Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kompatibilní autorádio do E34 sedan.
Kompatibilní autorádio do E34 sedan.
Zdravím,
Poradil by mi někdo jaké vhodné autoradio ze současných modelů, implantovat do veterána E34, aby bylo kompatibilní?
Děkuji
Poradil by mi někdo jaké vhodné autoradio ze současných modelů, implantovat do veterána E34, aby bylo kompatibilní?
Děkuji
Re: Kompatibilní autorádio do E34 sedan.
jestli myslíš designově kompatibilní, tak stopro tohle:
https://www.carmedia.cz/autoradio-blaup ... qr-46-dab/
nebo
https://www.audiocom.cz/autoradia/autor ... ntinental/
https://www.carmedia.cz/autoradio-blaup ... qr-46-dab/
nebo
https://www.audiocom.cz/autoradia/autor ... ntinental/
Teda ten Blaupunkt je moc pěkný....a jestli umí oranžové podsvícení jako origo, tak...pak už jen překousnout tu cenovku 

-
- Člen Klubu
Ještě používám roky do E36 radio CD MP3 ////Alpine, taky má oranžové podsvícení. Model asi ALPINE CDE-101RM už vypadá krapet moderněji.
Ak ti staci mp3, tel, navi, a orig dizajn, pozhanaj si BMW indianapolis pro.
https://www.bimmerforums.com/forum/show ... apolis-Pro
podsvícení jde nastavit jaký člověk chceGerchan píše:Teda ten Blaupunkt je moc pěkný....a jestli umí oranžové podsvícení jako origo, tak...pak už jen překousnout tu cenovku

cd mp3; nebo dobrá zkušenost s nějakým interface kabelem na usb, co se zapojí místo měniče?PetoK píše:Ak ti staci mp3, tel, navi, a orig dizajn, pozhanaj si BMW indianapolis pro.
jinak, sám ho mám (na střídačku s business rds v z3c), hraje dobře, telefonát přijmeš, navigace je boží

Ja neviem co na tom usb kazdy vidi, vsak si napalim mp3 na cd doslova za korunu a hrame... na pomery tychto starych aut je to aj tak hi-tech...
Ten Blaupunkt mě docela nahlodal....a teď přemýšlím, co by byla lepší volba - jestli origo Bavaria Professional nebo ten Blaupunkt...
- Radio Bavaria C Professional RDS - stojí už docela raketu...kolikrát display nic moc - málo svítí...pixely pochcípaný....dokáže to někdo opravit?
Jak hodně je výkon tohoto rádia limitující, kdybych chtěl eventuelně tu standart hudbu v e34 povýšit na nějaký poslouchatelný level?
Nefunkční se dají sehnat docela ještě za dobře - opravuje to někdo a má to cenu nebo je lepší připlatit a vzít funkční, u kterého se ale stejně nejspíš bude muset řešit display?
Jednodušší volba by asi byla ten Blaupunkt...ale vzhledově se mi pořád víc líbí Professional....
Ještě jsem koukal na Bavaria Business CD RDS - ten umí přehrávat CD vypalované nebo jen originální?
- Radio Bavaria C Professional RDS - stojí už docela raketu...kolikrát display nic moc - málo svítí...pixely pochcípaný....dokáže to někdo opravit?
Jak hodně je výkon tohoto rádia limitující, kdybych chtěl eventuelně tu standart hudbu v e34 povýšit na nějaký poslouchatelný level?
Nefunkční se dají sehnat docela ještě za dobře - opravuje to někdo a má to cenu nebo je lepší připlatit a vzít funkční, u kterého se ale stejně nejspíš bude muset řešit display?
Jednodušší volba by asi byla ten Blaupunkt...ale vzhledově se mi pořád víc líbí Professional....
Ještě jsem koukal na Bavaria Business CD RDS - ten umí přehrávat CD vypalované nebo jen originální?
- Přílohy
-
- Professional vs. Blaupunkt.JPG (197.36 KiB) Zobrazeno 16408 x
Ještě jsem to zkusil amatérsky osadit....pro lepší představu....
Spejbl: Už máš nějakého favorita, co do té e34 dáš?
Spejbl: Už máš nějakého favorita, co do té e34 dáš?

- Přílohy
-
- Professional vs. Blaupunkt 2.JPG (164.24 KiB) Zobrazeno 16407 x
Nebo sehnat staré Nakamichi CD-40, Becker Indianapolis apod...
já měl e36 Becker z Porsche za pár Kč (v té době), hrálo pocitově 2x lépe jako origo (mnohem silnější basy, bylo na CD, iso konektor, nevýhodou byl fakt, ze displej byl hůř vidět - v 911 bylo níž a byl tedy přizpůsoben).
Každopádně cokoliv s externím zesilovačem bude zase někde jinde...
já měl e36 Becker z Porsche za pár Kč (v té době), hrálo pocitově 2x lépe jako origo (mnohem silnější basy, bylo na CD, iso konektor, nevýhodou byl fakt, ze displej byl hůř vidět - v 911 bylo níž a byl tedy přizpůsoben).
Každopádně cokoliv s externím zesilovačem bude zase někde jinde...
“Ability is what you're capable of doing.”
Gerchan: nó právě vůbec favorita nemám, nějak v tom plavu 
Jde o to, aby mi to ty stávající OEM reproduktory utahly a byl to poslech na úrovni

Jde o to, aby mi to ty stávající OEM reproduktory utahly a byl to poslech na úrovni

Já mám v e34 HIFI repro + rádio Kenwood, s kterým jsem auto koupil, a o nějakém poslechu na úrovni se nedá mluvit...a myslím, že radiem to není...to je fakt pěkné...určitě lepší než origo.
A i takhle s tím Kenwoodem mi ta e34 moc hezky nehraje...to i e39 mi hraje s přehledem lépe
Takže podle mě jediný posun je výměna repro...mě by se ten Bavaria Professional líbil, ale ten to asi zase bude degradovat směrem dolů...
Na druhou stranu asi není úplně mým cílem, aby ta e34 nějak zázračně hrála....protože je v ní stejně hluk, tak je to jedno, co tam chrchlá
Ona ta e34 už je dneska spíš o tom vzhledu a dobovém pocitu než o nějakých moderních parametrech
A i takhle s tím Kenwoodem mi ta e34 moc hezky nehraje...to i e39 mi hraje s přehledem lépe

Takže podle mě jediný posun je výměna repro...mě by se ten Bavaria Professional líbil, ale ten to asi zase bude degradovat směrem dolů...
Na druhou stranu asi není úplně mým cílem, aby ta e34 nějak zázračně hrála....protože je v ní stejně hluk, tak je to jedno, co tam chrchlá

Ona ta e34 už je dneska spíš o tom vzhledu a dobovém pocitu než o nějakých moderních parametrech

Jj, souhlasím, že to už je o jiných parametrech.
Nevím jestli by tam šlo nějaké android rádio a jak by to hrálo.
Nevím jestli by tam šlo nějaké android rádio a jak by to hrálo.
rádio samo o sobě to nějak hyper nezlepší, ani jiný repráky, nejsem audiofilní expert, ale u svýho auta (Z3C) jsem to řešil, tak moje poznatky 
- byl tan nějakej obyč Pioneer, dal jsem Becker Indianapolis Pro a zvuk se zlepšil o 100%, hlavně začly hrát všechny repráky
- nedalo mi to a v rámci retrofitů jsem poscháněl originál díly Harman Kardon - repro, zesilovač, audiokabel, subwoofer, kryty atd.
- rozebral jsem komplet interiér, zůstala jen palubka a namontoval do auta
a začlo to hrát o 1000% líp
takže určitě rádio pomůže, ale chce to mít všechno za tím, někdo to chce mít vše originál, jako já, někdo dá nový komponenty, samozřejmě můžou/budou hrát líp něž to origo
z mýho laickýho pohledu je finančně rozumná cesta dát ten Becker, není za moc peněz a pak třeba aktivní subwoofer a vyměnit repráky, pokud se člověk nechce pouštět hned do velký akce

- byl tan nějakej obyč Pioneer, dal jsem Becker Indianapolis Pro a zvuk se zlepšil o 100%, hlavně začly hrát všechny repráky
- nedalo mi to a v rámci retrofitů jsem poscháněl originál díly Harman Kardon - repro, zesilovač, audiokabel, subwoofer, kryty atd.
- rozebral jsem komplet interiér, zůstala jen palubka a namontoval do auta
a začlo to hrát o 1000% líp
takže určitě rádio pomůže, ale chce to mít všechno za tím, někdo to chce mít vše originál, jako já, někdo dá nový komponenty, samozřejmě můžou/budou hrát líp něž to origo
z mýho laickýho pohledu je finančně rozumná cesta dát ten Becker, není za moc peněz a pak třeba aktivní subwoofer a vyměnit repráky, pokud se člověk nechce pouštět hned do velký akce
Tak pane Spejbl, jak jsi na tom?
Já už mám doma jeden úlovek
Dneska to přišlo, tak doufám, že to taky bude fungovat 
Já už mám doma jeden úlovek

- Přílohy
-
- IMG_3933.JPG (1.34 MiB) Zobrazeno 10994 x
Zdravím 
No já tam právě tuhle hodně podobnou BMW Bavaria C Business RDS mám, a chtěl jsem tam dát něco lepšího výkonnějšího i když nestylového.

No já tam právě tuhle hodně podobnou BMW Bavaria C Business RDS mám, a chtěl jsem tam dát něco lepšího výkonnějšího i když nestylového.
k tomuhle business rds rádiu to chce cd changer, pak se dá něco poslouchat, fm tuner není nic moc a kazety to samý
bohužel, přesto, že má vstup na changer, tak k němu nejde připojit dension
pokud by člověk chtěl trochu up to date vstup (usb, nebo bt stream) a zachovat původní vzhled, tak ten dension apod. se dá připojit k business cd (cd43), nebo professional rds, ale tam (u professional) už je cena brutální
nejlepší volba (kvalita zvuku, oem vzhled) je fakt ten Becker Indianapolis Pro... a dá se sehnat i jako oem BMW BE7969 (ale bez bt hands free)

pokud by člověk chtěl trochu up to date vstup (usb, nebo bt stream) a zachovat původní vzhled, tak ten dension apod. se dá připojit k business cd (cd43), nebo professional rds, ale tam (u professional) už je cena brutální
nejlepší volba (kvalita zvuku, oem vzhled) je fakt ten Becker Indianapolis Pro... a dá se sehnat i jako oem BMW BE7969 (ale bez bt hands free)
Prečo bez bt? Ja som také rádio kedysi mal v E32 a bt chodil normálne.
měl jsi přesně tohle rádio a mělo bt?
https://www.ebay.de/itm/Becker-BMW-Indi ... 3899996361
to opravdu BMW verze neměla, byl to defacto Indianapolis
ledaže by někdo prohodil komplet přední panel a za ním by byl Indianapolis Pro
https://www.ebay.de/itm/Becker-BMW-Indi ... 3899996361
to opravdu BMW verze neměla, byl to defacto Indianapolis
ledaže by někdo prohodil komplet přední panel a za ním by byl Indianapolis Pro
Nie, mal som orig BMW indianapolis pro, od Beckeru. Presne p/n už neviem, možno to bola nejaká exklusiv séria, ale bolo aj s bt. Najlepšie rádio aké som kedy videl, už len tuner bol neskutočný, o zvuku ani nehovoriac. Ale mal som k tomu riadny koncak Audison a špičkové Morel repro.