Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M-paket pružiny F30

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vojta_E90

M-paket pružiny F30

#1 Příspěvek od Vojta_E90 »

Ahoj,

doufám, že to tu nikde není, ale napodařilo se mi najít odpověď na mou otázku.
Přemýšlím nad výměnou pružin standardního podvozku F30 za malinko ,,sportovnější."
Nechci stavítko, nechci do toho investovat deseti tisíce a nechci z toho udělat lehátko. :-)

Cílem je zmírnit houpávání auta, když přejedeš nějakou nerovnost. Byl jsem zvyklý z E90 M-paket podvozku, že pokud jsem přejel nějaký hrb, auto po přejezdu jednou prohouplo a konec. U F30 se standardním podvozkem mi to přijde víc uhoupané.

Přemýšlel jsem tedy nad Eibach Pro Kit, ale nejmenší snížení je o 25-30 mm, což mi přijde dost. Ani ne tak ve předu kde je mezera mezi kolem R19 a lemem cca 6 - 6,5 cm, ale spíš vzadu, kde jsou 4 cm.

Napadlo mě tedy dát na standardní tlumiče pružiny pro M-Paket, které auto sníží jenom o 1 cm a měly by být tužší.

Máte s tím někdo zkušenost? Není to blbost?

Díky za postřehy :-)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: M-paket pružiny F30

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Myslím, že seriový tlumiče to poberou do -30mm obecně vklidu. Jinak volba Mpaket/sportwahrwerke pružin podle stejnýho systemu zatížení, např:
forum/viewtopic.php?f=25&t=105287
pavproch

Re: M-paket pružiny F30

#3 Příspěvek od pavproch »

Vojta_E90 píše: Cílem je zmírnit houpávání auta, když přejedeš nějakou nerovnost.
Můj názor (podpořený mou zkušeností s bramborem2 - e90 preface i m4Zlikem e89): tuhší pružiny (mám na obou autech) pomůžou ale jen částěčně - aby to po přejezdu nerovnosti jen 1x zhouplo a dost, je třeba výrazně větší útlum tlumičů - proto jezdím v e89 (OEM el. řízené tlumiče) jen ve "sport" modu a v e90 mám Koni FSD nastavené na 2/3 max útlumu (= výrazně větší útlum než měly OEM sport paket tlumiče) - a obě auta jsou jak prkno - jedna rána, jedno zhoupnutí a dost.
Odpovědět