Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E65, E66 zajímavá výbava na prodej
Re: E65, E66 zajímavá výbava na prodej
Za me long jednoznacne horsi. Kratka 745i byla pohodlna jak blazen. Jak v kolebce. Po prechodu na 750Li se mi Snejk vysmal "Sem ti to rikal". Vsechny jsou tvrdy a nikdo nevi proc. Oboje DD, EDC ,..
Taky pry zalezi na kusu + podobny urban legends.. no ja nevim ¯\_(ツ)_/¯
o tom byla diskuze před lety ... že se neví proč ale předface e65/e66 je pohodlnější než pofacelift.
Jde o to zda je to podvozkem nebo konstrukcí sedaček ....zda nejsou pohodlnější starší sedačky zda neměli jiné výplně apod. Nebo je to podvozkem - silentbloky ramena a nastavení tlumičů ? Neví někdo co konkrétně je jiné ? Takovej Jarax či Snejk by mohli mít aspon odpověď Pokud jsou jiné tlumiče nebo jiné ramena, silentbloky ?
Pokud je vše uplně stejné tak už je to jen záhada, kterou by věděl kontruktér z Mnichova. Snad jen reakce podvozku a nastavení software ?
U těch e65 mě mrzí že tomu tady nikdo nerozumí na Vyškovsku a Jarax je plnej má stop stav. A dopadnout jak Xaler jistě nikdo nechce.
Jde o to zda je to podvozkem nebo konstrukcí sedaček ....zda nejsou pohodlnější starší sedačky zda neměli jiné výplně apod. Nebo je to podvozkem - silentbloky ramena a nastavení tlumičů ? Neví někdo co konkrétně je jiné ? Takovej Jarax či Snejk by mohli mít aspon odpověď Pokud jsou jiné tlumiče nebo jiné ramena, silentbloky ?
Pokud je vše uplně stejné tak už je to jen záhada, kterou by věděl kontruktér z Mnichova. Snad jen reakce podvozku a nastavení software ?
U těch e65 mě mrzí že tomu tady nikdo nerozumí na Vyškovsku a Jarax je plnej má stop stav. A dopadnout jak Xaler jistě nikdo nechce.
- soukupadam
Hele a jak ten xaler vlastně dopadl? Má e65 a jezdí s ní. Sice trochu napiču, ale aspoň se nenudí.
- Itchythefirst
Tady je spis rozdil LCI vs preLCI, presne jak pise Filosof. Ty zmeny jsou i u sestky, ani bych nerekl ze tolik v podvozku, ale treba zvuk vyfuku ma 645 "uplne" jiny nez 650. Proste 750 a 745 jsou jinak naladeny, ale 7xyLi bude za stejnych podminek vzdy pohodlnejsi nez 7xyniceriki píše:Za me long jednoznacne horsi. Kratka 745i byla pohodlna jak blazen. Jak v kolebce. Po prechodu na 750Li se mi Snejk vysmal "Sem ti to rikal". Vsechny jsou tvrdy a nikdo nevi proc. Oboje DD, EDC ,..

Tak ako tu pise Ichy a Fil, predface je kludnejsi viac pohodlny, face je sportovejsi je viac naladeny do ostra. Niektore ramena su ine. Zalezi samozrejme na stave a konfiguracii. Treba si to vyskusat najlepsie jedno po druhom.
Zhruba povedane sa predface kratka podoba pohodlim dlhemu face.
Zhruba povedane sa predface kratka podoba pohodlim dlhemu face.
- soukupadam
Hlavní je, jestli to má šíbr.
Termostat od toho z bazoše mám cca od léta,zažil dovolenou v Itálii,najel už dost tisíc km a ta teplota je tak nějak jak tam píše,takže za mě spokojenost

BMW E34 540iA

Ta cena to je masakr, když někdo vezme termostat z BMW upraví ho tak za něj klidně dáte několik tisíc a když to samé udělám já tak sklidím akorát posměch. Je to dost snobské. Je to stejné jako s ASK.
-
- Kontaktovat uživatele:
Rozdil mezi funkcnim termostatem a znicenym ask ti patrne uniknul, co

- soukupadam
Tak se rozepiš, je to zajímavé téma.xaler píše:Ta cena to je masakr, když někdo vezme termostat z BMW upraví ho tak za něj klidně dáte několik tisíc a když to samé udělám já tak sklidím akorát posměch. Je to dost snobské. Je to stejné jako s ASK.
LogicSeven ty termostaty upravuje tak, že do nich přidává vosk, ale moc mu to nefunguje.
JaraX to dělá tak, že veme origo termostat a vymění vnitřek za jiný - musí tedy koupit 2 a z nich složit jeden.
Co si s tím termostatem udělal ty?
Pokud pouze ucvakneš kousek pružiny, tak to nebude fungovat, už tady někdo takové pokusy dělal, ale nepovedlo se to dostat do funkčního stavu.
e66 750Li
Pak je tu ještě jedna varianta snížení teploty, ale to si doufám neudělal 

- Přílohy
-
- 130drillthermo.jpg (99.79 KiB) Zobrazeno 1603 x
e66 750Li

Ale ten styl, ten by ..........
Já jsem experimentoval s pružinou a funguje to. Potřeboval bych zjistit jak se chová původní termostat. Ten můj mi drží teplotu na 83 stupňů, ale když byla zima a jel jsem z toho velkého kopce nad chomutovem tak šla teplota asi na 68 stupňů což je výkyv 15 stupňů a nevím jestli to dělá i originál. Výměna vosku nemá smysl, to nejde rozebrat bez poškození a je to zbytečný. Tu teplotu dělá jedna jediná součástka a to je pružina. Pokud bych sehnal termostaty tak bych ho zkusil rozlisovat, tu pružinu změřit a zkusit najít alternativu. Ta uřízlá průžina funguje dostatečně, ale nemám to otestované v létě a na dálnici. Při normální jízdě to drží 83 stupňů +/- tři stupně. Myslím si, že ty termostaty dělá pár firem a ten článek s pístem bude u všech skoro stejný.
Ty díry jsem zkoušel taky, jako záchranu když to neustále vařilo, myslím si, že to nikam nevede.
No a na závěr je mi tohle všechno k ničemu, protože to ráno nechtělo řadit a to je konečná.
Ty díry jsem zkoušel taky, jako záchranu když to neustále vařilo, myslím si, že to nikam nevede.
No a na závěr je mi tohle všechno k ničemu, protože to ráno nechtělo řadit a to je konečná.
- Itchythefirst
Ale kdeze, srovnavas svuj nefungujici zprasenej termostat s odladenym fungujicim vyrobkem, co uz je nasazenej v desitkach aut. Nesklidis posmech za vyrobu snizeneho termostatu, ale za vyrobu cehosi, co by se clovek bal dat i do zigulu a za neustale nadavani clenum, kteri se zabivaji profi opravami a za to, ze plives na jejich praci, o ktere, jak jsme se mohli predvedcit, nevis zhola nic. To ze ty nevidis rozdil mezi profi opravou a tvou "opravu" je hodne smutne, ale navazet se do lidi, co to delaji skutecne poradne je z tve pozice prvotrdni chucpe.xaler píše:Ta cena to je masakr, když někdo vezme termostat z BMW upraví ho tak za něj klidně dáte několik tisíc a když to samé udělám já tak sklidím akorát posměch. Je to dost snobské. Je to stejné jako s ASK.
Kolik termostatu jsi na tom znicil? Pises, ze jsi zkousel strihat pruziny i vrtat diry, takze minimalne dva termostaty jsi musel doprasit. To uz jsi na cene 2000 Kc + prace a zatim nemas nic, co by byt jen vzdalene fungovaloxaler píše:Já jsem experimentoval s pružinou a funguje to.... ...Ten můj mi drží teplotu na 83 stupňů, ale když byla zima a jel jsem z toho velkého kopce nad chomutovem tak šla teplota asi na 68 stupňů což je výkyv 15 stupňů a nevím jestli to dělá i originál.... ...Ta uřízlá průžina funguje dostatečně, ale nemám to otestované v létě a na dálnici.... ....Ty díry jsem zkoušel taky, jako záchranu když to neustále vařilo, myslím si, že to nikam nevede.

Jako sorry, ale jak muzes tvrdit, ze tvoje uprava funguje, kdyz to drzi 83° a obcas to spadne na 63°. Vsak tady jasne vidis, ze to nefunguje a ze jsi nic neopravil a ze tvuj termostat "funguje" naprosto nahodne

To je jako "opravit" za 100 Kc praskly celni sklo nalepkou "No Fear" a nadavat, ze v servisu za "tu samou" opravu chteji 20 tisic a ze si tam radej za tech 20k tu nalepku nalepis sam. Bude to sice stat par korun, ale je to uplne k nicemu a se skutecnou opravou se to neda srovnat ani omylem.
Naposledy upravil(a) Itchythefirst dne pon 22.03.2021 14:05, celkem upraveno 2 x.
TANN3R píše:Ono je víc způsobů, jak ten termostat upravit na 90°, ale zrovna úprava/výměna pružiny je dost složitá, když je to zalisovany + to odladit na 90 by bylo na dlouho. To už tady žádny N62 jezdit nebudou![]()
Mám tady na stole jeden hotovej upravenej termostat, kterej snad půjde co nejdřív na auto na otestování a věřím, že tahle (třetí) verze bude už finální. Vařit furt dokola termostaty už mě nebavíChce to prostě trochu času a zkoušení, aby to mělo i nějakou kulturu, tj zapojenej výhřev a vzhledově origo.
Ten první termostat od pana Logic7, co Jarax koupil funguje podle všeho ideálně, no ty další jsou prostě normálně na 105°, což při té ceně docela zabolí. Reklamace je složitá, když se to musí posílat kamsi do řiti.
Jinak jak už jsem tu někde psal, v mojí 645Ci jezdí ten termostat už cca 1000km a super. S teplotou vody spadla i teplota oleje o 10-15°. V létě není problém udělat na N62 s origo termostatem a bez chladiče oleje 130°, což už je na můj vkus fakt moc.
e66 750Li
Tohle jsem přesně čekal tyhle reakce. Nezkurvil jsem žádný termostat díry jsem zase opravil a ten můj termostat drží tu teplotu co jsem tam nastavil. Termostat jsem kalibroval ve vodní lázni s digitálním teploměrem a asi pětkrát jsem ho měl v autě a zase ho vyndal. Tomu se říká bastlení. Práce k hovnu když si ho můžu za 3-5 tisíc koupit a pak třeba zjistit že ho budu posílat někam po Evropě zpět jako to nešťastné ASK co se mi po několika měsících práce nepovedlo opravit. Ten můj dojebaný termostat prostě drží teplotu 83 stupňů a až budu sjíždět Alpy tak si u toho mohu někde v koutku nafackovat jakej jsem lajdák.
Až ho budu dělat příště tak si nastavím přesně teplotu jakou budu chtít a mohu tě ubezpečit, že když jsem vařil váš milovaný originální díl tak to také nebyla hitparáda přesnosti. Bohužel je těžké vůbec dosáhnout doma teploty 105°C. Ale to by chtělo se o to trochu zajímat. Ještě bys k tomu ničení měl připočítat jednu rychlovarnou konvici zasviněnou od fridexu. Já jsem spokojený a nikdy by mě ani nenapadlo ho někomu nabízet.
Až ho budu dělat příště tak si nastavím přesně teplotu jakou budu chtít a mohu tě ubezpečit, že když jsem vařil váš milovaný originální díl tak to také nebyla hitparáda přesnosti. Bohužel je těžké vůbec dosáhnout doma teploty 105°C. Ale to by chtělo se o to trochu zajímat. Ještě bys k tomu ničení měl připočítat jednu rychlovarnou konvici zasviněnou od fridexu. Já jsem spokojený a nikdy by mě ani nenapadlo ho někomu nabízet.
- Itchythefirst
Je videt, ze nemas nejmensi tuseni o cem se tu bavime, skoda. Vic tu ztracet cas nebudu 

Jako že bych měl litovat, že mi bude nadávat o jednoho člověka méně. To je ta škoda?Itchythefirst píše:Je videt, ze nemas nejmensi tuseni o cem se tu bavime, skoda. Vic tu ztracet cas nebudu