Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Indikace výměny brzdových desek
Indikace výměny brzdových desek
Může se nějak "zbláznit" indikátor stavu brzdových desek na E60 při polovybité baterce? Cca 20 tis. km zpět jsem dělal komplet brzdy (origo materiál), intervaly byly vyresetovány, přední teď hlásí výměnu za 28 tis. km, zadní se drží už týden na 200 km, vykřičník se objevil někdy při 1500 km, dojelo to do těch 200. Zítra jedu měnit kola, tak na to mrkneme, ale přijde mně to nějaké divné.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Re: Indikace výměny brzdových desek
ano, na E60 se tadle věc často stává, ta elektrika je tam taková divoká, nejvíc se to stává když se auto hodně vybije.
nejdřív bych pojezdil něco km, pokud to neskočí zpět tak to jde přes diag přenastavit, změří se destičky a jejich hodnota se zadá do diag.
nejdřív bych pojezdil něco km, pokud to neskočí zpět tak to jde přes diag přenastavit, změří se destičky a jejich hodnota se zadá do diag.
Zadní desky mají cca 4 mm, to je tak nějak v půlce životnosti, takže se to nějak pojebalo tou baterkou. Zkusím tedy, jestli se to nějak samo neupraví. Nebo jakou diagnostikou to jde nastavit na určitou hodnotu?
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Vrstva adhezního materiálu na destičce by měla mít alespoň 3 mm. Ty máš 4mm, takže to je na hranici a ta signalizace nelže. Otázkou je, proč se tak stalo, protože u zadních brzd ty destičky vydrží cca 40tkm. Kdyby jsi jezdil a brzdil agresivně, tak by byly opotřebené i přední destičky, ale to se nestalo. Možnosti:
- pokud máš, a aktivně využíváš, adaptivní tempomat, tak ten ke zpomalení používá zadní brzdy, => vyšší opotřebení destiček i pneumatik,
- ty destičky se po odlehčení pedálu brzdy dostatečně nevracejí a dále se ošoupávají, protože
a) jsou zatuhlé pístky, neměněná brzdová kapalina ...,
b) je rozpadlá vnitřní struktura brzdových hadic, kdy dojde ke snížení průchodnosti => do válečku to ještě pedál s posilovačem protlačí, ale zpět ten hydraulický tlak klesá pomalu, protože se brzdová kapalina nemá jak vrátit,
Další možné problémy jsou popsány zde https://textar.com/wp-content/uploads/2 ... nt_CZE.pdf
Jak je možné diagnostikou nastavit tloušťku brzdové destičky netuším, nebo mi něco uniklo?

- pokud máš, a aktivně využíváš, adaptivní tempomat, tak ten ke zpomalení používá zadní brzdy, => vyšší opotřebení destiček i pneumatik,
- ty destičky se po odlehčení pedálu brzdy dostatečně nevracejí a dále se ošoupávají, protože
a) jsou zatuhlé pístky, neměněná brzdová kapalina ...,
b) je rozpadlá vnitřní struktura brzdových hadic, kdy dojde ke snížení průchodnosti => do válečku to ještě pedál s posilovačem protlačí, ale zpět ten hydraulický tlak klesá pomalu, protože se brzdová kapalina nemá jak vrátit,
Další možné problémy jsou popsány zde https://textar.com/wp-content/uploads/2 ... nt_CZE.pdf
Jak je možné diagnostikou nastavit tloušťku brzdové destičky netuším, nebo mi něco uniklo?
Ten interval padl na těch 1500 z cca 25 tis. najednou, při vybití baterky a vyresetování hodin. Aktivní tempomat nemám, brzdovka je tam 3 roky a kola nepřibržďujou.
U e65 jsem tohle už řešil dělal jsem komplet brzdy nové ale při vybití baterie mi začali hlásit že jsou KO. Koupil jsem novou baterku, vymenil preventivně všechny pojistky a diagnostikou smazal chyby přes diagnostiku a vše ok.