Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
soukupadam

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#10301 Příspěvek od soukupadam »

Ta je paradni. Nechcete to nekdo kuchnout na dily? Vzal bych si automat :D
zvedavec

#10303 Příspěvek od zvedavec »

no ta teda vypadá mlsně :-)
kurevtor

#10306 Příspěvek od kurevtor »

si takhle jedeš jak pán v long sedmičce vzadu.... a za zádama ti šplouchá atomovka. Luxus.
Filozof

#10307 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore atomovka co ti ušetří dost peněz ... nesmíš se tak děsit toho plynu. :D
Jezdí stím miliony aut po světě a že by tu něco vybuchovalo ... o tom fakt nevím ...spíše uhoříš z benzínu když přijde extrémní havárka nebo chytne nafta.

To že to vypadá blbě takto je fakt. Lepší je toroid pěkně schovanej a ideální když tam je ta 103L mrcha od Jardy a ne nějakej koláček co má 60L. :lol:
kurevtor

#10308 Příspěvek od kurevtor »

když potřebuju šetřit tak nejezdim pětilitrem ;) Ale ne třeba dál řešit, jen sem si rejpnul, všem zdejším plynařům přeji vše dobré :D
Stepan1

#10309 Příspěvek od Stepan1 »

Jsem se byl v minulým týdnu zeptat v AO jak velká bomba se mi vejde do kufru novýho Challengera (což teda není pětilitr žejo), že by mi to na těch mých 50+kkm ročně přišlo jako zajímavá alternativa k nějaký S5 nebo jakou jinou naftovou mrdku bych za ty prachy mohl mít.
Pán se tvářil, že ho budou muset resuscitovat. Že "do sporťáku" to nepatří, ať si koupím Durango nebo nějakej "jinej užitkáč" a narvou mi tam co budu chtít, 150 litrů do pohodičky místo rezervy.
Jenže Durango saje a RAMa bych nezlomil v garáži. Dycky když vidím souseda jak bojuje s tou longovou 7er, tak bych radši parkoval na Luniku 9 než se s tím muset každej den srát.
To sou hrozný filozofický problémky.
Jo a Cherokee SRT nebo jak se to píše, tak ten do plynu prej nejde :(
xaler

#10310 Příspěvek od xaler »

Mě teda přijde LPG smysluplné. Nedokážu moc pochopit, že si sedmu někdo koupil s naftovou zdechlinou a pak stál na benzínce frontu mezi traktory. Člověk co měl na auto 2-3 miliony a neunese spotřebu 13 litrů.
kabyr01

#10311 Příspěvek od kabyr01 »

Stepan1 - takže jdeš rovnou do Hellcata 6,2l? :D

Jinak pokud ti tohle řekli, tak to jsou špatní obchodníci :D
Stepan1

#10312 Příspěvek od Stepan1 »

Hellcat nechci. AO je hodně drahý, reálně je rozdíl mezi standardním 495 koňovým V8 a 700k Hellcatem, nějakých 250Kč, což prostě jako dvanáct stovek za koně, kde to zvíře koupíte levněji pane, takže jsem o tom přemejšlel...

Ale vybírám auto na daily, navíc v případě benzínového motoru s preferencí manuálu (což vyřadilo Charger, ikdyž sedany já tuze rád, ale radši obětuju dveře za fofrklacek), takže mi 700 koní RWD přijde už prostě moc. Je to z mýho pohledu reálně nebezpečný. Řídíš, žereš, telefonuješ (...), za každýho počasí (...). Jednou se blbě ušlápneš a rozmlátíš to. To se mi úplně nelíbí. Taky se podívej, jak všechny ///M nebo AMG, nedejbože Ferrari a dál, jezdí když trošku sprchne. Za kamionem 80, protože se prostě bojí jet víc.
Navíc mám i obavy o spolehlivost, což vzhledem k tomu, že to chci na svých obvyklých "5 let, 250kkm" taky není malá otázka.
Takže 500 atmo poníků akorát :) Třeba to nakonec bude míň, doma stojí STI s ročním nájezdem kolem 4kkm, tak bych ho mohl začít dailyt a smířit se s tím, že prostě 15+ N98 / 100 trošku leze do peněz... Nebo naopak koukám i na toho RAMa, hrozně se mi to líbí, i bych to občas využil na tahání vleku nebo dovolený, a přemejšlím jestli to "občasný využití" ospravedlňuje tu neustálou otravu s tím, navíc na dálniční lítání to není uplně vhodný. Ani na vzduchu. Protože na tahání je firemních aut jinak dost. Navíc imo RAM počká, tohle je moje poslední "bezdětný" auto, tak si můžu dovolit bejt trošku kokot, nepraktickej. Koupím si ho potom, na převoz kočárku. Durango se mi líbí zepředu, zezadu vypadá jak kdyby mělo nádor prdele. Jeep by možná šel, ale já vlastně SUV vůbec nepotřebuju a oproti pickupu to styl nemá žádnej. :lol:
Taky teď jezdím autem s nájezdem kolem 80kkm, tak si říkám, jestli bych si náhodou neměl nekupovat nic a přestat bejt píča :lol:

Je to hrozný. Jak "můžeš všechno a nemusíš nic" tak vymejšlíš strašný píčoviny.
Ideálně bych vlastně potřeboval svoje auto zejtra rozmlátit na totálku, věděl bych, že něco koupit prostě musím, tak bych něco koupil a měl zase klid :lol:

A na obranu AO -> Pán se snažil, ale říkal že mi to prostě nemůže doporučit. Že ta bomba bude (u Challengeru / Chargeru) jenom maličká, protože místo rezervy se vejde maximálně nějakých 40l. Což je prostě nic, ještě když jezdíš po republice a měl bys přemejšlet kde to LPG mají. Kufry ty auta nemají moc velký (nějakých 60-70 by se tam vešlo a je po kufru), navíc u Challengeru (kterej má jinak kufr větší takže by byl vhodnější) navíc kufr není pořádně oddělenej od kabiny, takže tu bombu máš reálně pořád "u sebe", což je i pro mě (jako velkýho plynovníka) nepříjemnej pocit. :) A nějakej kufr potřebuju, aspoň na dvě sportovní tašky. A
Jinak motory jsou prakticky stejný jako v RAMu, takže s tím problém není.
Škoda, jsem se na to už skoro těšil. :)

A jinak (přímo od majitele) prej při rozumný jízdě není ani u F-150 problém srazit spotřebu pod 10l, na benzín. Takže jestli někdo neřídí jako úplnej kokot, tak se těch aut nemusí bát :)
J0HN3C
Kontaktovat uživatele:

#10313 Příspěvek od J0HN3C »

Vevšiúctě, co to je za český virus s tou spotřebou? Teďka tady někdo postoval test té G12 760Li a TCO vychází překrásných 94 Kč/km. Že pak spotřeba 13 litrů benzinu poleze do peněz, toho bych se fakt nebál...
kabyr01

#10315 Příspěvek od kabyr01 »

Já v tom Challengeru popojel jenom kousek, ale první, co mě fakt jako hodně překvapilo, že je v tom hooodně místa :D Tak nějak člověk od kupé čeká, že to bude prostě trochu menší a ono prd :lol:

Ten plyn chápu, dávat tam nádrž kvůli dojezdu 200km je nesmysl - i tak by se to zaplatilo, ale zase pořád tankovat jako vocas, to tě rychle přejde :D Ale při 50k ročně a předpokladu, že by se tam třeba vešla nějaká 120l nádrž už by to bylo pěkný.

JOHN3C - u toho LPG jde o to, že máš všechno stejný, jenom jezdíš prostě za půlku. A během 5 let a třeba 200k km už je ta úspora v řádů statisíců, což můžeš dát do úprav, do servisu, do baráku, za dovolenou... Prostě je člověku líto ty peníze vyhodit, když jako nemusí :D
Stepan1

#10316 Příspěvek od Stepan1 »

JOHN3C:
Jasně, do jistý míry je to "bordel v hlavě".
Nicméně rozdíl mezi tím jestli jezdím za 15l N98 nebo za 8 nafty / 20l plynu je při mým nájezdu asi jako hypotéka na dva byty v Mostě :). Což nechceš, nebo alespoň já nechci, úplně vyhodit z vokna. Nebo, alespoň ne bez boje :lol: Takže ikdyž už sem si řekl, že čas dailení "malých naft" je pryč a smířil sem se s amortizací, úrokama (nebo ušlou příležitostí) vyšším havarijkem, vyššíma nákladama na servis i spotřební materiál, tak pořád ta spotřeba troooošku vrtá hlavou a koukáš, jestli by to nešlo nějak jinak.
A imo to (že tyhle věci řešíš) vůbec není o tom, kolik máš peněz, respektive o tom kolik tím v absolutních číslech ušetříš. Ale o lidech. Jestli ty peníze chceš dát nebo ne, jestli tě náhodou "neobtěžuje" o tom vůbec přemejšlet.
Otec se teď zamiloval do nejmenovaný německý V8, ročně ho to oproti nějaký V6 TDI vyjde na statisíce navíc jenom na benzínu, o ztrátě ceny ani nemluvím, a je mu to uplně u prdele. A pořídí to přes konfigurátor, žádný skladovky, nesnesl by vošahanej volant od jinýho. Ani já se nesvezu :lol:
Jeho kámoš z vojny, řádově (!) bohatší člověk si na svých 10kkm ročně koupí čtyřválcový GLE v naftě a samozřejmě 2 roky starý, aby ho náhodou neubylo.
Ale za to má vrtulník :lol:

Kabyr: Jo, uvidím. Zatím nejsem úplně rozhodnutej, tak s tím nechci nikoho otravovat, ať mi to vymejšlí. když si nejsem úplně jistej, že bych to pak odebral. Ten kufr jako takovej vypadá velkej, imo by to šlo, kdyby se nad tím někdo trošku zamyslel. Ale taky pro 2023 má bejt novej Charger, a když vidíš jak Amici čarujou s těma MY, tak je to vlastně za pár měsíců. Tak vlastně nevim jestli si trošku nepočkat.

Joo, a taky se mi líbí Supra :lol: Tam bych tu spotřebu i kousnul, když to jinak nejde.

VZP teď prej proplácí nějaký terapie, asi zajdu prvně tam než do autosalonu :D
kabyr01

#10317 Příspěvek od kabyr01 »

Ne řešíš to správně :D

Já tyhle pocity taky znám a v minulosti mi to naštěstí vyřešila E66, ale až za pár let půjdu pro nějaký auto, tak budu úplně v prdeli a je jedno, jakej máš budget - i když máš 100k, tak za to můžeš mít asi 20 aut, který tak nějak dávaj smysl a pak si vyber :lol:

Spotřebu řeší skoro každej a je jedno kolik máš peněž...Mám ve svém okolí člověka, co jezdí novou M5 Competion a taky má prostě radší když tam vidí 13l než 22l i když by mu to mohlo být jedno... Nikdo to prostě nehce házet z vokna :D

A sorry za OT
Stepan1

#10318 Příspěvek od Stepan1 »

Ale hovno to řeším správně, mi to hrozně vadí, že sem tak nastavenej :lol:
Už sem i měl takovou konstrukci, že prostě vezmu nějaký svoje soukromý prachy, složím je u fotra do firmy a nechám si vystavit CCSku. Prachy prostě budu v prdeli, já o tom nebudu muset už nikdy přemejšlet a pořádně si to ježdění za 20 fšude a furt plnej užiju :lol:
A to je to nejhorší na hlavu. Když na to jakoby máš, ale nechceš dát. A teď špekuluješ jestli joo nebo neee.
To je ještě horší než když prostě nemáš. Pak nemůžeš vymejšlet a koupíš to na co máš. A těšíš se, až budeš mít :lol:
rhinos

#10319 Příspěvek od rhinos »

twl ja kouknu po roce do tematu a Stepan tu stale resi auto :lol:
ALe jo mas recht mam to stejne...
Vzdycky se nadchnu pro neco ze si to poridim a pak si rikam...twl a potrebuju to vubec?
No tak si reknu ze ne a ulozim k ledu a za tyden o tom premyslim zas...jsem jak zenska co nevi co chce a neda pokoj dokud to nedostane ;)
Stepan1

#10320 Příspěvek od Stepan1 »

Já už sem v mezičase jedno měl :D
Jsem měl naráz dva operáky, protože mi docházely kilometry na jednom, tak mi můj milovaný chlebodárce přihodil ještě roční operák dvouletou oktávku 110kw, protože nebyl nějak prostor (ať už finanční nebo náladovej) koupit něco co by mě bavilo. A podepsat víceletou smlouvu (nebo dát v keši a tím se k tomu uvázat) na nějakýho Passata nebo podobnej spotřebič už se mi nechtělo, věděl jsem že bude líp :)
Na podzim sem ofci vrátil, Golfa koupil (protože vrácení by mě stálo jako 20% odkupní ceny :lol: ) a nechal to bejt, protože jsem se bál, že bude zle kvůli COVIDu. Ale ono zle vůbec není. Tak mě zase honí mlsná :lol:
Ale jo, chápu že sem s tím otravnej :)
Odpovědět