Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E66 730D automat řemen klimatizace
-
- Kontaktovat uživatele:
E66 730D automat řemen klimatizace
Prosím jak nasadit řemen klimatizace. Asi za prvé jak zařadit Neutrál bez běžícího motoru? A za druhé jak otáčet motorem, když hlavní řemenice je na čtyři šrouby? Je na to potřeba specíální klíč na prohlubně v řemenici, nebo to jde jinak?
Dík Kortys
Dík Kortys
Naposledy upravil(a) Kortys dne čtv 29.04.2021 07:13, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: E66 730D automat řemen klimatizace
Ještě jsem o tom přemýšlel, a úplně jsem to zblbnul. To N nepotřebuji, s motorem musí jít otočit, jak by jinak nastartoval, zablokovaná je až převodovka. Takže spíš jen čím pootočit řenenici, bez speciálního klíče. Viděl jsem video, že řemen na řemenici z boku přidrží nějakou plastovou tyčkou a nastaruji motor. Toho se trochu bojim, ale jinak mě nic nenapadá.
Nastartovat motor jo
Nevím jak to má dizl ale já na V8 řemen hodím do horké vody na cca 5min a pak ho normálně navleknu na kola a případně si pomůžu sroubovakem.

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš, že když bych ho tedy ohřal a zkusil přes ten startér, že se může něco stát? Nemám jak s klikou zatočit.
Wut? Na E65 jsem na to ještě nekoukal, ale předpokládám, že jako normální M57ky má normálně napínák ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemá, facelift.
Naní tam žádný napínák. Normálně se na to používá přípravek ale není to nutné.
LukesE39 píše:Wut? Na E65 jsem na to ještě nekoukal, ale předpokládám, že jako normální M57ky má normálně napínák ne?
Nemusíš točit motorem. Já vždy hodím řemen do horké vody a počkám až bude pružný a pak přes šroubováky nasadím. Pokud máš třeba kolegu tak ti může pomoct pokud máš malou sílu v rukách.
Kortys píše:Myslíš, že když bych ho tedy ohřal a zkusil přes ten startér, že se může něco stát? Nemám jak s klikou zatočit.
- soukupadam
Nevim jak u nafty, ale u benzinu je 27 ořech na otočení motorem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsou tam 4Torxy. Vemu to za jeden, snad to vydrží.
je na to připravek nasazení řemene, mám připravek i na potočeni motoru přes 4 torxy. ale bohužel jsem z MSK kraje, pokud jsi poblíž máš vyhodu, nasadím ti to.