zase nevím co s penězma, tak jsem nakoupil CIC (+ modul pro kameru a Apple Car Play) pro retrofit namísto svého CCC na E92 05/2008.
Výměna je jasná, no otázka zní - bude nutné něco kódovat, nebo je to s trochou práce jen Plug&Play?
Na Emulátory se vykašli ty pořádně nefungují. Najdi někoho kdo ti vytvoří certifikáty ke zprovoznění Navi, Hlas. ovládání atd... a vše bude plně funkční. Taky jsem to řešil scriptama, emulátorem a nakonec mám vygenerované certifikáty a vše funguje na 100%.
tady mi to kodovali v Lysé nad Labem (a Ostravě) http://www.cardiagova.cz/https://www.bimmer-tech.cz/
Oživuji téma, bohužel, s problémem.
Zašedlou navigaci chápu, musí se kódovat.
Tuší ale někdo v čem tkví problém s poblikávajícím displejem?
Kabeláž je nová. Tedy k displeji jako jediná zánovní, ale vypadá v pořádku. Nepomohlo ani vše vyndat a udělat znovu, s ničím hýbat.. Zkrátka pořád stejný problém. Je to přeci jen kabelem, nebo jednotkou, nebo...?
A video kabelem to být nemůže? Ono vypadá v pohodě, podle prodejce (eBay) plně funkční a nepomáhá s ním ani hýbat, no byla by to přeci jen lepší varianta, kdyby to mohlo být tím..
jak ten carplay funguje? Stačí dokoupit ten carplay modul a pak se ti na CIC displeji promítá obrazovka telefonu?
Já mám na své 335i e92 CCC navigaci (vypadá to vážně prehistoricky) a zvažuji výměnu displeje za android jednotku. Klučina, co dělá diagnostiku a vše okolo el, mi ale řekl, že ten built in carplay často nestačí a je nutno dokupovat ten carplay modul. Tak si říkám, jestli by tedy nestačil jen carplay modul, kdy bych si prakticky vše promítal z telefonu.
já měl obojí - Android na CCC i teď ten Carplay. Náklady jsou de facto stejné.
Měl jsem jeden z těch prvních Androidů a tím jsou zkušenosti horší, no rámcově:
- jako každý Android se to rychle zasírá a nefunguje jak má + nestabilita
- dlouho se to načítá (dobrou výjimkou je parkovací kamera, ta jede hned)
- displej nemá antireflexní vrstvu, leskne se a pokud si nekoupíš fólii za 1.200,- Kč z USA tak, jako kdysi já, není na tom nic vidět
- s Waze se mi to vždy zaseklo a restart = zastavit někde bokem, vypnout motor, pár minut počkat a znovu jet. Mnohdy to vydrželo minutu a bylo to tady znovu..
- většinově vše fungovalo jen dotykově, což vzhledem k umístění není nic moc
Ten Carplay funguje přes wifi, automaticky se připojí (nastavíš si to ale na mobilu, lze to i jen přes kabel). Vše funguje s iDrivem, tedy jako OEM.
2 nevýhody to ale má.
- Jednak kamera se načítá pomaleji, především když máš odemčené auto, které není připravené na nahodilý start (to mi ale dělají i dig. budíky)
- A jednak mám už 3. krabičku (jednou jsem ji vyměnil kvůli tomuto problému a jednou jsem myslel, že je vadná, i když nakonec nebyla) a vždy více či méně skáče obraz. Třeba jen trochu a "jednou za", ale děje se to.
Je to ale super věc - funkcema, obrazem.. Zvuk není tak dobrý jako z USB, no není ani tak zlý, ve většině případů tedy jezdím na Apple Music a používám Waze bez nutnosti cokoli mačkat, nebo vytahovat mobil - je to automatické, jen někdy potřebuje hudbu manuálně zapnout tlačítkem "play".