Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW do 120 000

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
carny

Koupě BMW do 120 000

#1 Příspěvek od carny »

Zdravím, sháním BMW do 120 000, momentálně vlastním Octavii 1.9 TDI a už se mi na ní vy*ralo tolik věcí, že jsem s ní ztratil trpělivost (EGR ventil, DPF, turbo, chladič EGRu a takhle bych mohl pokračovat dál, až bych se dostal na částku v řádu asi 60 tisíc za dva roky, co jí vlastním). Navíc jezdím většinu času po městě a diesel pro mě postrádá jakýkoliv smysl. Zároveň to je moje první auto a než abych si kupoval stejnou Oktávku, akorát v benzínu tak mě napadlo, že zkusím BMW, jelikož mám tuto značku opravdu rád a v hodně z nich jsem se osobně projel a co se týče "lásky" tak mám prostě jasno :-D. Na BMW mám přibližně 100-120k, což není moc a rovnou bych se chtěl zeptat, jestli má smysl do takové cenové relace kupovat BMW, nebo radši koupit nějakou koncernovou jedna šestku a být v pohodě. Pokud jste tedy odpověděli, že má cenu kupovat BMW, rád bych věděl jaké. Možností je asi spoustu, ale nejvíce se nakláním k pětce, ať už E39 nebo E60 (i když za tu cenu je koupím asi jen v katastrofálním stavu) nebo trojkové E46 či E90 (stejně jako u E60, bude zřejmě v horším stavu), pak se mi zde ještě otevírá možnost koupit jedničku, která se mi ale vůbec nelíbí :-D. Výkonově bych nejradši šestivál, ale to za tu cenu bude asi taky spíše pasé, takže se spokojím se čtyrválcovým benzínem. Navíc si myslím, že oproti současné 1.9 TDI by byla i 520i (tudíž nejtěžší auto z mého výběru s nejslabším motorem) změna k lepšímu, nebo ne? Co se týče oprav, nejsem žid a nemám problém s tím, dát do auta peníze, ale když jsem koupil auto za 100k a dalších 60 do něj narval za takhle krátkou dobu, navíc to má zvuk jak traktor (abyste mě pochopili - radši bych ty peníze dal do 330/530i než do oktávky, která měla patřit k "nejspolehlivějším"), to jsem si rovnou mohl koupit BMW a vyšlo by mě to levněji, nebo při nejhorším stejně. No a tak bych potřeboval poradit. Samozřejmě bych raději E60/E90, na bazoši, nebo i na mobile.de je nabídek do 120k spousty, ale většinou to bude nic moc, že? Přiložím i pár inzerátů, které mě zaujaly. Díky za odpovědi.

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 81650.html - cena celkem podezřelá, pěkný kousek a dokonce i s navigací

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 08297.html - celkem chudá výbava, ale jak říkám, raději koupím chudší E90 s tím, že bude menší pravděpodobnost, že s ní něco bude

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 10408.html - lehce bouchlé, ale to se vyklepe a je to 325xi (xdrive, brát - nebrat?)

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 50623.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 21743.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 16393.html
Itchythefirst

Re: Koupě BMW do 120 000

#2 Příspěvek od Itchythefirst »

Takova E90 s N52 a bez xDrive neni uplne zla volba. Na E60 bych se vyprdnul, je to takova vetsi, osizenejsi a poruchovejsi “trojka”. E46 nebo E39 uz dneska nema smysl. Bud to bude vrak nebo za to budou chtit nesmysl.
Pokud bys sel do ty trojky, mrkni, at to ma alespon nejakou vybavu: sportovni sesle a nejaky rozumny audio, to zakladni je strasnej hnuj.
Filozof

#3 Příspěvek od Filozof »

325i e90 - e91 není špatná volba ale budou podle mého drahé a nevlezeš se cenově.

E61 jsou poruchovější to je pravda ale zase pokud bys narazil na 525i - 530i e60 v pěkném opečovávaném stavu i výbavě není to špatná volba navíc jsou levnější jako 3er.

Jde o to sehnat krásnej kus vybavenej a minimálně 2,5i R6.

E46 je na své stáří moc předažená protože krásné kusy jsou stále kolem 150k což je nesmysl ale prostě je po tom hlad tak to stojí peníze.
E39 je už taky stará paštika nebrat. Ikdyž ty vozy mám moc rád prostě je to už staré auto.

e60 či e90 mohou udělat radost pokud budou mít alespon slušnou výbavu a top stav nebo aspon servisované. A doporučuji zvýšit částku na 160-190tis protože jedna věc je pořízení a druhá náklady po pořízení do ok stavu.

Nebavíme se o tom že chceš auto které se bude rozpadat. Proto na auta za 80k apod zapomeň. A vybírat jedině s člověkem co tomu rozumí.

Kolik si představuješ že budeš měsíčně odkládat bokem na servis auta ? Prostě běžná udržba ? A kolik najezdíš km ?
BMW není oktávka.... nezapomeň. Vše je mnohem dražší zato tě to auto bude bavit pokud je v pěkném stavu.
Naposledy upravil(a) Filozof dne stř 15.05.2019 11:58, celkem upraveno 1 x.
Recikk

#4 Příspěvek od Recikk »

Já jsem letos kupoval z Německa E91 325i, mám ji asi 3 měsíce a nadšení mě zatím vůbec nepouští, je to skvělý auto. Bohužel nevěřím tomu, že šestiválec bude do 120 tisíc v nějakém normálním stavu, pokud vůbec nějaký bude. A kupovat 318 nebo 320 mi přijde jako blbost.

Já jsem hledal celkem dlouho, na pár aut se mi byl známý i podívat osobně a hlavní pro mě byl stav, historie, motor N52, manuál a zadokolka, výbavu jsem zase tolik neřešil. Jediný požadavky na výbavu jsem měl vyhřívané sedadla, rádio aspoň professional, automatická klima, interiér polokuze a bez navi. Ještě jsem chtěl xenony, ale ty nakonec nemám a je to jediná věc, která mě sere. Nakonec mě komplet (dovoz, přihlášení atd.) stála 185 tisíc.

Já bych to auto teda osobně doporučil na 1000 %, ale bohužel si nemyslím, že za 120 něco solidního dokážeš vykouzlit.
Itchythefirst

#5 Příspěvek od Itchythefirst »

Filozof píše: E61 jsou poruchovější to je pravda ale zase pokud bys narazil na 525i - 530i e60 v pěkném opečovávaném stavu i výbavě není to špatná volba navíc jsou levnější jako 3er.

Jde o to sehnat krásnej kus vybavenej a minimálně 2,5i R6.
Tady bych byl opatrnej, spousta tech 325i, 330i, 525i a 530i uz bude mit N53 a nez ten, to uz bych radej sel do N54, kdyz uz bych mermomoci chtel u E90 ci E60 primovstrik.
Na 4R a naftu se rovnou vyprdi, to uz radej kup neco od koncernu ;-)
Perunwit

#6 Příspěvek od Perunwit »

Asi bych se na tvém místě nebál E46, za tyhle peníze by mohl být určitý počet aut, co se dají koupit... samozřejmě bych ti doporučil 330i s M54B30. Tichounkej charakterní motor, kterej je vyhlášen tím, že se mu semtam musí dolejt olejíček :-). Mám ho ve svojí E39 a není pro mě žádný problém semtam zkontrolovat měrku a trochu dolít. Odmění se ti (pravda dnes už ne tak ohromujícím) výkonem, hezkým zvukem nad 3000/min a příjemnou spotřebou. Dokázal jsem s tím jet okolo limitů státovku 120km s průměrem 7,8.

Jde pouze a jenom o korozi... na to si dej bacha.
Perunwit

#7 Příspěvek od Perunwit »

V sekci Technické dotazy je vlákno "Jak si vybrat svoje BMW" ;)
Jirke

#8 Příspěvek od Jirke »

carny: Ctyrvalcovej motor (318i, 320i v E90, 320d) vypust. To fakt nemá smysl. Za 120000,- bych se jednoznacne snazil sehnat peknou benzinovou sestivalcovou E46. Verim ze sezenes. Je to typicky BMW s vybornyma jiznima vlastnostma, není drahy na servis a ze všech BMW co jsem mel (byly 4) me bavilo (z hlediska jizdy po okraskach) nejvic.
Vapinecko

#9 Příspěvek od Vapinecko »

Do e90/e60 můžeš těch 60 nacpat i mnohem dřív než za 2 roky, ale to téměř do každýho auta. A 60 za 2 roky není zas tak úplně šílená částka. Slyšel jsem i mnohem horší story.
Na druhou stranu ber to tak, že u tý octávky už máš téměř všechno hotový a dlouho to nebudeš muset řešit.
Filozof

#10 Příspěvek od Filozof »

Itchythefirst: Nebude první 530i jsou ještě M54 170kw pak jsou 190kw do cca 2007roku ...a ty faceliftové modely jsou drahé na ty N53 stejně nemá.

nejlevnější je sehnat 525i 160kw bohužel bude to kompromis výkon/spotřeba....

A sehnat krásnej kus je fakt 140-170k minimálně u 3er snad ještě o něco více...
ganmiki

#11 Příspěvek od ganmiki »

Nic ve zlém a asi tady máte všichni svým způsobem pravdu, nicméně je to z mého úhlu pohledu taková pravda ala BMW a asi se to svým způsobem váže k premiovosti značky, kde výrazy jako stará paštika, vylítaná vrána apod. mají zcela jiný rozměr než u jiných značek.
V práci si občas na služebku beru Fábii pár let starou a ergonometrie, motor, pohodlí a fun faktor je takovej, že oproti tomu moje stará vrána je zázrak. Pravda já celý život jezdím starý vrány, měl jsem Saaba 900 v turbu, několik Volv 740 a 240 atd. a světe div se když se o ty auta staráš tak se dá jezdit i s autem kterýmu je ke třicítce, za mě je to o pocitu z auta a o jistým druhu automobilového fandovství takovej parafrázovaně řečeno TOP Gear efekt.
Takže já si se stejným rozpočtem klidně koupil 19 let starou e39 za ani ne půlku rozpočtu a tu druhou půlku rozpouštím kde je potřeba a rozhodně si nemyslím že mám nějakou past, s pastí jezdím v práci ;)
A ano jsem připraven že budu mít větší náklady na provoz než s koncernovou 1.2 HTP, ale to si asi každý musí rozhodnout sám co od auta očekává a co je za to ochoten dát.
E39, 523i
pecik

#12 Příspěvek od pecik »

Zdravim vás. Nejsem nejmladší a ani žádnej závodník, a nutně potřebuji :-) jako druhé auto BMW E60-525i ,rok cca 2004-2007. Je to dobrá volba ? Přečetl jsem zde pár info, ale stejně poprosím o radu. Četl jsem tu něco že snad motory N52 jsou ok, proč E60+E61 jsou si stejné, pak některé mají 141kw a některé 160kw, ale pořád tomu nějak nerozumím, tak jak to tedy s těmi motory je, co by bylo nejvhodnější pro člověka co má rád auta, ale moc si toho na nich neudělá. Určitě asi manuál, nebo se hodí i automat, a kolik vydrží spojka+dvouhmota a kolik automat, do kolika by auto mělo mít ujeto km. Nebo by stačila i E90 325i ? Vím spousta otázek a budu rád za informaci, radudo čeho jít , díky petr.
Odpovědět