Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Z3 brzdy

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sovaja

BMW Z3 brzdy

#1 Příspěvek od Sovaja »

Ahoj,

opět bych zde mě l jeden dotaz. Už loni se mě v Alpách občas rozblikala kontrolka brzd. Je to ta s kolečkem a třema čárkama kolem:-) Vždycky se rozsvítila, občas tak jako pohasínala, pak se zase rozsvítila a někdy zase zhasla úplně, pak 500km nic a pak zase párkrát problikla.....

Teď jsem vyrazil s autem a si po 10km se opět rozsvítila kontrolka....a svítila a svítila. Tak jsem se radoval, že když bude svítit pořád, tak zjistíme kde je problém. No a než jsem dojel domů, tak opět zhasla:-(

Mám dvě otázky......

1) pokud budu počítat, že je problém na destičkách, takže odhaduji, že to bude čidlo. Jak je to s čidlama? Jedno je vepředu na levém kole a druhé je vzadu na pravém, nebo to má Z3 jinak. Počítám, že to tam bude dost zahumusený a buď bude včudu samotné čidlo, respektive drátek a nebo bude bordel v té krabičce, kam se cvakne konektor? Ubírám se správným směrem? Vyměnit čidla asi nebude žádný problém, počítám..... Vycvaknout, nacvaknout.....respektive pořádně vyčistit a pak ještě nějaký reset na diagnostice? Možná je vyměnit preventivně???
Případně nějaké doporučení značky?.....koukal jsem Brembo, ATE....nebo něco v tomto stylu....

2) diagnostika.....diagnostiku jsem rozjel, ale teď si nevzpomenu, jak tam najdu chybu brzd. Pamatuji si, že jsem vybral E36 přes Shift F10 a pak že jsem se dostal do motoru, zbytek házel různé chyby, atd. No asi to tam někde najdu, doufám.... Příště si vezmu ntb a uvidím, když tak rychlé zastavení a diagnostika

díky
kudrnac

Re: BMW Z3 brzdy

#2 Příspěvek od kudrnac »

Ahoj,
kdysi mi na e36 blikala kontrolka brzd, ale myslim, ze to bylo abs. Vycistil jsem kontakty v te krabicce, jak rikas, a bylo to OK. Na dalsi to take nejdrive blikalo a pak zustalo svitit, ale to diagnostika u nejakeho garazisty ukazala cidlo abs na urcitem zadnim kole. Cidlu se ven moc nechtelo, ale po uplnem rozbiti sroubovakem a vyndani zbytku se dalo nove a pak uz ok.

Pokud ti blika kontrolka jakoze oblozeni, tak to bude nejspise jen tim kontaktem. Jsou tam opravdu jen 2, jedno vpredu a jedno vzadu. Patrne je uvidis i dirama v kolech. Kdyz sundas kolo, zkus jit po kabliku, pokud nebude nekde viditelne prodreny nebo zalomeny nebo vytrzeny z toho konce, tak musi byt spatny kontakt v te krabicce. Kdyz se prosoupe kvuli oblozeni, tak uz jen sviti a musi se nahradit novym. Ja obvykle menim desticky jeste pred timto, a davam porad to stare cidlo.

Otazka je, zda to nemuze byt neco uplne jineho. Jaka treba sviti kontrolka pri nizke hladine brzdovky?
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

1. pokud jsou desky kaput, tak mám čerstvou zkušenost s origo brzdama, bohužel nový přední origo desky mi začly dělat do nových origo kotoučů drážky, daly se tedy ATE desky a vše se srovnalo, takže s origo kotoučema fungujou :thumbsup:

2. kam připojuješ kabel? do obd zásuvky pod volantem nebo 20 pin kulaté v motoru? pokud pod volantem, tam je vidět jen jednotka motoru, přes kulatou je možné se podívat do více jednotek
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
vita11 Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od vita11 Moderátor »

1997 OBD pod volantem ještě nemá, jenom tu kulatou v motoráku (a pokud jo, tak jdu hledat :lol: )

Brzdy jsou v Chassis, ale komunikace tady u těch starých strojů ne uplně vždy funguje. Taky jsem se nedostal všude
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Sovaja

#5 Příspěvek od Sovaja »

Ahoj,

tak postupně:-)......

OBD zásuvku vevnitř nemám, u spolujezdce není zástrčka ani kryt, mám jen kulatou zástrčku v motoru. Musím to ještě vyzkoušet znovu tu diagnostiku. Motor mě naběhl hned, ale u ostatních komponent mě to občas psalo chybu v komunikaci. No kouknu, vyzkouším, uvidím, případně nafotím a zeptám se.

Objednal jsem obě čidla na brzdy a včera jsem vyměnil to vzadu. Byla to tedy práce dost na prd. Zrovna tady, když se hůř může k té koncovce......a vycvaknout ji, to byl fakt problém. No nakonec se podařilo, ale dost jsem olámal ten plast z té samičky. Koukal jsem, že to už někdo řešil u angličanů, ale tam se to musí opět napájet a vyměnit a složit z několika kusů......dlabu na to. Nacvaknul jsem tam nové čidlo a lehce přikryl izolačkou i když to podle mého je naprosto zbytečné. Nakopnul jsem to a kontrolka nesvítí, takže vyměněno je to snad dobře.....na tom zadku.

Dneska kouknu na ten předek. Doufám, že půjde lépe.......

Tuším, že pokud je málo kapaliny, tak ikonka je jiná. Tato ikona má indikovat vyloženě problém s destičkama.

Desky a kotouče byly dělaný před dvěma lety, tam problém nebude.....

Vyměním ještě ten předek a uvidíme. Do kufru dám NTB a budu číhat:-).

dík
Odpovědět