Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X6 (E71) špatný přední diferenciál nebo xdrive?
X6 (E71) špatný přední diferenciál nebo xdrive?
Ahoj, prosím o radu. Před rokem mi na X6 3D 180kw odešel do věčných lovišť přední diferenciál oprava v autorizovaném servise cca 50tis. nevím co přesně se stalo, ale měnili nový prý je to slabost tohoto modelu.
Od začátku roku slyším při ubrání plynu takový divný šelest/hučení, auto jsme zvedl na zvedáku a přední diferenciál má nějakou vůli viz video. Jen se mi zdá že se to hýbe už v té části co jde do xDrive, nemůže být vůle tam, v nějaké ložisku? Je tohle normální aby to po opravě vydrželo jen rok a cca 30tis km, nebo je tahle vůle normální?
Od začátku roku slyším při ubrání plynu takový divný šelest/hučení, auto jsme zvedl na zvedáku a přední diferenciál má nějakou vůli viz video. Jen se mi zdá že se to hýbe už v té části co jde do xDrive, nemůže být vůle tam, v nějaké ložisku? Je tohle normální aby to po opravě vydrželo jen rok a cca 30tis km, nebo je tahle vůle normální?
Re: X6 (E71) špatný přední diferenciál nebo xdrive?
Ahoj,dle meho názoru máš vůle v loziskach v transferu v xDrive. Nedávno jsem prováděl repas transferu vyměnil ložiska a byl klid.
Taky mi to přijde jako vůle v tom xDrive, kde to vám to opravovali a přibližná cenovka? Vzhledem k tomu, že jsem teď s autem mimo ČR tak doufám, že s tím těch cca 1500km ujedu :-/
Opravu jsem prováděl já. Mám servis na opravy a repase aut. Převodovek v Opavě. Repase toho xDrive vyšla na 40t bylo to opravdu hodně poškozené. No tolik km s tím jet no to bude celkem odvážné.
Když pojedeš s lehkou nohou a nebudeš to honit tak myslím že dojedes. Při nejhorším se zastavil a na odtah..
Tak hlavně že už to BMW servis dělal přesně před rokem 

No záleží jak to udělali.
-
nějak to nechápu, dyť v BMW dělali přední diff ne a ted je KO VTG, tak nechápu co to má společnyho.
Mozno len nespravna diagnostika problemu.