Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F34 2015: Výměna halogen světel za xenon/LED
-
- Kontaktovat uživatele:
F34 2015: Výměna halogen světel za xenon/LED
Zdravím vespolek, projel jsem starší vlákna, ale nikde jsem se pořádně nedočetl, zda lze bez dalších úprav zaměnit např. Xenon nebo LED světla za původní základní halogeny konkrétně u mého BMW F34 z 07/2015? Napájeno je to jedním konektorem, který se zdá u xenon světel shodný. Musí se pak něco kódovat nebo vyměnit něco dalšího? Díky!
Re: F34 2015: Výměna halogen světel za xenon/LED
Jestli tím vyměnit něco dalšího myslíš nakoupit nové jednotky, kompletní kabeláž, světla samotná, nový nárazník kvůli ostřikovačům světlometů a kódování, tak jo 

-
a taky otázka co vše ještě takové auto bez xenonů nemá, jestli není v klidu výhodně prodat auto a pak koupit vybavenější.
- adamReznicek
Vetsinou se fakt nedoporucuje delat tak velke zasahy... Cena je pak astronomicka.
Jako ja... Koupil jsem auto bez vyhrivanych sedadel a myslel si, jak koupim sedacky za 20-30k a bude to. Jenze pak ti rekne, co vsechno k funkcnosti chybi, kolik dratu se musi natahat a kolik hodin to zabere a jsi na 50k a vic.
Vubec o tom uz neuvazuju... Priste musim koukat na vybavu.
Jako ja... Koupil jsem auto bez vyhrivanych sedadel a myslel si, jak koupim sedacky za 20-30k a bude to. Jenze pak ti rekne, co vsechno k funkcnosti chybi, kolik dratu se musi natahat a kolik hodin to zabere a jsi na 50k a vic.
Vubec o tom uz neuvazuju... Priste musim koukat na vybavu.
Tak sedačky bych zase tak kriticky neviděl.
Sedačky seženeš za pár Korun, jen případně musíš vyměnit čalounění, nebo kostry. K tomu jednotky, kabeláž a tlačítka.
Vše se dá udělat a protože dnes na výbavu kouká každý, podle toho nabídka vypadá. Radši koupím ne zcela dokonale vybavené auto s jasným původem bez stočených kilometrů a budu si auto dále piplat, než koupit full výbavu v nějaké sračce.
Záleží ale taky na tom, jestli to někdo kupuje, protože na nic lepšího nemá, nebo proto, že podle něj nic lepšího už BMW v novějších modelech neudělalo (můj případ).
Sedačky seženeš za pár Korun, jen případně musíš vyměnit čalounění, nebo kostry. K tomu jednotky, kabeláž a tlačítka.
Vše se dá udělat a protože dnes na výbavu kouká každý, podle toho nabídka vypadá. Radši koupím ne zcela dokonale vybavené auto s jasným původem bez stočených kilometrů a budu si auto dále piplat, než koupit full výbavu v nějaké sračce.
Záleží ale taky na tom, jestli to někdo kupuje, protože na nic lepšího nemá, nebo proto, že podle něj nic lepšího už BMW v novějších modelech neudělalo (můj případ).
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za informace, myslel jsem, že když mi odešel 1 halogen, že bych přešel celkově na xenon. Ale v případě chybějících ostřiků světel riziko na STK a nutných výměn jednotek svícení a kódování se na to můžu vykašlat. Zvlášť když mi šlo hlavně o Angel Eyes
a ne o výkon světel.
Nemá náhodou někdo na prodej pravý halogen F34 předfacelift?
Díky všem.

Nemá náhodou někdo na prodej pravý halogen F34 předfacelift?

Díky všem.
- adamReznicek
Pokud ti jde o angeleyes, tak si kup halogen imitace... To pak jen vyměníš světlo a nic jiného asi měnit nemusíš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to u BMW celkově problém vybrat ideální výbavu, protože je to na prvním zákazníkovi. V mém případě je pěkně vybaven interiér (Sportovní sedačky s výhřevem, velký i-Drive, aut. klima, repro Harman Kardon, tempomat, handfree atd) ,ale na světla už zřejmě nezbyly penízky 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tu imitaci jsem viděl, ale je jen na F30/31. Bohužel na F34 jsem ji nenašel.
Halogen proti dobrému Xenonu, LED nebo Laser svítí na hovno. Tak stejně dokáže vysvícený xenon svítit nahovno oproti pěknému halogenu (ten xenon se ale dá za pár kaček krásně opravit). Ovšem fejk halogeny jsou ještě mnohem mnohem hořší než cokoliv jiného. Ono vyrobit solidně svítící halogenovou lampu taky není žádná prdel, tak na to pamatujte, než místo origo halogenu dáte nějaké depo, TYC nebo tuning-tec.
- adamReznicek
Ty jo, to skoro nechapu, ze takhle vybaveny auto nema xenony. To auto pak vypada nasobne lip... Ale asi holt resi spis komfort, nez design, no
.
Aha, to jsem nevedel... Kazdopadne googlit googlit... Nekde prodavaj jen nejaky led krouzky, ale jak to je s instalaci a kvalitou, to nevim.

Aha, to jsem nevedel... Kazdopadne googlit googlit... Nekde prodavaj jen nejaky led krouzky, ale jak to je s instalaci a kvalitou, to nevim.