Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hodně vody v e36 cabrio , odkud se bere?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
stanpett

#1 Příspěvek od stanpett »

Zdravim , potreboval bych pomoct s vodou v mem cabriu e36 na zacatku leta jsem koupil 320i cabrio v obdobi kdy tolik destu nebylo a voda dle meho do kabiny netekla. Nyní v obdobi destu jsem mel na strane ridice i za ridicem vody az dost (viz foto) , kdyz jsem sedel v aute pri privalaku tak padla kapka cca jednou za 2min mezi strechou a prednim sklem,v horni casti okna take nic,ani dole u prahu zadny naznak ze by tam tekla voda.Vlhky koberec byl tez lehce mokry za spolujezdcem a u spolujezdce uplne sucho. Daval jsem novou kapotu org,m-naraznik muze to mit na to vliv? nyni je po celolaku a to mokro me opravdu trapi a chtel bych to co nejdrive vyresit.
Budu vdecny za kazdou radu.
stanpett

#2 Příspěvek od stanpett »

...
Přílohy
DSC_0899.JPG
DSC_0899.JPG (151.9 KiB) Zobrazeno 9104 x
DSC_0898.JPG
DSC_0898.JPG (193.36 KiB) Zobrazeno 9104 x
Kani

#3 Příspěvek od Kani »

Nechtelo by to zatahnout strechu kdyz prsi? 8)

No dobre dosti vtipu, jak vypada podvozek, nechci je ti tam pres nej, pokud ne dirou ve strese, nebo kolem strechy? Dost by ses divil kolik vody se dokaze dostat do auta pres podlahu.

Tesni dobre strecha po celem obvodu, kde se dotyka kastle?

I pres dvere se muze dostat dost vody do auta!
stanpett

#4 Příspěvek od stanpett »

:D :D :D :D
Kolem strechy by to melo byt v pohode.
Je to divny prahy ,kdyz otevru tak vypadji suchy i ty postranni koberce.nejdrive jsem myslel ,ze by to mohlo byt tesneni mezi kabinou a motorem,ale u pedalu je taky sucho. Co jeste musim zkontrolovat jsou pry nejaky kanalky na urovni pedalu pod kobercem.Podle mne to bude nejaka spodni voda,ktera se vytlacuje ,kdyz moc prsi.
Kdyz po desti vyjedu tak slysim jak se nekde v okoli ridice prevaluje voda a pri brzdeni voda vyteka na cestu.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Voda, kterou slyšíš přelévat, vypadá na vnitřek dveří. Zkontroluj odtokové díry na obou koncích dveří.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
illhexapod

Re: Hodně vody v e36 cabrio , odkud se bere?

#6 Příspěvek od illhexapod »

Zdar lidi, rád bych navázal na toto téma, mým skoro totožným problémem. Občas se mi kabina mlžila. Přisuzoval jsem to často oblečení, které jsem měl na sobě a přišel v dešti do auta. Nicméně kaluž po zmačknutí podlahy za řidičem ukazuje na jiný problém.

- odtokové kanálky by měly být průchozí. (tvrzení servisů) profoukávali a polejvali vodou. Já sám se vybíral bordel :)
- plátěnou střechou asi ne-e, protože nově je voda i s hardtopem.
- po odstrojení zadních sedaček a boků je vše suché, bez cest i po dešti. Pouze podlaha za řidičem.
- myslím si, že kolem oken asi taky pohoda, v myčce jsem nezaznamenal žádné vniknutí až na útok vapkou ale to se dá čekat :)
- dveře by měly mít též průchozí odtékání a na podvozku jsem nic neobjevil.

Není možné že to tam leze zkrze kanálek z prostoru střechy, který je zlomený? nebo končí někde jinde, než má? Jak to zjistit?
Jak rychle má voda z tohoto prostoru vytéct? :D Já jen, že když nějakou dobu prší a následně to všude venku uschne, pod autem jsou v místech kanálků x hodin stále mokré fleky... :shock:

Prosím, zkuste mi poradit, co vyzkoušet nebo prověřit.

Díííík ;)

Pro představu: http://prntscr.com/w97mgg
kudrnac

#7 Příspěvek od kudrnac »

Mne teklo do e46 parozabranou ve dverich. Po sundani tapece byla dole odlepena. Myslel jsem, ze je to blbost, ale po prilepeni bitumenem uz v aute ani kapka a koberec suchy. Zkus se tam podivat, je to to nejrychlejsi a nejjednodussi, co muzes udelat...
illhexapod

#8 Příspěvek od illhexapod »

rozhodně vyzkouším, protože už netuším kde, jak, proč... díky
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Kdysi se tady psalo v E36 o úniku vody prasklou trubkou topení pod palubkou. Jestli tam máte vodu vždy po dešti tak spíš někama zatejká.

Ps. Taky by se ta voda ztrácela z chladiče.
Naposledy upravil(a) Totic dne sob 26.12.2020 01:44, celkem upraveno 1 x.
Jamall

#10 Příspěvek od Jamall »

Pro začátek minimálně vyloupni gumové ucpávky zespod podlahy. Slouží k odtoku barev a jiných látek při noření skeletu ve výrobě. Navíc ten koberec je hrozný macan, součást koberce je dobrých 5cm pur pěny

Pro rychlou radu. Koberec vyndáš velmi snadno. Odšroubuješ přední sedačky, spodky palubky ze strany řidiče + spolujezdce, kryt nožních reproduktorů a prahů a když ho řízneš za topením, ze strany řidiče jakoby u motorové příčky...říz cca 10cm. Tak říz nebude vůbec vidět, protože bude schován v palubce mimo uhel, navíc na něm sedí box topení ten vyndávat je zbytečné. Otázka půl hoďky a je ven. V tomto stádiu už tam máš dovolím si říct minimálně 10L vody

U vyndaného koberce bych koukal po vodě od topení, někde u plynového pedálu

Nevím kudy vedou kanálky pro odtok vody u kabrioletu, ale u odtokových hadiček střešního okna e36 jsem mnoho krát zažil, že hadička byla prasklá v místě kde je nasazená na odtok střešního okna a držela tam jenom jakoby tím, že byla stará, zatvrdlá ve své poloze a nedostatečně objímala "bajonet" ona síce odváděla vodu ven, ale část stékala po hadičce
paveld
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od paveld »

Měl jsem to dost podobně, akorát u spolujezdce- koberec za sedačkou spolujezdce neustále hodně mokrý, po jízdě v dešti vždy o dost víc a samo to jen tak neuschlo. Šlo to odspodu, cca v místě pod sedačkou spolujezdce nebo možná trochu před ní, šlo to plechovou ucpávkou v podlaze - vypadala, že dostala asi kamenem ránu a byla trochu zamáčklá dovnitř, takže netěsnila. Měl jsem asi měsíc na celé spolujezdcově straně nadzvedlý koberec a čekal než to vyschne (furt z něj něco kapalo, když jsem ho zmačknul. Ucpávku jsem domáčkl a z obou stran zatmelil a byl klid.
illhexapod

#12 Příspěvek od illhexapod »

hmmmm zajímavé, každopádně díky za radu, tohle jsem netušil. Když mi bylo řečeno že zespodu je všechno ok, tak jsem to asi veřil. Bohužel nemám dílnu abych si ho mohl zvednout. Zkusím. Díky
illhexapod

#13 Příspěvek od illhexapod »

Zdar,
už jsem docela zoufalej a prosím o radu.

stále mi na stranu řidiče a nejvíce na zadní podlahu vzlíná odněkud voda.. upřímně už nevím kudy. Sedačku jsem vyndal, koberec šikovně řízl aby to nebylo vidět, vytrhal izolaci podlahy (něco jako asfalt na střechy) a sundal plastové kryty.

https://prntscr.com/17imwa6
https://prntscr.com/17imw6m
https://prntscr.com/17imw8z

Auto stálo na vydatném dešti ale pak bylo všude uvnitř sucho. Jen doplním, že mám ve dvěřích nové výplně a střechou nekape, dělá to i s hardtopem. Jakmile jsem se rozjel, slyšel jsem jako když se odnekud přelejvá voda. Po zastavení jsem vzadu měl opět rybník.

Zadní odtokové kanálky jsou průchozí (je to e36 cabrio) jen si myslím, že konec toho kanálku končí v jiných místech, než by asi měl. Drát skrz nevylezl, zasekl se někde v prahu / boku a nešel ani nahmatat.

Nemá někdo zkušenost? Napadají mě už myšlenky o vyřezání otvorů pro náhled :shock: :?

Moc díky
TURBO_KrteK

#14 Příspěvek od TURBO_KrteK »

Zkousel jsi vzit auto vapkou / hadici s vodou a uvnitr sledovat kdy se zacne objevovat voda ?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tohle hledání kudy teče voda je fakt opruz. Sám jsem to nedávno zažil na mnohem mladším autě a byl jsem z toho fakt zoufalej.

Nicméně jak ti tady radil kolega, ideální by bylo, kdybys vyndal koberec, klidně sedačky ať máš co nejlepší rozhled a nějaký kamarád vzal vapku a snažil se stříkat vodu takovým způsobem, jako když jedeš... to znamená lehnout si stím a stříkat to na podlahu zespodu v různých směrech.. ale vždy nějakou dobu ne že tam stříkne, nic neuvidíš a jdeš dál... ono to může chvíli trvat než se to ukáže vevnitř... pak další místa... dveře kolem skel a těsnění, pokud se nepletu, cabrio má zadní stahovací okénka.. počítám, že nějaká parozábrana bude i pod zadním tapcem... takže stříkat i na to zadní okno atd...

V mém případě to bylo odvětrávání kufru pod nárazníkem... jsou tam plastové průchodky s klapkami a byly prasklé... tímto malým prasklým místem mi to bylo za deště schopné naplnit rezervu 5cm vody, ta voda při jízdě vnikla mezi dvojité plechy v kufru a začla se vylévat pod zadní sedačky, kde se pomalu zadní sedačka plnila vodou a pak to auto začlo brutálně smrdět, to ti fakt nepřeju.

Tím jsem ti chtěl jen ukázat, jaká maličkost o které bys to ani neřekl může zavinit velké potíže.
Odpovědět