Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Renovace kožených sedaček e92
Renovace kožených sedaček e92
Ahoj, znáte někoho kdo umí omladit kožené sedačky kupé e92, samozřejmě řidič. Vytahana (vysezena) kůže, eventuálně podřený bok od nastupování... Respektive jestli to vůbec lze. Protože interiéry se provavaji málo, takže se na to spoléhat nejde.
Re: Renovace kožených sedaček e92
určitě to jde a jsou i firmy co se tim zabejvaj..... vyfoť schválně jak to máš zrasený
....namátkou mistrkůže ty maj ale ceny celkem mimo možnosti normálních majitelů ty chtěj i 25k za interiér s tim že ti vyčistěj to kde to jde a tam kde to máš už hodně zrasený a vyčistit to nejde tak tam ti namíchaj a stříknou barvu. Pak to ovšem vypadá jak novota. Další firma je cutisstyle tam jsou velký odborníci hlavně na bohatší klientelu zaměřený nicméně když sem se tam před cca 2ma lety ptal na cenu vyčištění řekli mi paradoxně méně než v mistrkůže. Já za sebe bych asi doporučil koupit nějaký detailingový přípravky, zadní sedačky si vyčistit tam je to celkem v pohodě protože sou minimálně opoužívaný. Vepředu to nechat udělat odborníkama kde ti už většinou budou muset stříknout barvu podle toho v jakym jsou stavu no.... opěrka je často zničená extrémně a přichází do kontaktou s loktem každej den, tam bych popřemejšlel buď sehnat novou z druhý ruky a nebo nechat přečalounit úplně, nevím jestli se vyplatí stříknout do barvy.... ta barva většinou nevydrží tolik co čalounění novou kůží a ta cena stříknutí a přečalounění neni nijak extrémně rozdílná co sem se ptal tak 2500/3500 ale je to jak kde no. taky bych bral třeba kontakt na někoho od kdo se timhle odvětvím zabejvá ve volnym čase a udělal by to za nějakou normální cenu....ono něco jinýho si nechat zrenovovat sedačky za 25k u auta se zůstatkovou hodnotou třeba 100k a u auta se zůstatkovou hodnotou 1mega.

no tak jasne, spis mi jde o napnuti klasickeho prosezeni, viz nize, a odreni boku sedacky... jako napotvoru nemuze ted nic najit

Od Mistrkůže mám 2 auta a máti domácí sedačku:
_Saab 9-5 (světlá ventilovaná kůže) - řekněme dobité fest, krom řidiče to dopadlo moc hezky, u řidiče bok sedáku rozpraskal v podstatě do měsíce jako před tím (čištění, broušení, nástřik), po 2 letech zbytek pořád ok, u řidiče je sedák nic moc...
_Bmw e92 (béžová kůže) - odřený bok opěradla řidiče + koketka dveří, není to poznat z cca 40 cm, z 20 cm je vidět ztráta struktury kůže (vypadá to v místě jako koženka/lino)... po roce stále ok... doporučuju pohlídat všechny detaily, protože mě se na zadní signy regulérně vyflákli (čištění), všimnul jsem si toho až později a neměl jsem kdy to tam zase vozit...
_Kler 3 sedačka (bílá jemná kůže) - odřená místa od cvoků džín apod, po vyčistění/broušení/nastříkání zcela vyretušováno, ani zblízka nejde místa najít...
Borec je férovej, flexibilní a pohodovej, dá se s ním domluvit na rozumných cenách, ale asi podle čeho (jak ho to baví, Bmw ho zjevně moc nebere)
Zvážil bych i bi-color variantu, protože jakmile to bude brousit, je už celkem jedno jakou barvu tam pak nastříká...
_Saab 9-5 (světlá ventilovaná kůže) - řekněme dobité fest, krom řidiče to dopadlo moc hezky, u řidiče bok sedáku rozpraskal v podstatě do měsíce jako před tím (čištění, broušení, nástřik), po 2 letech zbytek pořád ok, u řidiče je sedák nic moc...
_Bmw e92 (béžová kůže) - odřený bok opěradla řidiče + koketka dveří, není to poznat z cca 40 cm, z 20 cm je vidět ztráta struktury kůže (vypadá to v místě jako koženka/lino)... po roce stále ok... doporučuju pohlídat všechny detaily, protože mě se na zadní signy regulérně vyflákli (čištění), všimnul jsem si toho až později a neměl jsem kdy to tam zase vozit...
_Kler 3 sedačka (bílá jemná kůže) - odřená místa od cvoků džín apod, po vyčistění/broušení/nastříkání zcela vyretušováno, ani zblízka nejde místa najít...
Borec je férovej, flexibilní a pohodovej, dá se s ním domluvit na rozumných cenách, ale asi podle čeho (jak ho to baví, Bmw ho zjevně moc nebere)

Zvážil bych i bi-color variantu, protože jakmile to bude brousit, je už celkem jedno jakou barvu tam pak nastříká...
“Ability is what you're capable of doing.”
No s odřenim chápu, vybrousit a prestrikat, třeba u mistrkuze. Ale co ty prosedliny? Kdo to dělá pěkně a levné? Přece jen je to komplet odstrojeni kůže ze sedacky a pak po vypnuti zase natazeni zpět, to je práce jak na kostele.
-
- Člen Klubu
To je Nappa nebo jaká kůže úplně bez textury? Bok půjde dobarvit bez problemu, tímpádem ani po broušení nic nepoznáš.
Prosedliny apod. jedna z firem řeší výměnou/doplněním molitanu, tzn. rozbrakování celé sedačky a to nevím jaká má pak následky.
Škoda, že už dnes nejde přehodit L/P sedák skrz všelijaký čidla a dečky.
Prosedliny apod. jedna z firem řeší výměnou/doplněním molitanu, tzn. rozbrakování celé sedačky a to nevím jaká má pak následky.
Škoda, že už dnes nejde přehodit L/P sedák skrz všelijaký čidla a dečky.
Lukas S píše:no tak jasne, spis mi jde o napnuti klasickeho prosezeni, viz nize, a odreni boku sedacky... jako napotvoru nemuze ted nic najit
Máš to zatim pěkný, to by nebyla žádná velká práce, jenom vyčištění aby se sedačky neleskly jak psí koule a trochu tu odřeninu, chtělo by to aby někdo hodil do placu někoho šikovnýho za dobrý peníze.
Jinak mimochodem od fy mistrkůže sem slyšel už názory od pár lidí a je to tak 50:50 ...za ty brutální ceny v řádech desítek tisíc už bych si představoval bezvadnou práci kde jediná stížnost bude na vyšší cenou která ale bude vykoupena profi prací, zatím mám k nim dost smíšené spíše negativní smýšlení. Nechat tam pár masaryků a popraskat mi to do dvou měsíců, to by to tam lítalo kdybych se tam objevil

V Pardubicích se této problematice věnuje Luboš Kraus. Seženeš ho na FB pod stejným jménem. Zde jeho práce: https://cz.pinterest.com/lubakr/renovac ... enovation/
anebo kluci od firmy renovator.cz
http://www.renovator.cz/katalog/opravy- ... ouneni_22/
- desmosedici-rr
čus ,minulý týden jsem také oslovil mistra kůže na opravu sedačky řidiče a vyčištění interieru a poslami nabídku....
děkujeme za Váš zájem o naše služby.Níže zasíláme informace k Vaší poptávce.
Sedadlo řidiče - minimálně doporučujeme přešití perforované části(4.500 Kč) a renovaci sedáku (3.000 Kč).V ideálním případě navrhujeme renovaci celé sedačky včetně přešití perforované části (9.000 Kč).
Jediným problémem je,že nová perforace nebude hranatá (nedá se prakticky sehnat),ale okrouhlá.V celkovém pohledu to ale bude přehlédnutelné.Barevně to bude jako originál.
Čištění a impregnace interiéru by vyšlo na 3.000 Kč.
Pokud Vás naše nabídka
zaujala,neváhejte nás dále kontaktovat.
V případě dotazů kontaktujte prosím kolegu na tel.čísle 721 565 560.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
mistrkuze.cz
děkujeme za Váš zájem o naše služby.Níže zasíláme informace k Vaší poptávce.
Sedadlo řidiče - minimálně doporučujeme přešití perforované části(4.500 Kč) a renovaci sedáku (3.000 Kč).V ideálním případě navrhujeme renovaci celé sedačky včetně přešití perforované části (9.000 Kč).
Jediným problémem je,že nová perforace nebude hranatá (nedá se prakticky sehnat),ale okrouhlá.V celkovém pohledu to ale bude přehlédnutelné.Barevně to bude jako originál.
Čištění a impregnace interiéru by vyšlo na 3.000 Kč.
Pokud Vás naše nabídka
zaujala,neváhejte nás dále kontaktovat.
V případě dotazů kontaktujte prosím kolegu na tel.čísle 721 565 560.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
mistrkuze.cz
E61 N62TU
Obnovím téma pro ty co řeší opravy kožených sedaček, popřípadě jen čištění a impregnaci.
Včera jsem od mistra kůže vyzvedl svoji e39, oprava poškození, čištění a impregnace - super domluva, super odvedená práce. Je to opravdu jako nové
Hned jsme tam nechali bráchovu e60 na podobnou akci a musím říct že majitel se rozhodně o BMW zajímá, ne jak psal někdo výše...

Včera jsem od mistra kůže vyzvedl svoji e39, oprava poškození, čištění a impregnace - super domluva, super odvedená práce. Je to opravdu jako nové
Hned jsme tam nechali bráchovu e60 na podobnou akci a musím říct že majitel se rozhodně o BMW zajímá, ne jak psal někdo výše...

-
Ja teda moc spokojeny u mistra kuze nebyl. Oprava loketky ve dverich uplne ztratila strukturu vzorku kuze a je na tom snad 2mm ty barvy a je to hladky za 2500. Vic me zamrzela renovace volantu. Stala 4000 a misto cerny kuze tam dali levnejsi sedou. Kdyz jsem to prebiral, tak mi ten rozdil neprisel a rikal jsem si, ze se to nejak osaha a zcerna. Nezcernalo. Ted to na me sviti jak pest na oko pokazdy, kdyz sednu do auta. Koukal jsem na Autolakovna united na Praze 6, ze tam taky neco delaji. Nebyl tam nekdo? Ceny by pry meli bejt lepsi, ale kvalitu netusim
-
- Člen Klubu
Nějaký další zkušenosti s velmistrama předkůže forum/viewtopic.php?f=27&t=104787
Jinak čištění a impregnace se nebojte, autokosmetika přípravky z detailng shopu za pár stovek fungujou. Nedávno jsem zrovna šudlil beige kůži na sportsitze. Kartáčkem s pěnou, setřít mikrovlákno hadrou, někde opáčko a UV konzervační balzám na to. I na přebrus a barvení se dá troufnout, prý jsou BMW odstíny na to přímo už namíchaný.
Jinak čištění a impregnace se nebojte, autokosmetika přípravky z detailng shopu za pár stovek fungujou. Nedávno jsem zrovna šudlil beige kůži na sportsitze. Kartáčkem s pěnou, setřít mikrovlákno hadrou, někde opáčko a UV konzervační balzám na to. I na přebrus a barvení se dá troufnout, prý jsou BMW odstíny na to přímo už namíchaný.
-
Kdyz se opravi kuze na sedacce, tak aby se mohl opravit vyhrev, tak se to zase musi rozparat a znova renovovat? Nefunguje mi vyhrev sedaku tak abych to nedelal na dvakrat. Dik za info
Musíš sedačku rozcalounit a decku vyměnit. Určitě bych renovaci udělal až po rozcalouneni
Určitě nedoporučuji! Nechával jsem si míchat barvu a poslal jim svoji opěrku hlavy ze 7er a opěrku když mi vraceli tak jí prý ztratili při manipulaci že jí někdo ukradl a pak jí měl ztratit Geis když mi jí vezl ale problém byl ten že postupem času když se vše vyšetřovalo tak renovator nepredal do přepravy mojí opěrku a Geis mi poskytnul důkaz že v den co měla údajně opěrka odcházet od renovatora tak balíček na moje jméno Kurýr neprevzal a ani nebylo moje jméno v databázi i když renovator stále mlel svojí pohádku že Geis lže. Renovator ani nezaplatil ukradenou opěrku a ani neposlal jinou jak sliboval. Vše řešila i policie ale protože jsem se pak stěhoval do ciziny tak už jsem na to sral protože řešit opěrku skoro půl roku bylo na mě moc a hlavně auto už jsem pak prodal. Co jsem ale tenkrát zjistil tak nejsem sám koho okradli. Na tuning fóru byl třeba případ kdy kluk chtěl prebarvit opěrku ruky a zpět mu přišla ta stejná opěrka jen jaksi neibarvena ale renovator tvrdil že vše obarvil a jen ten kluk chce obarvit zdarma další opěrku. No prostě zmrdi to jsou co prodávají polské jebky což ale dnes už každý ví.
Jamall píše:V Pardubicích se této problematice věnuje Luboš Kraus. Seženeš ho na FB pod stejným jménem. Zde jeho práce: https://cz.pinterest.com/lubakr/renovac ... enovation/
Renovátor pozor! Na mojí e32 barvy tunel a místo černé mi dali takovou tmavě šenou a reklamace se mi nepodařilo vyřešit. Na email mi odpovídali třeba 14dnů a pak mi napsali že nějaký kolega celou historii komunikace smazal a jestli můžu znovu popsat problém atd.