poláci nemají dálnice, takže celá cesta po silnic I.třídy...takže 90-100 max....no hnus...e39 se odměnila spotřebou 5,0l/100km...to je pěkný, ale klidně bych jel za víc, kdyby jedna cesta netrvala 4 hodiny...už jsem nevěděl, jak si sednout...

No ale...sedačka je pěkná...řekl bych přímo nádherná...vyčistil jsem ji Dodo Juice čističem a fakt paráda....krásně čistý, matný... Úplně škoda ji barvit... :-)
Struktura kůže mi přijde úplně stejná jako na mojí sedačce. Sedačka stála 430 zlotých - cca 2.600,-kč

Takže stojím před rozhodnutím, zda to zkusím přebarvit sám a nebo to dám do toho Colourlocku.
Výhody pro Colourlock:
- udělají to profíci a bude to jistě super (teda snažím se tomu věřit...já co si neudělám sám, tomu nevěřím... :-)
Nevýhody:
- musí se dostat obě přední sedačky do Krnova...ale snad mají prý nějaký svoz...to ještě musím zjistit...
- čekačka 2 měsíce...

Výhoda, kdybych si to stříkal sám:
- naučím se to a můžu si pak nastříkat i sedačky v e39, které jsou vyšisované a potřebovali by to...případně potom i sedačky v e34...i když ty by asi úplný přestřik nepotřebovaly...tam by stačila ta jednokroková refresh barva...

Nevýhody:
- musím si koupit pistoli...kompresor bych si půjčil
- na poprvé to nemusí dopadnout dobře....ale třeba bych to mohl zkusit nejdřív na nějaký bezcenný sedačce...volšový ruce nemám, určitá šance, že by to mohlo dopadnout dobře tady je :-)

Takže se musím dovybavit detailními informacemi a pak se rozhodnu...

Tady tedy pár fotek anglické sedačky...
Přílohy
IMG_3391.JPG
IMG_3391.JPG (1.49 MiB) Zobrazeno 6636 x
IMG_3388.JPG
IMG_3388.JPG (1.57 MiB) Zobrazeno 6636 x
IMG_3387.JPG
IMG_3387.JPG (1.14 MiB) Zobrazeno 6636 x
IMG_3384.JPG
IMG_3384.JPG (1.6 MiB) Zobrazeno 6636 x
IMG_3383.JPG
IMG_3383.JPG (1.32 MiB) Zobrazeno 6636 x
IMG_3381.JPG
IMG_3381.JPG (1.18 MiB) Zobrazeno 6636 x
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

A tady je ta, kvůli které to dělám:
Přílohy
IMG_3404.JPG
IMG_3404.JPG (1.11 MiB) Zobrazeno 6634 x
IMG_3402.JPG
IMG_3402.JPG (1.19 MiB) Zobrazeno 6634 x
IMG_3401.JPG
IMG_3401.JPG (1.11 MiB) Zobrazeno 6634 x
IMG_3399.JPG
IMG_3399.JPG (954.01 KiB) Zobrazeno 6634 x
IMG_3405.JPG
IMG_3405.JPG (1.36 MiB) Zobrazeno 6634 x
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#25 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

a co je to za kůži na tý černý? merino a dakota je velkej rozdíl...

samozřejmě každej k tomu máme svůj přístup, ale dávat do individuála jako máš ty byť jen přebarvovanou sedačku (tj. kdyby byla merino) mi přijde škoda, nebudu populární, vím, ale musel jsem to napsat

co ti řekl Kliner na tu tvojí, co se týče opravy kůže, ne výměny/přešití? ať mi nikdo neříká, že by nešla opravit líp
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Co je za kůži na té černé nevím. Nevím, jak má vypadat dakota...ta dakota byla psána u jiného inzerátu, ne u toho, z kterého jsem tu sedačku koupil... Mě ta struktura přijde úplně stejná. Rozhodně si nemyslím, že by jsme dokázali na případné přešití najít kůži s podobnější strukturou...pár vzorků jsme zkoušeli, když jsem u čalouníka byl, našli jsme hodně podobnou, kterou bych bral jako OK, ale úplně stejná nebyla...víc se podobala kůži na tapcích...

Já jsem se pana Klinera na opravu neptal, chtěl jsem to přešít. To poškozené místo je už opravované a už je to kolem něj zase ošoupané. Asi by to šlo zase zaleptat tím filerem a přebarvit, ale jedná se o velkou plochu a už nikdy tam nedostaneš zpátky strukturu té kůže. Prostě to bude hladké. A to jsem rozhodně nechtěl. Prostě od určitého stupně opotřebení se to musí jedině přešít do nové kůže...pokud to chceš mít teda pěkný.

Proč máš problém s přebarvením celé sedačky? Přebarvit 1/3 sedačky ti nevadí ale celá je problém? Já si naopak myslím, že to je lepší řešení...soudím, že je daleko menší šance, že bude vidět nějaký rozdíl před a po...resp.na téhle anglické sedačce nebude vidět nic, protože bude přebarvená celá...takže může být případně vidět jen rozdíl mezi sedačkou pravou a levou...ale to by bylo stejně....takže nerozumím...

To celopřebarvení se dělá tak, že se sedačka nastříká primerem, pak barvou a pak krycím lakem. Lepší způsob opravy jsem ještě nenašel. Takhle to dělá Colourlock - viz. již postované video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=StLFc1BWmtM
Nevím, zda by ten lakýra, s kterým spolupracuje pan Kliner také dělal tento postup...třeba ano...doufám, že ano :-) Ale nevím, takhle detailně jsem to s ním neprobíral.
Přílohy
černá vs. champegner.JPG
černá vs. champegner.JPG (134.92 KiB) Zobrazeno 6622 x
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

nejdu jen o strukturu, ale i kvalitu a měkkost kůže, prostě bych měl nějak problém s tím, vědět, že tam má v individuálu sedačky ze dvou různejch kůží, jedný horší (tý, co tam nepatří) a ještě je to přebarvovaný z černý, ale, každej to můžeme mít jinak, to jsem psal

problém s tím, že by mi někdo barvil třetinu sedačky bych měl taky a snažil bych se sehnat stejnou barvu a druh kůže... zeptal bych se přímo v BMW, jestli to mají, tam by se to mělo dát koupit v metráži

nic, takhle za mě, no, nemyslim to nepřátelsky, ať se zdaří :thumbsup: :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Problem, že Champagne je skoro nesehnatelná ta schwarze sitze vypadá Gut. ;) Mno to bude posezeníčko.. já sicny kdysi nechal prohodit v E36 taky a určitě je nevysezená lepší.

Ta nevýhoda ztráty struktury po brusu bývá vidět. Každopádně vozit z Pha kamsi do Krnowa na tak dlouho bych se asi vybod.
Co barvení Brno? :evil: Levnější to nebude, ale cesta poloviční a kluci tady vlastní BMW a znají která kůže je jaká, měly i origo vzorky. Za nacenění a konzultaci člověk nic nedá, viz.nějaká zmínka : forum/viewtopic.php?f=26&t=83719&p=1138552
Ještě mám kontakt na jednoho člena do Pohořelic, kterej mi nabízel odborný přestřik bočnice sport E60. Prý má na to školení, vzorníky / míchání a tu pistoli. Moh by nás to naučit ;)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#29 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ta černá sedačka je dakota - když budeš sledovat ten šev veprostřed, tak asi 5 cm od začátku je jinej než u tý originál a takhle je šev u dakota kůže, pearl má ten trojúhelník a merino vidíme

je otázka, co je větší zlo, přebarvená dakota s jiným švem, nebo opravený origo merino bez struktury (nebo přešitý ze stejný kůže ideálně)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#30 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Zdann01: Jasný v pohodě :-)

Já jsem koukal na ETK a kůže champáň "Ended"...třeba by se dala sehnat kůže merino...ale ve stejném odstínu...to nevím...pravda, to jsem mohl trochu víc prozkoumat...já jsem si i původně řikal, že bych třeba koupil zadní lavici z nějaké champagner e60 a že by se třeba mohla ta kůže použít na opravu...ale to je asi nereálný...a pak mě napadla ta varianta s anglickou sedačkou a jdu za tím no :-)
Uvidíme, jak dopadnu...

Teď jsem šel do garáže a pomačkal jsem tu anglickou sedačku i tu moji v autě...a já tam žádný rozdíl necítím...i jsem si do té sedačky sednul :-) ale nic :-) Mě to přijde stejný...kromě toho švu...
Na druhou stranu se mi líbí, že ta sedačka bude originál a nikdy nepřešívaná nebo nespravovaná, neprosezená...a celá stejná...fakt ta sedačka vypadá super...

Mě u té opravy vlastně vadí i to, že se opraví boky, sedák...ale druhý bok už taky není úplně pecka..opěrák je sice OK...ale potom ve srovnání s novou kůží na bokách bude vypadat jako chudý příbuzný...takže ve finále bych mohl dělat 1/2 nebo 3/4 sedačky, aby to bylo fakt spotless...a to nevim, do jakých výšin by se vyšplhala cenovka...

Ta oprava filerem - to vylučuju rovnou...abych tam měl 15x10cm úplně hladký flek...zahlazené nitě na švu...to ne. To beru jako nejlevnější předprodejní opravu ala Čtvrtníčkovo Monte Carlo :-) Ten filer je dobrá věc, ale na malý plochy, na drobné prasklinky, kde se ztratí, že tam máš kousek hladký...ale takhle velký kus...to by bylo strašný...

Každá varianta má něco...jdu do anglána a doufám, že to dobře dopadne....třeba se pak někde sejdem na 6er sraze, tak to můžeš omrknout jaký zlo jsem si tam napáchal :-)

Ale ještě jsem nepřeskočil...ještě musím přendat polstrování.... a pak ta barva...cesta ještě daleká...ještě to můžu snadno dojebat :-)

Totic: myslíš Leather servis Brno?https://www.renovujemekuzi.cz/ ? Na jejich stránky jsem koukal před pár dny...pročítal jsem i ty postupy oprav...poučné. Vypadají taky na profíky.
Podle toho pro jakou variantu se nakonec rozhodnu - jestli samodomo stříkání a nebo profíci - tak uvidím, třeba je taky oslovím.

Zkouknul jsem X videí a YT...většina to jsou ale strašný matláci....utřou sedačku alkoholem, aby to jako "odmastili"...postříkaj to barvou ve spreji a hotovo... :-) Občas se tam ale objeví i člověk, který ví, co dělá...včera jsem zrovna na jednoho koukal a ten řikal, že to přestříkání potřebuje určitou praxi...to mě od té mé vidiny, že bych si to stříknul sám docela odrazuje :-) Ale na druhou stranu je to výzva... :-) Možná obětuju nějakou bezcennou sedačku a zkusím to nejdřív na ní...a když bude výsledek OK, tak fouknu i anglickou zicnu...a nebo nejdřív zkusím fouknout ty sedačky v e39...tam když to nebude dokonalost tak to nebude taková tragédie... no ještě uvidím... :-)
soukupadam

#31 Příspěvek od soukupadam »

Hele v 7er ted nekdo schanel na e65 potahy sedacek. To je nejlepsi reseni :D :D :D
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#32 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

nebo tohle dát dopředu a prostřihnout díry na nohy a na volant :P

https://www.reevesbmwparts.com/ACC-2014 ... 78-acc.htm
vita11 Moderátor
Moderátor

#33 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Už na těch fotkách je vidět, že ta tvoje původní kůže má jemnější strukturu. A k tomu ten jiný šev...

Na to barvení určitě nejsem expert, asi tu budou lidé, kteří to umí a nějak to určitě musí jít ... i ty automobilky to nějakým způsobem barví ... ale měl bych z toho docela strach a hodně opatrně bych vybíral, kdo to udělá. Před nějakou dobou jsem viděl jednu E36, v které byl celý interiér barvený u jednoho experta na doporučení, stálo to raketu a z výsledku se mi chtělo zvracet i přes okno
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#34 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Soukupadam - no když jsem hledal ty sedačky na Allegru, tak 90% inzerátů byly potahy :-) Možná si je koupím, abych si tu novou kůži neprošoupal ! :-)

Zddan01: tak jestli to dojebu, tak tu plachtu asi koupim no, ta schová nedokonalosti spolehlivě :-)

Vita11: máš pravdu, ono na té fotce opravdu je ta žlutá trochu jemnější....ale v reálu je situace taková, že to je opravdu tak podobný, že se nebojím říct, že je to stejný...ono na té sedačce jsou místa, kde je ta struktura hrubší a někde jemnější...nevim, jestli je to tím, že už je to trochu ošoupanější a nebo je to prostě přírodní materiál a záleží z jaké části zvířete to je...pravděpodoně kombinace obojího...
I na té mojí šampáňo sedačce (i na té černé) jsou místa, kde je struktura hladší a kde hrubší - třeba vnější boky jsou hrubší, vnitřní boky jemnější...(tam mi přijde, že naopak šampáň je hrubší...) nebo i na jednom kusu sedačky je ta struktura kůže promněnlivá - viz.fotka...a za tu dobu co to mám, jsem si toho vůbec nevšiml...až teď co na to čumím z 20ti cm a fotím detailní fotky :-)
To spíš ten šef bude vidět už z dálky...ale myslím, že si toho všimne jen někdo, kdo o tom bude dopředu vědět...

Mám ale trochu obavu, abych se tou novou vrstvou barvy ta struktura kůže nezastříkala a nezměnila z hrubší na jemnější....to jsem taky pochopil z jednoho videa...že tam člověk musí nastříkat co nejtenčí vrstvu právě kvůli zachování té struktury...

Jinak taky mám obavu z toho, že to dám nějakýmu profíkovi, zaplatim raketu a bude to hrozný....to si to můžu zkurvit rovnou sám :-)

Tady ještě pár srovnávacích fotek :
Přílohy
černá vs. champegner 2.JPG
černá vs. champegner 2.JPG (140.94 KiB) Zobrazeno 12234 x
černá vs. champegner 3.JPG
černá vs. champegner 3.JPG (157.77 KiB) Zobrazeno 12234 x
černá vs. champegner 4.JPG
černá vs. champegner 4.JPG (179.53 KiB) Zobrazeno 12234 x
černá vs. champegner 5.JPG
černá vs. champegner 5.JPG (121.91 KiB) Zobrazeno 12234 x
jemná x hrubá 1.JPG
jemná x hrubá 1.JPG (213.62 KiB) Zobrazeno 12234 x
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#35 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Včera jsem si sepsal dotazy, které jsem si potřeboval objasnit. Teď jsem do Colourlocku volal a zde co jsem se dozvěděl:

Co se stříkací pistole týká - oni používají Walter Pilot mini - což je pistole za cca 10.000,- Ale řikal, že po novém roce budou nabízet nějakou levnější alternativu za cca 1.700 - 2.000,-. To už zní zajímavěji. Že prý nejsem sám, kdo se o to zajímá :-)
Přílohy
Dotazy na Colourlock.JPG
Dotazy na Colourlock.JPG (226.93 KiB) Zobrazeno 12227 x
stary27

#36 Příspěvek od stary27 »

Zavolaj Jaraxovi, teraz riesil renovaciu jednej sedmy urite ti bude vediet poradit.
Krecekvkole

#37 Příspěvek od Krecekvkole »

Jarax dělal renovaci kůže na mé e65, kůže po jeho práci je jako nová. Pokud najdu fotky během dne pošlu ať vidíte práci před a po. Určitě doporučuji Jaraxovi zavolat a domluvit se. S výsledkem budeš nadmíru spokojený.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#38 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Máš to tam kousek .... http://www.peceokuzi.cz/
Zugy

#39 Příspěvek od Zugy »

Určitě doporučuji péče o kůži nebo jaraxe, teď měl nějakou e65 na servise a dělali renovaci kůže a výsledek byl jak nová sedačka.. V Brně jsem měl špatnou zkušenost. Barva se loupe. Reklamaci sem ale neřešil, protože jsem předělával tapecy a už sem měl předělané ty středy a ostatní věci a potřeboval jsem jezdit a staré tapecy už nešly zpět a nechtělo se mi hádat o 500kc. Je možné, že už se polepšili, ale před 3lety nic moc. Lakoval jsem jen horní pruh, spodní už byl hotov od předchozího majitele, který to měl v péči o kůži a ta barva drží jak beton.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#40 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Teoreticky už jsem docela vybaven a jestli seženu nějaký pořádný kompresor, tak to zkusím přestříkat sám. Minimálně ty sedačky do e39 - ty budou zkušební. A podle toho jak dopadnou se rozhodnu, jestli stříknu i tu sedačku do 650 nebo to nechám někoho udělat se zárukou.
Odpovědět