Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Za jízdy cuká, velká spotřeba, za tepla špatné starty. 316TI

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radek024

Za jízdy cuká, velká spotřeba, za tepla špatné starty. 316TI

#1 Příspěvek od Radek024 »

Zdravím a po vyřešení předchozího problému s chcípáním za jízdy a kolísavým volnoběhem a nemožností nastartovat za tepla tu mám další problém, takže radši zakládám nové téma.
E46 316TI N42B18A 85KW rok 2001 stav tachometru 123tkm.
Předchozí problémy vyřešil známý tím, že odpojil vanos solenoidy a prý měnil nějákou hadičku (nevím jakou). Diagnostika mu prý nic neukázala.
Nyní se potýkám s velkou spotřebou 8-9L/100km (která byla už před odpojením vanosů), slabý výkon do 3-4tis. otáček (Nejspíš právě kvůli vanosům), také už před odpojením. Ale nejvíc mě trápí cukání za jízdy, ať jedu 80kmh nebo 120khm, po rovince, do kopce. Rozsvítí se baterie a na vteřinku spadnou otáčky a auto cukne, klidně 3x za sebou v intervalu 2 sekundy (je to různé). Také při startování za tepla začnou klesat otáčky, takže mu musím trochu pomoct plynem, jinak chcípne, nakonec se ustálí. Včera se mi při jízdě rosvítil prokluz (žlutý trojúhelník) a ještě žlutý vykřičník. Nešlo to přes tlačítko zapnout. Až po opětovném nastartování zhasli. Dnes se mi při jízdě po dálnici rozsívítila EML, po opětovném nastarování zhlasla.
Měnil jsem čidlo vačky na sání i na výfuk, váhu vzduchu, nedávno se měnil olej, ten starý nevypadal špatně. Nové vanosy se budou dělat až si našetřím, kolik by stála oprava? Může se jezdit, když jsou odpojené? Nikde jsem na to nenašel pořádnou odpověď. Tento týden budu měnil palivový filtr, tak uvidím co to udělá. Někdo nějáké nápady čím by to mohlo být? Svíčky jsou dobré a vstřiky jsem čistil ultrazvukem. Očka na baterii jsou dostatečně upevněné.
TeggyM3

Re: Za jízdy cuká, velká spotřeba, za tepla špatné starty. 3

#2 Příspěvek od TeggyM3 »

Ahoj. Jaké čidlo váčky jsi dával? Ne všechny značky jsou dobré. Moje E36 po stavbě m50b28nv strokeru mě s těmi čidlly taky potrápila. Po prvním startu s novým levným fungoval motor asi jen dva týdny.
Odpovědět