Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 27.11.2021 00:36, celkem upraveno 1 x.
Ja to pocituju hlavne za deste, kdyz je zasrana silnice od blata a v zime na brecce. Staci ta dementni sul, ktera to svetlo zasere.
- Itchythefirst
V realu maji podle me vyznam tak akorat pri homologaci autacheater píše:A mají ty ostříkovače v reálu nějaký význam? Vždyť toho stejně moc neumejou akorát zaserou auto.

Nevim jestli zalezi na jake recenze se koukam, ale utkvela mi v pameti tato:kurevtor píše: zzeli: to taky záleží na čí recenze koukáš. Jako sorry, ale jako uživatel prostě musim říct, že led světla + led mlhovky jsou strop. To svícení do stran je boží, ten automatickej režim funguje skvěle a prostě vidíš furt. Stejně jako jsem nevěřil, že si člověk zvykne na aut. stěrače jsem si zvykl na automatický dálkový a čtení dopr. značek.
"Bida ohrozujici provoz, management segmentu hroznej"![]()
Jasný jasný
https://youtu.be/66Sfm9tKas8?t=3272
plus jeste doporucuji cas 52:27 stejneho videa.
Tech par minut mi uplne staci a nechapu, jak takovej smejd muze dostat homologaci. Ten pruh, kterej by me sral asi nejmin je videt v uplne kazde recenzi na superb svetla. Jinak ano, sviti obstojne, ale stejne musim zduraznit ze honba za lumenama je to samy jako honba za pixelama u fotaku. Vice neznamena lepe, ale to jsem si vylejval srdce v predchozim prispevku. Neodsuzuju pokrok, LED svetla jsou ucite budoucnost, ale ne tyhle. To samy jako s tema rucnima LED svitilnama. Prvni LED svitilny staly totalne ale totalne za hovno a jeste vice se tam zduraznoval efekt oslneni od presvicenych mist, kdy veskery vykon svitilny byl debilni optikou soustreden do maleho bodu a "halo" bylo enormne tmavy, takze clovek se zapnutou svitilnou a i s mensim nez maximalnim rezimem vykonu videl v noci v lese uplny kulovy. Dnesni LED svitilny uz se sortuji na spoustu druhu, jako treba long range s velmi uzkym kuzelem pro sviceni na velkou dalku, pracovni svitilny, ktere maji siroke "halo" s rovnomernym osvitem atd atd. LED svetla aut u low cost znacek ale porad svitej hur nez dobre zrepasovany xenony. Ale jinak jsem samozrejme rad, ze ti Kurevtore ty svetla u skodovky vyhovujou. Ja bych je mozna nakonec taky zkous, ale proste jsem necekal takovou bidu a nic moc prinos, ba naopak, proti dobrym xenonum. Takze se tesim, az to budou delat poradne a pak si klidne skodovku s poradnejma svetlama s chuti koupim, nic proti skodovce nemam. Kdyby me loni moje sedma nasrala jen o trochu vic, tak uz jsem nejspis v superbu jezdil.
To ti vysvětlím jednoduše jak se homologuje. Homologačnímu institutu je vícem=ně jedno jak to svítí, hlavně že to plní fotometrické požadavky v bodech předepsaných normou. Toť vše. Samotná distribuce a homogenita světla je nezajímá, to zajímá automobilku.
No a jeden příklad za všechny pro pobavení. Nastala situace, kdy pravý světlomet nesplňoval homologační targety a nic se s tím nedalo dělat. To by ani moc nevadilo, jelikož u samotné homologace se vlastně dělá průměr naměřených hodnot z levého a pravého světla, tudíž pokud to vyjde, je to cajk (ikdyž jedna strana je třeba horší, ta druhá zas lepší a dožene to). Jenže v tomto případě zaboha nevycházel ani průměr. A co se udělalo? poslaly se dvě levé světla a štěmpl byl...tradááá. Hotovo, vyřízeno.
No a jeden příklad za všechny pro pobavení. Nastala situace, kdy pravý světlomet nesplňoval homologační targety a nic se s tím nedalo dělat. To by ani moc nevadilo, jelikož u samotné homologace se vlastně dělá průměr naměřených hodnot z levého a pravého světla, tudíž pokud to vyjde, je to cajk (ikdyž jedna strana je třeba horší, ta druhá zas lepší a dožene to). Jenže v tomto případě zaboha nevycházel ani průměr. A co se udělalo? poslaly se dvě levé světla a štěmpl byl...tradááá. Hotovo, vyřízeno.
m4zzy: třeba náklaďáky/autobusy Iveco ve mě probouzí touhu jim vymlátit jedno světlo. To levy VŽDY oslňuje. U jedničkových fabii bych vymlátili obě. A nově mě začíná srát nějakej novej SUV Peugeot, kterej taky nechutně oslňuje.
-
- Člen Klubu
horan.... se nedivým, když to je blbě nastavený tak to přímo žhaví oči..... i ve velkým kde, sedíš o kus vejš .....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

To samozřejmě, ale minimálně u těch třech to není seřízením. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasim, jebka zasrana, je to hnus i kdyz jede za mnou. Taky jsem si toho vsimnul. A nejlepsi jsou kreteni s velkyma parabolama bez cocek co tam narvou cinskou LEDku. To je taky na flakanec lopatou pres tlamu.
tak mi ale prosím někdo fakt vysvětlete tu logiku: proč s klasse nejnovější ty ostřikovače namá? W221 měla, od W222 nejsou. To jako nejlepší mercedes nesvítí ani pojebanejch 2000 lumenů, jo? 

V rezimu, ktery se pouziva pri homologaci treba ne. Jenze to eSko bude v beznym provozu porad svitit dalkovkama a velmi dobre vyrezavat provoz, takze uvidis velmi dobre vsechno. Nebo pochopili, ze jen lumeny nestaci. Ono to pak vsechno uchladit...to by bylo energeticky narocnejsi nez halogen. Pak usetrej na ostriku, designove se s tim nemusej trapit...same vyhody
m4zzy: A na ty normy za poslednich 50 let sahli?
Nebo se tam vubec neresi svetla s automatikou natoz matrixy. Nebo ty animovany blinkry, pripadne blinkry, ktery jsou v modernich autech umisteny tak, ze na aute vyjizdejiciho z kruhace nejsou videt (kdyz predpokladam, ze je borec pouzije). Elektrikarum a ucetnim to menej "skoro" denne. Ale jinak diky za info, tak nejak jsem tusil, ze to nebude zadna slava, tak jsi mi to potvrdil.
edit: nebo si Kurevtore zajdi do saloonu a zeptej se jich na to. Vsadim se, ze ty z nich pravdu dostanes. Zaroven Ti jiste neodmitnou predvadecku. Dve mouchy jednou ranou

m4zzy: A na ty normy za poslednich 50 let sahli?

edit: nebo si Kurevtore zajdi do saloonu a zeptej se jich na to. Vsadim se, ze ty z nich pravdu dostanes. Zaroven Ti jiste neodmitnou predvadecku. Dve mouchy jednou ranou

sedel jsem v gecku v nejakym salonu a jako diky nechci. Vevnitr je to jak nejaka executive verze fordu focus, ze to v sobe ma parfem a umi to gesta a podobny veci me moc neberou. Vubec me to nelaka, ty hnusny hokejky, pruduchy, zuby z mega bobra z Power Rangers, je to nezajimavy.
a ty normy ke svetlum nejsou zas tak stary, (EHK/OSN) c.48 je 10 let stara a c.98 sest
a ty normy ke svetlum nejsou zas tak stary, (EHK/OSN) c.48 je 10 let stara a c.98 sest

Jezdil jsem v G12 M760Li a i v rok starem S500 Coupe. Majitel co mel Mercedesa S500 coupe si pak koupil to Gcko, protoze toho Mercedesa utopil
. Stal pred zaplavenou silnici a pry "bud to projedes nebo pujdes do srotu". Bohuzel to neprojel, protoze si v pulce lokl
. So srotu sice nesel, ale novy motor ho stal 1 000 000 kc. Kdyz porovnaval Mergla a BMW, tak pry Mergl byl pohodlnejsi. Me osobne se u Mercedesa nelibily ty pruduchy a velke displaye, pripadal jsem si jak v nejake videohre nez v aute, ale taky to nejelo spatne a musim potvrdit, ze to bylo opravdu pohodlne a tiche. Jel jsem 200 km/h a neslysel jsem nic. E66tka je trochu hlucnejsi. Gesta u Gcka jsem nepouzival, porad je pohodlnejsi a rychlejsi ovladani na volantu.

Jezdím v M760Li každý den a když jsem se teď v noci vracel z Dánska do ČR tak my rozhodně nepřišlo, že by ty lasery svítily špatně. A ostřikovače mám
.
V.

V.
To snad ani nemá smysl o tom přemýšlet. Šedá vyjetina.zvedavec píše:Co tadlencta ? https://www.autoscout24.cz/nabidky/bmw- ... term=image
Tak jsem na dovolené nakoukl xx stránek jen dohady o tom co svítí líp a huře ... no a to je uplně vše OT.Fido píše:Jezdím v M760Li každý den a když jsem se teď v noci vracel z Dánska do ČR tak my rozhodně nepřišlo, že by ty lasery svítily špatně. A ostřikovače mám.
V.
Dám jen dodatek že auto za 4-5MEGA musí svítit každé jak ve dne. To prostě za ty prachy jak audi MB nebo BMW musí bejt dokonalé. Je jedno jaká technologie.
FIDO ty máš to nejlepší od BMW určitě bys měl vidět dokonale

Jak bude chvilka založím nové téma at trochu popíšu svoje dojmy a porovnání aut....
Tak dál rozebírejte světla ...ještě klidně deset stránek

Sorry Filo, že zrovna ty píšeš, že někdo zahltil stránky, to je jako se střelit do vlastní nohy. Ale jinak šup šup sem s dojmy z pujceny sedmy.
Filozofe jsi trapnej, sračkovejch recenzí je plný net v několika jazycích. Až s tím budeš rok jezdit tak si rád přečtu nějaké shrnutí, ale takhle....
Už se mi to blíží, úspory pomalu rostou a cena klesá.
http://auto.bazos.cz/inzerat/139643482/ ... k-1986.php
Už se mi to blíží, úspory pomalu rostou a cena klesá.
http://auto.bazos.cz/inzerat/139643482/ ... k-1986.php
Filozof pls ty vole nech tu trapnost spát. Z 1126 stránek tohodle tématu je 1124 stránek tvého OT, furt dokola stejnejch sraček bez vtipu či informační hodnoty a někomu budeš vyčítat off topic?
I jako vtip je to trapný.
Pane Xaler jestli tohle bude vaše daily kára tak jste fakt frajer asi.

Pane Xaler jestli tohle bude vaše daily kára tak jste fakt frajer asi.