Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Shanim diversity antenu na BMW e61 2006

Náhradní díly. Kola mají vlastní sekci.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tysa

Shanim diversity antenu na BMW e61 2006

#1 Příspěvek od tysa »

Jsem tu novacek tak zdravim vsechny! ;)

koupil jsem BMW E61 2006 530XD, je to krasny vuz, ale ma urcite nedostatky. Jednim z nich je ze nefunguje centralni zamykani. Podle vseho to vypada ze odesla antena co prijima signal z klicku. Nema nekdo jednu funkcni doma? Pokud ano, napiste i s cenou. Dik!
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Shanim diversity antenu na BMW e61 2006

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ahoj, takové komplexnější závady elektroniky na E60/E61 potkají úplně každýho, jinak ty auta umí jezdit docela slušně. Jen zrovna nefunkční dálka může mít aspoň pět příčin, takže je potřeba víc pátrat a nejlíp začít INPA / ISTA diagnostikou jednotek.

Jednak může být problém přímo v klíčku. U mě byl například 1) uvolněný kontakt po pádu (ale antena OK), nebo bývá 2) slabá baterka. U mýdla do slotu už je to většinou pohodě.

Pak 3) ten Diversity modul K.O. Ale pravá příčina u E61 jest vhnutí a vytopení pod stříškou pátých dveří 4). Popř. 5) nalomené dráty ve svazku dveří. Pokud nebyly už opravovaný, abys tu antenu neměnil za chvíli znova. Ke všemi se tady dočteš mnoho popsanýho.
tysa

#3 Příspěvek od tysa »

Totic píše:Ahoj, takové komplexnější závady elektroniky na E60/E61 potkají úplně každýho, jinak ty auta umí jezdit docela slušně. Jen zrovna nefunkční dálka může mít aspoň pět příčin, takže je potřeba víc pátrat a nejlíp začít INPA / ISTA diagnostikou jednotek.

Jednak může být problém přímo v klíčku. U mě byl například 1) uvolněný kontakt po pádu (ale antena OK), nebo bývá 2) slabá baterka. U mýdla do slotu už je to většinou pohodě.

Pak 3) ten Diversity modul K.O. Ale pravá příčina u E61 jest vhnutí a vytopení pod stříškou pátých dveří 4). Popř. 5) nalomené dráty ve svazku dveří. Pokud nebyly už opravovaný, abys tu antenu neměnil za chvíli znova. Ke všemi se tady dočteš mnoho popsanýho.
Cau, dik za info. Ja mam asi mydlo do slotu klic :D Divny je ze mam dva klice a ani jeden nejde. Prej to prestalo oboje ve stejnej cas, tak proto myslim ze to bude spis ten prijimac. Mechanik to mel rozebrany pod tou strechou a rikal ze se mu nezda ze tam je neco spatne (myslim tim draty atd) Ale asi nemel otevrenou primo tu antenu, jeste se ho zeptam pristi tyden na to.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Njn. ten mechanik by měl v první řadě vyjet scan z diagnostiky toho modulu skrz funkčnost, jinak bych mu tyhle věci ani nesvěřoval.
tysa

#5 Příspěvek od tysa »

Antenu jsem sehnal za 3500 na bazosi. Tak ted jen vymenit a doufam ze to byla ona :lol:
Odpovědět