Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 318D

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radim112

BMW 318D

#1 Příspěvek od Radim112 »

Ahoj,

rád bych se zeptal někoho zkušenějšího, co mi může říct o tomto autě? Jestli cena 300k ok, jak je na tom motorově atd.

Auto je po prvním majiteli (Já bych byl tedy druhý). Servisovaný byl pouze v autorizáku (vše je doložené papírově).

https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... TJGO60iy_s

Hledám auto a bylo by to moje první auto v osobním vlastnictví ve 27 letech tak nechci něco, z čeho budu zklamaný :D Hledám něco max do 350k

Děkuju všem za rady :)
horan

Re: BMW 318D

#2 Příspěvek od horan »

A nechtělo by to alespoň něco, co tě bude alespoň trošku rozmazlovat? Tohle je taková Dácie s logem BMW.
Radim112

#3 Příspěvek od Radim112 »

horan píše:A nechtělo by to alespoň něco, co tě bude alespoň trošku rozmazlovat? Tohle je taková Dácie s logem BMW.

Nepotřebuju žádnou střelu, jezdím momentálně v Renault Fluence 2013 takže i tak by to pro mě byl asi skok :D Hlavně nechci koupit něco, do čeho za měsíc vrazím xxx tisíc a budu smutnej :D

Ale jako samozřejmě uvítám každou radu jelikož nechci skočit do nějaké pasti když to bude moje první vlastní auto.
rhinos

#4 Příspěvek od rhinos »

to uz bych radeji skoro za stejne penize tohle...

https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list

jenom technicka...bylo asi tukle. Otazka je jak moc.
Zajimalo by me proc ma vepredu jiny ramecek nez vzadu a navic z "univerzalniho" servisu kdyz ma byt servisovano jen v autorizaku.

A jestli jsem koukal dobre tak by tam mel byt podle VIN automat ale je tam manual
kabyr01

#5 Příspěvek od kabyr01 »

Totální soc edition, to nemá ani výhřev sedaček pokud dobře vidím, základní bílá barva, tepláky... To bylo možná v nějakém fleetu nebo půjčovně. Za 300k nesmysl :D
Radim112

#6 Příspěvek od Radim112 »

kabyr01 píše:Totální soc edition, to nemá ani výhřev sedaček pokud dobře vidím, základní bílá barva, tepláky... To bylo možná v nějakém fleetu nebo půjčovně. Za 300k nesmysl :D
Já právě vybírám auto, co nemá kožené sedačky protože je nechci :D lepí se na tom v létě prdel :D :D

Kolik má to auto reálně cenu a bylo by ok to za to koupit? Co se týče toho, nechcu auto na 5 let ale v rámci třeba 2 let než třeba budou děti :D Ale zas do auta nechci vrážet rance a chci ho prodat i po třeba 2 letech za slušný peníz

Pro rhinos: Toho jsem si vůbec nevšiml, mohl bych se zeptat. Jako byl jsem se na auto i podívat a všiml jsem si mírně pokřivené SPZ, já ji ale mám na autě taky pokřivenou trochu a ťuklé nikdy nebylo :D :D
rhinos

#7 Příspěvek od rhinos »

kdyz si na tom sautu das provereni najetych km tak to hlasi ze naslo nejake poskozeni.
A je fakt ze je to odrene i na fotkach. O obrubnik to se stane ale ono je to odrene ve dvou misteh nad sebou.
Treba do toho jen nekdo nacouval ale kdyz uz bych daval tyhle penize tak si to proverim v databazi.

Kuze se nelepi :D ale je fakt ze v lete muze docela dost hrat na slunicku
Radim112

#8 Příspěvek od Radim112 »

rhinos píše:kdyz si na tom sautu das provereni najetych km tak to hlasi ze naslo nejake poskozeni.
A je fakt ze je to odrene i na fotkach. O obrubnik to se stane ale ono je to odrene ve dvou misteh nad sebou.
Treba do toho jen nekdo nacouval ale kdyz uz bych daval tyhle penize tak si to proverim v databazi.

Kuze se nelepi :D ale je fakt ze v lete muze docela dost hrat na slunicku

Jako rád bych si to ověřil :D ale nechce se mi platit 500-600 za to ověření :D Kdybych měl aspoň 100% jistotu, že to vezmu :D Protože takto budu chtít ověřit třeba klidně 5 aut, než najdu to pravé, co je slušné a hned jsem na 3 000 :D
rhinos

#9 Příspěvek od rhinos »

nerikam kazde... ;)
horan

#10 Příspěvek od horan »

Tak hlavně nečekej od carverticalu zázraky. Spíš nic. Já prověřoval dvě auta a kdybych se zeptal bazarnika, tak jsem se dozvěděl víc a zadara. Peníze zpět z nich nedostaneš. Dvě desetiletá auta, jediný záznam u obou z doby přihlášení (Itálie a stav km pár stovek) a pak až kilometry při dovozove v ČR a fotky z bazose. Mezi tím úplný hovno.
A tím aby si pořídil auto co te bude rozmazlovat jsem myslel aspoň trochu výbavy. Ne tu chudinku, co si tady dal.
Radim112

#11 Příspěvek od Radim112 »

horan píše:Tak hlavně nečekej od carverticalu zázraky. Spíš nic. Já prověřoval dvě auta a kdybych se zeptal bazarnika, tak jsem se dozvěděl víc a zadara. Peníze zpět z nich nedostaneš. Dvě desetiletá auta, jediný záznam u obou z doby přihlášení (Itálie a stav km pár stovek) a pak až kilometry při dovozove v ČR a fotky z bazose. Mezi tím úplný hovno.
A tím aby si pořídil auto co te bude rozmazlovat jsem myslel aspoň trochu výbavy. Ne tu chudinku, co si tady dal.

Jo takhle :D hele ono to asi na první vlastní auto tak nějak stačí ta výbava. Protože teď jezdím v tom Fluencovi taky s úplně základní výbavou. A jak říkám, hlavně chci auto teď třeba na 2 roky a pak vyměnit za něco jiného a abych třeba nebyl tratný nejlépe moc peněz :D ale to nemůžu vědět i u jiného, třeba i novějšího auta, že nebudu tratný no... Nikdy nevím, co se můžeš stát...
horan

#12 Příspěvek od horan »

No jenže na nevybaveny auta se fronty úplně nestojí.
rhinos

#13 Příspěvek od rhinos »

tak ono je to celkem pochopitelne...clovek co nikdy nemel bmw vubec netusi jak moc muze byt auto vybavene. Sam vim jak jsem kupoval svoje prvni bmw ;)
Chtel jsem jen dynamicke xenony a vyhrevy a to ostatni mi bylo celkem jedno. Jo a tempomat. To ze je vic typu tempomatu jsem nejak ani nepobiral.

Ja bych tohle za tyhle penize taky nechtel...
Je to nevybavene a za dva roky muzes prijit o dost penez pri prodeji.

Pokud prodejce tvrdi ze to jezdilo do autorizaku coz by vzhledem ke stari melo...tak by mely byt i nejake zaznamy.
Ja u toho sveho mel zaznamu dost abych uveril km a i nekolik oprav vetsiho rozsahu.
Radim112

#14 Příspěvek od Radim112 »

rhinos píše:tak ono je to celkem pochopitelne...clovek co nikdy nemel bmw vubec netusi jak moc muze byt auto vybavene. Sam vim jak jsem kupoval svoje prvni bmw ;)
Chtel jsem jen dynamicke xenony a vyhrevy a to ostatni mi bylo celkem jedno. Jo a tempomat. To ze je vic typu tempomatu jsem nejak ani nepobiral.

Ja bych tohle za tyhle penize taky nechtel...
Je to nevybavene a za dva roky muzes prijit o dost penez pri prodeji.

Pokud prodejce tvrdi ze to jezdilo do autorizaku coz by vzhledem ke stari melo...tak by mely byt i nejake zaznamy.
Ja u toho sveho mel zaznamu dost abych uveril km a i nekolik oprav vetsiho rozsahu.

Tak nakonec mi záznamy bratranec projel u něho v práci v Inveltu. Auto tam má záznam naposledy z Března minulého roku s tachometrem téměř 74tkm a dneska má uvedeno 71tkm takže zvláštní. Takže nejenže km nebudou asi pravé ale možná bude auto i bourané...
kabyr01

#15 Příspěvek od kabyr01 »

No je otázka, jestli není chyba v inzerci :D Tyhle modely už mají servisní historii zapsanou v autě, tzn měl byj si schopen si to v autě zkontrolovat.

Ale absolutně nemá význam tohle auto kupovat... Při následném prodeji to od tebe nikdo nebude chtít, protože těch trojek bude vážně hodně a nikdo nechce bmw v holotě :lol:

Můžeš mít textilní sedačky a dobrou výbavu, i takové kombinace se dají najít ;)

Carvertical - viděl jsem auto, u kterého to hlásilo velkou škodu přes 200k, nějakou bouračku na dveře - auto jsem procházel měrkou laku - všude origo a stejně jako zbytek auta, okna také původní... Ale ani Cebia není žádnej zázrak :D
m4zzy

#16 Příspěvek od m4zzy »

Já souhlasím s ostatními.

Myslím, že by lepší bylo za 200-250K koupit starší E90/91 325/330i která má u někoho udělaný servis a případně mít těch 50-100k rezervu a to auto ti nabídně několikanásobně víc než tadle F30 v holotě. A prodejní cena už nebude klesat tak rychle.

O jedné E91 330i a ještě k tomu LPG bych věděl,ve výbavě (červená barva, bílá kůže vevnitř, Hudba logic, 2 sady kol, kůže, sportovní sedačky, navigace, atd atd), která bude na prodej a servis je tam od jednoho místního guru, který už zde nefunguje. Kdybys chtěl více info, napiš buď tady ale spíš na SZ.
Já osobně mám taky E91 330i ale xdrive, modrou s hnědým vnitřkem a je to fakt fajn auto a s touhle F30 je to nebe a dudy. Spotřeba je pak 10-12L/100 LPG, čili 5-6 litrů v přepočtu. Ale necpu ti to, pouze kdyby tě to zajímalo :)

Edit:
a nebo tu co teď je v inzerci E91 325i od kabyr01. Ta vypadá velice pěkně
Odpovědět