Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E53 X5 4.4i - škubnutí převodovky při dobržďování
BMW E53 X5 4.4i - škubnutí převodovky při dobržďování
Ahoj všem,
Mám X5 4.4i předfl M62B44TU (převodovka ZF pokud se nepletu). Převodovka co se týče řazení při rozjezdu a během jízdy funguje bez problémů, stejně tak při zařazení R, kickdown bez problémů atd. Auto je čerstvě po diagnostice a co se týče převodovky 0 chyb.
Všiml jsem si ale toho, že po tom, co se auto zahřeje (po cca 20min jízdy), tak při dobržďování z vyšší rychlosti do úplného zastavení, auto občas škubne při finálním podřazení, myslím z 2ky na 1čku. Ze začátku dokud je auto studený, nedělá to vůbec.
Nemá s tím někdo zkušenosti a příp.nevíte někdo, co by to mohlo způsobovat/jak to řešit?
Na jednom US fóru jsem našel ke stejnýmu problému radu udělat "software adaptions / software corrections with BMW icom equipment" a použít "wear aditives". Má s tímhle někdo zkušenosti příp.nemáte tip na někoho ideálně z Prahy a okolí, kdo to umí?
Díky
Mám X5 4.4i předfl M62B44TU (převodovka ZF pokud se nepletu). Převodovka co se týče řazení při rozjezdu a během jízdy funguje bez problémů, stejně tak při zařazení R, kickdown bez problémů atd. Auto je čerstvě po diagnostice a co se týče převodovky 0 chyb.
Všiml jsem si ale toho, že po tom, co se auto zahřeje (po cca 20min jízdy), tak při dobržďování z vyšší rychlosti do úplného zastavení, auto občas škubne při finálním podřazení, myslím z 2ky na 1čku. Ze začátku dokud je auto studený, nedělá to vůbec.
Nemá s tím někdo zkušenosti a příp.nevíte někdo, co by to mohlo způsobovat/jak to řešit?
Na jednom US fóru jsem našel ke stejnýmu problému radu udělat "software adaptions / software corrections with BMW icom equipment" a použít "wear aditives". Má s tímhle někdo zkušenosti příp.nemáte tip na někoho ideálně z Prahy a okolí, kdo to umí?
Díky
Re: BMW E53 X5 4.4i - škubnutí převodovky při dobržďování
Určitě Snejk
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Přesně to co popisuješ z 2 na 1, někdy i chcílpo a slušný rány. U mě to bylo poprvé na repas hydroměniče a po dalších 100Kkm se měto stalo znova a to už jsem to jaksi nestihnul, tak to už byl jiný hydorměnič a rovnou jeho repase 

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- vlastnemec
Možnost je jak se ohřeje skříň tak zřídne olej, proto škubne. Takže začni tím nejlevnějším a nejjednuším, výměna oleje a těsnění + smáznout adaptace. Pokud nezabere může být problém na měniči, ale tipnul bych to na zadní koš, tenhle pětikvalt se dá řešit za rozumné peníze tak nezoufej.
tiež mi to robilo, a aj triaslo autom pri jazde a radenie z 2 do 3, výmena oleja z preplachom po 80,000km to vzdy pride a aj po výmene odide. výmenou oleja cca 220eur, najlacnejsia verzia.
Dělá to mechatronik
to može, lebo je vo vnutri, a ked nikto nemeni olej ako je auto vonku z vyrobi tak preplach a nový olej je ako nova baba! Tiež ti to slape lepsie ))))
Přesně tak, nikdo nemění olej a nečistoty pridrou mechatronik. Většina lidí si myslí že je doživotní náplň což je nesmysl.
X let dělám automaty tak vím čemu lidi věří.tukesko píše:to može, lebo je vo vnutri, a ked nikto nemeni olej ako je auto vonku z vyrobi tak preplach a nový olej je ako nova baba! Tiež ti to slape lepsie ))))
no ono ten olej je doživotný v tej prevodovke, len zaleží aký dlhý život ta prevodovka da na ten OLEJ)))
No nic není doživotní 

No asi tak))))