Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Špatné studené starty 745i LPG
Špatné studené starty 745i LPG
Kolegové,
prosím Vás. Mám plynovou sedmu 745i - ne příliš obvyklej systém Solaris. A mám zcela rozhozené starty za studena. (bohatá čí studená směs)
Lpg jsem měl několikrát na seřízení. Ale nevím, jestli něco dělají blbě nebo je něco blbě v autě, po týdnu ježdění je to opět rozhozené. (a pouze velmi studené starty, po zahřátí bez problému)
Při ježdění na benzín vše OK. Proto přisuzuju závadu pouze LPG sytému a adaptacím.
Máte někdo zkušenost? Ideálně jak si to nastavit sám nebo vyhlášeného plynaře na moravě. Nebaví mě s tím jezdit po lpg servisech a závadu mít po týdnu znovu.
Děkuji moc!
prosím Vás. Mám plynovou sedmu 745i - ne příliš obvyklej systém Solaris. A mám zcela rozhozené starty za studena. (bohatá čí studená směs)
Lpg jsem měl několikrát na seřízení. Ale nevím, jestli něco dělají blbě nebo je něco blbě v autě, po týdnu ježdění je to opět rozhozené. (a pouze velmi studené starty, po zahřátí bez problému)
Při ježdění na benzín vše OK. Proto přisuzuju závadu pouze LPG sytému a adaptacím.
Máte někdo zkušenost? Ideálně jak si to nastavit sám nebo vyhlášeného plynaře na moravě. Nebaví mě s tím jezdit po lpg servisech a závadu mít po týdnu znovu.
Děkuji moc!
Re: Špatné studené starty 745i LPG
Systém Solaris vidím teda poprvé 
Sám nastavit bez SW k systému dle mého spíše nemožné. Co bych ti doporučil je zkusit jezdit nějakou dobu jenom na benzín - třeba jednu nádrž a pak zase zkusit zapnout LPG. Nevím, jestli tenhle systém má nějakou adaptační funkci...
Jako nejlepší radu (kterou samozřejmě nechceš slyšet) bych ti doporučil to vyndat a dát prověřený systém, na který tu jsou odborníci - Magic atd...

Sám nastavit bez SW k systému dle mého spíše nemožné. Co bych ti doporučil je zkusit jezdit nějakou dobu jenom na benzín - třeba jednu nádrž a pak zase zkusit zapnout LPG. Nevím, jestli tenhle systém má nějakou adaptační funkci...
Jako nejlepší radu (kterou samozřejmě nechceš slyšet) bych ti doporučil to vyndat a dát prověřený systém, na který tu jsou odborníci - Magic atd...
Je mi to jasny no
Jakmile ujedu cca 50km na benzin, je to dalsi den rano v poradku. A po tom nastaveni je to taky v poradku, ale po urcite dobe se to zase rozhodi. Nevadi mi to obcas projet na benzin, spis na to myslet, je strasne otravny.
Kdybych se dostal k tomu softwaru, tak se to naucim klidne sam, ladit to

Kdybych se dostal k tomu softwaru, tak se to naucim klidne sam, ladit to
Za studena to ma startovat na benzín, jak to myslíš studené starty?
-
- Kontaktovat uživatele:
Obcas to lpg dela. Protoze zustane v sani po chcipniti plyn. Zkus pred vypnutim motoru prepnout na benzin a pak az vypnout motor. A kdyz budes startovat dej to na automatiku zas. Mel by si nastartovat v pohode. Pokud teda nestartujes na lpg. To je podle me blbost a vzdy sem startoval na benzin pak automaticky prepinalo na lpg.
startuju vzdy na benzin.
Ale to lpg rozhazuje adaptace. Projevuje se to pouze pri zcela studenym startu na benzin (a ze ten start teda stoji za to, hehe)
Jak rikam, po serizeni je to vzdy tyden ok, pak zase na hovno.
Vim, ze sedma dava defaultne pri studenym startu bohatsi smes. Jestli to nejak souvisi, nevim. Kazdopadne me to sere
Ale to lpg rozhazuje adaptace. Projevuje se to pouze pri zcela studenym startu na benzin (a ze ten start teda stoji za to, hehe)
Jak rikam, po serizeni je to vzdy tyden ok, pak zase na hovno.
Vim, ze sedma dava defaultne pri studenym startu bohatsi smes. Jestli to nejak souvisi, nevim. Kazdopadne me to sere

Já měl ty samé problémy a Jarax řekl vyjet nádrž na benzín a fungovalo to. Teď mám problémy znovu, ale už to není LPG.
zajimavy. A jak dlouho to pak vydrzelo?
Predtim jsem mel plyn od Jaraxa a to jsem jen jezdil, nic neresil. Stary dobry casy.
Predtim jsem mel plyn od Jaraxa a to jsem jen jezdil, nic neresil. Stary dobry casy.
Vydrželo to až do teď, něco jiného se po... a zatím nevím co. Co mi psal tak to auto si upravuje mapy a když to na LPG není úplně dobré tak si je to auto upravuje až to blbě chytá. Musel jsem dlouho startovat a někdy i víckrát za sebou.
Jestli jsem dobre pochopil funkci LPG, tak LPG musi byt dobre nastavene, protoze se pri nastavovani kopiruje mapa benzinu (adaptace benzinu - bohatost a chudost) . Pokud je LPG rozhozene, tak se snazi system pomoci adaptaci tu smes sladit, ale nikdy to nesladi, protoze auto sladi bohatost nebo chudost na LPG. Takze studeny start je podle poslednich adaptaci a tim padem se to na benzin hada jako prase nez se sladi. Dokud to nevyresis, tak by mohlo pomoct pred koncem jizdy LPG prepnout na benzin. Jarax by to vysvetlil presne, uz me to kdysi vysvetloval, ale hlava derava no. Proste je to auto zmatene.
Pokud se ti to rozhaze behem nejake doby, tak nemohl by to delat reduktor (stabilita tlaku v systemu)? Nebo treba chycene lambda sondy? Lambdy monitoruji bohatost a chudost smesi. V jakem stavu mas lpg vstriky, filtry.?
Pokud se ti to rozhaze behem nejake doby, tak nemohl by to delat reduktor (stabilita tlaku v systemu)? Nebo treba chycene lambda sondy? Lambdy monitoruji bohatost a chudost smesi. V jakem stavu mas lpg vstriky, filtry.?
Naposledy upravil(a) Jaris330D dne pon 23.08.2021 23:02, celkem upraveno 2 x.
Ja teda nemam lpg, ale mel jsem problem se studenym startem, dlouho to tocilo, a nekdy sem musel startovat na vickrat, vymenil jsem palivovej filtr a ok…
Hej po tom vsem jsem prave sel. Reduktor je novej, vstriky novy, mel jsem to u tech lemplu tady na servise za 10k. Vse zkotrolovano, zmereno, vymeneno. A dela to furt. Uz me to fakt sere. Je to sice blbost, ale cloveka to vytaci.Jaris330D píše:Jestli jsem dobre pochopil funkci LPG, tak LPG musi byt dobre nastavene, protoze se pri nastavovani kopiruje mapa benzinu (adaptace benzinu - bohatost a chudost) . Pokud je LPG rozhozene, tak se snazi system pomoci adaptaci tu smes sladit, ale nikdy to nesladi, protoze auto sladi bohatost nebo chudost na LPG. Takze studeny start je podle poslednich adaptaci a tim padem se to na benzin hada jako prase nez se sladi. Dokud to nevyresis, tak by mohlo pomoct pred koncem jizdy LPG prepnout na benzin. Jarax by to vysvetlil presne, uz me to kdysi vysvetloval, ale hlava derava no. Proste je to auto zmatene.
Chytne to hned, ale ta smes je proste spatna, staci chvilku pockat a parkrat lehce proslapnout plyn a je to ok.
Lambdy mohou byt spatny, pravda. Zatim jsem za 150tkm nedelal.
Co svicky a civky. Na LPG je zo vse nachylnejsi. Svicky myslim po 40 000 km. Civky snad 90 000 km a vic, ale nevim to na 100%. Ale pamatuju, ze Jarax neco vypravel o potrebe snizeni intervalu vymeny svicke na 40 000 km.
Pokud to chytne hned tak se tu celou dobu bavime o hovně
vse delano. Za dobu meho vlastnictvi uz snad dvakrat, svice mozna trikrat.Jaris330D píše:Co svicky a civky. Na LPG je zo vse nachylnejsi. Svicky myslim po 40 000 km. Civky snad 90 000 km a vic, ale nevim to na 100%. Ale pamatuju, ze Jarax neco vypravel o potrebe snizeni intervalu vymeny svicke na 40 000 km.
Ano chytne, ale smes je totalne rozkurvena, je to otres, haze to sebou, strili to, proste hruza...
Takže membrány, nebo ti to podsává někde falešnej vzduch do sacího potrubí.
nope, nemyslim si. Pri jezdeni na benzin je vse ok. Problem je v tom plynu, ten ty starty rozhazuje.
Taky jsem se hádal......
Ne opravdu řeším to samé, membrány naprosto čisté, hadice v pořádku a po startu mám pocit, že mi to auto vybouchne, pak se pomalu ohřeje a je to v pohodě. Objednal jsem si neznačkový což je hrubá chyba tak uvidím co to udělá. Chtěl jsem objednat i hadice, ale ty už se nevyrábí.
Až to budeš startovat studený tak hadice k membránám odpoj a ty co vedou do sání ucpi třeba hadrem a zkus nastartovat.
Ne opravdu řeším to samé, membrány naprosto čisté, hadice v pořádku a po startu mám pocit, že mi to auto vybouchne, pak se pomalu ohřeje a je to v pohodě. Objednal jsem si neznačkový což je hrubá chyba tak uvidím co to udělá. Chtěl jsem objednat i hadice, ale ty už se nevyrábí.
Až to budeš startovat studený tak hadice k membránám odpoj a ty co vedou do sání ucpi třeba hadrem a zkus nastartovat.
hele je to zajimavej tip. Ale jak rikam, pokud jezdim na benzin, je vse zcela OK a smes pri startu je dokonala, bezi to jak po masle...
Udělej test. Jezdi aspon 60-100km jen na benzín pořádně na všechny režimy a pak zaparkuj a ráno nastartuj. Pokud nastartuješ v pohodě je problém v LPG pokud ne je problém v komponentech auta.
Bohatost / chudost směsi.
Někomu se to srovná a má klid na nějakej čas ... někomu to druhej den zase hapruje.
Těch problémů může bejt hned několik a chtělo by to napíchnout na klasickou diag a vypsat chyby a pak na LPG diag a porovnat případně dvě 745i a hned se pozná problém.
Těch problémů může bejt několik. Někdy stačí teplotní čidlo v reduktoru je špatné a pak to dělá problémy se starty. To ti ukáže diagnostika. čidlo stojí pár korun.
Pak to muže bejt lambda,
Některé věci totiž benzínu nevadí a auto se srovná ale LPG tím rozhodí a pak se auto naučí špatně a má jiné hodnoty vstřikování naučené z LPG. Jak ráno nastartuješ díky špatně přenaučené jednotce ten benzín prostě nestačí a zapaluje špatně.
Prostě vstřikování dochází nepravidelně nebo je chudá směs a nezvládne zapálit.
Jak mi říkal plynař ... jednou muže bejt špatné LPG které přenastaví vstřikování chudá/bohatá a ráno je to problém. To je dost časté hlavně v zimě u spousty aut.
V létě toto není poznat tam to motoru nevadí.
Další věc je vlhké svíčky které ráno nemohou chytit a zapálit a motor se snaží a snaží a nic ...
Potom i tlak čerpadla či paliv. filtr jak psal výše.
Zkus projet trochu benzínu aspon 10-20L auto se naučí zpět na benzín během pul hodiny až hodinky a uvidíš ráno jak bude startovat tím vyřadíš LPG soustavu a budeš řešit problém komponent auta a ne LPG. Případně si potvrdíš problémy s LPG.
Bohatost / chudost směsi.
Někomu se to srovná a má klid na nějakej čas ... někomu to druhej den zase hapruje.
Těch problémů může bejt hned několik a chtělo by to napíchnout na klasickou diag a vypsat chyby a pak na LPG diag a porovnat případně dvě 745i a hned se pozná problém.
Těch problémů může bejt několik. Někdy stačí teplotní čidlo v reduktoru je špatné a pak to dělá problémy se starty. To ti ukáže diagnostika. čidlo stojí pár korun.
Pak to muže bejt lambda,
Některé věci totiž benzínu nevadí a auto se srovná ale LPG tím rozhodí a pak se auto naučí špatně a má jiné hodnoty vstřikování naučené z LPG. Jak ráno nastartuješ díky špatně přenaučené jednotce ten benzín prostě nestačí a zapaluje špatně.
Prostě vstřikování dochází nepravidelně nebo je chudá směs a nezvládne zapálit.
Jak mi říkal plynař ... jednou muže bejt špatné LPG které přenastaví vstřikování chudá/bohatá a ráno je to problém. To je dost časté hlavně v zimě u spousty aut.
V létě toto není poznat tam to motoru nevadí.
Další věc je vlhké svíčky které ráno nemohou chytit a zapálit a motor se snaží a snaží a nic ...
Potom i tlak čerpadla či paliv. filtr jak psal výše.
Zkus projet trochu benzínu aspon 10-20L auto se naučí zpět na benzín během pul hodiny až hodinky a uvidíš ráno jak bude startovat tím vyřadíš LPG soustavu a budeš řešit problém komponent auta a ne LPG. Případně si potvrdíš problémy s LPG.