Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaké koupit kotouče a destičky? 645CI
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Jaké koupit kotouče a destičky? 645CI
Ahoj všem,co doporučujete za kotouče a destičky na na předek? BMW 645Ci 2005
Dík za rady.
Dík za rady.
Re: Jaké koupit kotouče a destičky? 645CI
Origo bmw.
- desmosedici-rr
taky bych to tak viděl, jak to poslouchám, co se všechno kdy komu zkroutilo
je to teda ranec peněz, ale myslim, že pro klub by tam od cartecu mohla bejt slušná sleva, snad ke 40%
jinak já nedoporučuju vrtaný zimmermann s jurid white destičkama, když se zahřejou, tak to kope
(na E53 jsem ale měl obyč nevrtaný, taky jurid white desky a bylo to kupodivu ok)
možná zkusit obyč zimmermann a jejich desky, vyjde to cca na 5k, pak snad textar, ale to vyjde teď dráž než origo s klubovou slevou

je to teda ranec peněz, ale myslim, že pro klub by tam od cartecu mohla bejt slušná sleva, snad ke 40%

jinak já nedoporučuju vrtaný zimmermann s jurid white destičkama, když se zahřejou, tak to kope

(na E53 jsem ale měl obyč nevrtaný, taky jurid white desky a bylo to kupodivu ok)
možná zkusit obyč zimmermann a jejich desky, vyjde to cca na 5k, pak snad textar, ale to vyjde teď dráž než origo s klubovou slevou
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji vsem za rady....chtel jsem ATE,ale holt tedy asi origo..
No a jak pise zddan,je to docela randal za normal ceny,tak uvidim,kam by jsem se dostal s cenou za origo.
No a jak pise zddan,je to docela randal za normal ceny,tak uvidim,kam by jsem se dostal s cenou za origo.
- desmosedici-rr
ty ATE taky nejsou špatný,koupil jsem bremba na alfu a zkroutili se už jsem je dvaktát rovnal ,ted už drží
E61 N62TU
Zimmermanny (obecně vše) imo záleží kde koupíš, když to beru z DE e-shopů na De adresu, nikdy jsem neměl problem... do ČR jde nejspíš jiná jakost :-/
“Ability is what you're capable of doing.”
Milionkrat riesene a furt dokola... na OEM nema nic, vsak skusajte, nadavajte, reklamujte...
mudry clovek sa pouci z chyb inych...
mudry clovek sa pouci z chyb inych...
jestli na to bude 40% sleva, tak je to za 12k, ty origo, ale měla by to bejt jistota, už bych taky neexperimentoval, resp. nechal jsem před lety výměnu brzd na garážmistrovi, protože jsem do toho ještě neviděl
se štěstím se daji koupit i z výprodeje, nedávno mi kotouče na sbazaru unikly, byly za 3,5k, ale někdo byl rychlejší
chce to hledat, na Z3 se mi podařilo poshánět různě po Evropě, u votona i tady v inzerci komplet kotouče a desky za necelejch 6k, ale trvalo to rok 

se štěstím se daji koupit i z výprodeje, nedávno mi kotouče na sbazaru unikly, byly za 3,5k, ale někdo byl rychlejší

40% dole? Nehrozi
na 6 jsem nepoptával, ale na Z3 bylo 35% dolu na kotouče, 39% na desky, mám to v mailu ještě od Jančiho - Cartec, schválně jsem to teď vyhledal
obrázek sem bohužel nevložim
obrázek sem bohužel nevložim

Na 6er je na kotouče taky 35%. Na desky nevim
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Já dostal na e66 760 slevu 40% na kotouče a 45% na desky
e66 750Li
Nabídka na brzdy na e60 M5 - Cartec - sleva na BMW klub - viz.obrázek
- Přílohy
-
- nabídka brzdy M5.JPG (102.34 KiB) Zobrazeno 8054 x
no tak ty originál brzdy taky neni jistota, na Z3 mi přední desky dělaji rýhy do kotoučů, kotouče nevím kdo dělá, na deskách je uvedenej textar, kupodivu zadní (opět uveden textar) jsou ok, tam je to v pořádku, teď čerstvá zkušenost
co mám originál připravený desky na 645Ci, tak přední dělá pro bmw jurid, zadní textar, nicméně po tý zkušenosti u Z3 už nevim, jestli mám originálu za ty peníze věřit
co mám originál připravený desky na 645Ci, tak přední dělá pro bmw jurid, zadní textar, nicméně po tý zkušenosti u Z3 už nevim, jestli mám originálu za ty peníze věřit
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Ja nakonec dal predek komplet ATE,protoze pomer cena/vykon a kolik s tim najedu rocne,tak by to melo vydrzet asi 100let

a spokojenost?
na tu Z3 teď dopředu právě půjdou taky Ate, nechci ty kotouče zničit a zkoušet tam znovu Textar, že bude jiná směs, se mi nechce, nebaví mě řešit jednu věc víckrát
na tu Z3 teď dopředu právě půjdou taky Ate, nechci ty kotouče zničit a zkoušet tam znovu Textar, že bude jiná směs, se mi nechce, nebaví mě řešit jednu věc víckrát
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
No zatim jsem s tim najel asi 300km
takze jsem brzdil opatrne,ale zda se mi to naprosto v pohode...

-
- Člen Klubu
Co vím kolega dal na E60 545ia hladký kotouče Bosch a prej OK. Nevím jak po čase záleží na zacházení.
-
no kvalita origo desek a kotoučů se právě nejvíc pozná u těch co s tím moc nejezdí, u neorigo brzd často dochází k vytvoření rezavého povlaku na destičce, ten se následně napeče na kotouč a je vymalováno. třeba budeš mít štestí.Pavel 528 píše:Ja nakonec dal predek komplet ATE,protoze pomer cena/vykon a kolik s tim najedu rocne,tak by to melo vydrzet asi 100let![]()
Já se bohužel tolikrát spálil že montuju už jen origo.