Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kompatibilní autorádio do E34 sedan.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Kompatibilní autorádio do E34 sedan.

#41 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

K poslední fotce s popiskama:

Otazník č.1 - to nevím k čemu ten konektor je....do CD měniče to nejde...vypadá to jakoby to šlo do zesilovače, ale ten má ten konektor 12ti pinový (viz.fotka) a tohle je jen 8mi pinový...?? Takže nevím kam s ním.....
Přílohy
IMG_4005.JPG
IMG_4005.JPG (1.24 MiB) Zobrazeno 12146 x
1.JPG
1.JPG (50.28 KiB) Zobrazeno 12146 x
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#42 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Otazník č.2 - není to uštípnutá ta diversity anténa?
Přílohy
IMG_4020.JPG
IMG_4020.JPG (1.15 MiB) Zobrazeno 12145 x
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#43 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

A ještě jeden dotázek....co je to ten Interface?

To jsem v kufru taky nenašel....podle toho schématu mi ale není úplně jasné kde se to má nacházet....?

Teda jestli tohle dobře dopadne.... :-)

Pane Spejbl - když to vidíš, nechceš si to raději nechat v originální konfiguraci ? :-D
Přílohy
interface 7.JPG
interface 7.JPG (154.74 KiB) Zobrazeno 12136 x
interface 6.JPG
interface 6.JPG (107.12 KiB) Zobrazeno 12136 x
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#44 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

no vida, na první pohled to vypadá tragicky, ale mohlo by se z toho dát něco vykřesat :D

evidentně nějaký prase propojilo to aftermarket radio přímo na repro, takže když zrekonstruuješ konektory, tak bys mohl hrát

tady jsou schémata na e34
https://www.e34.de/tips_tricks/schaltpl ... plaene.htm
konkrétně hifi
https://www.e34.de/tips_tricks/schaltpl ... /index.htm

je tam popsaný a označený, kam kterej kablík, do kterýho konektoru vede, bude to chtít obnovit ten druhej konektor vzadu do zesilovače a vpředu k radiu, někde by vpředu mohli bejt ty původní dráty (nebo i ten konektor) od radia k zesilovači, který prase nahradilo těma hnědejma

na changer se asi vyplatí natáhnout novej kabel nějak bokem, to pájet bude opruz :roll:

co je ten konektor 8-pin a ten ufiklej půjde třeba najít v těch schématech :thumbsup:

good luck :)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#45 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

:-D No třeba to s boží a vaší pomocí dám dohromady :-D

Díky za ty schémata... :thumbsup: ale koukám na to jako tele na zelený vrata.... :-) Já se vyznám v trochu jiných výkresech....ale už jsem našel tabulku se symboly a barvama drátů, tak si to asi vytisknu a začnu popisovat a snad to rozluštím :-)

Jinak už jsem rozhodil sítě a už mám několik nabídek na CD měniče i zesilovače....dokonce jeden týpek má i kabeláž....tak z toho určitě něco dopadne....dokonce si i píšu s jedním prodejcem radia Professional....ale 12 táců...a display stále s otazníkem.....no uvidíme....jste mě s tím origo stavem nahlodali...a už se zase nekontroluju... :-) ...to je strašný....jak do toho člověk hrábne :-)

Co ten Interface - to nevíš, k čemu to slouží?
Spejbl

#46 Příspěvek od Spejbl »

:D nó já právě to chci do tds, který mám pro denní ježdění, ono mi tam jde jen pásmo AM takže poslouchám jen český rozhlas 2. :D , který mi tam jediný jde. U 540i mám budíky teploty a tlak oleje místo rádia, tam po rádiu netoužím.
Ja právě netuším o jakém zesilovači je tady vůbec řeč, tam je jen anténní zesilovač v C sloupku, ale tady je řeč asi o jiném zesilovači asi né ? V tý audiotechnice jsem úplně mimo :lol:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#47 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ty máš tedy v tds originální rádio a chceš tam něco moderního? Jak dával Zdann01 odkaz na tu redukci na ISO konektory, tak přes ně by jsi měl zapojit asi cokoliv ne?

Zesilovač - 4 kanálový zesilovač, s kterým by to mělo hrát lépe než bez něj no :-) Má být umístěn vzadu v kufru hned u CD měniče.
Spejbl

#48 Příspěvek od Spejbl »

Zdravím,
prosím Vás nemá někdo zkušenost se zapojením a zprovozněním 1din autorádia android s výsuvným displejem do E34.
Jde mi o to, jestli mi stačí jen adaptér ISO zrs-as -10b ,nebo něco jiného.
Děkuji
Odpovědět