Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problémy E38
Re: Problémy E38
Spíše počítej že ti to dá jen nějakejch 15-20koní a nějakej krouták ale nic extra.
Kluci co tady ladí auta na drifty používají starej dobrej 3litr z e38 a ten foukají kolem 430-470hp. Akorát je to jiná cenová hladina.
Snížení hlavy když se dělalo tak pak ještě ideální odladit jednotku u někoho ale bude to chtít asi víc než jen hlavu. Ostrá vačka, sání, atd. At to je poznat.
Ale bude to něco stát.
Pokud by to byl projekt tak asi má smysl udělat více dílů k tomu upravených at vyždímeš co nejvíce a postupně to auto celé udělat co se týče motoru a brzd a podvozku i výfuk udělá dost navíc originál e38 je těžký takže i ten se dá poskládat jinak ... a hned máš dalších 15-20hp+ navíc.
PERFEKT měl kompressor ale nikdy neposkytnul žádné data .... zrychlení a maximálku atd. Prý to jelo líp jak 745i asi jak 750i e65 ... když to srovnával.
Zvážil bych přivstřikování vody/ethanol.
Mělo by to trochu i chladit motor zároveň a ještě zvyšovat výkon i krouták docela slušně. A nemusí to být jen turbo motor. Zkus to prostudovat zda by to pro tebe bylo.
https://www.youtube.com/watch?v=PhShcJZ3JAk
https://www.snowperformance.eu/snow-catalogue2015.pdf
Kluci co tady ladí auta na drifty používají starej dobrej 3litr z e38 a ten foukají kolem 430-470hp. Akorát je to jiná cenová hladina.
Snížení hlavy když se dělalo tak pak ještě ideální odladit jednotku u někoho ale bude to chtít asi víc než jen hlavu. Ostrá vačka, sání, atd. At to je poznat.
Ale bude to něco stát.
Pokud by to byl projekt tak asi má smysl udělat více dílů k tomu upravených at vyždímeš co nejvíce a postupně to auto celé udělat co se týče motoru a brzd a podvozku i výfuk udělá dost navíc originál e38 je těžký takže i ten se dá poskládat jinak ... a hned máš dalších 15-20hp+ navíc.
PERFEKT měl kompressor ale nikdy neposkytnul žádné data .... zrychlení a maximálku atd. Prý to jelo líp jak 745i asi jak 750i e65 ... když to srovnával.
Zvážil bych přivstřikování vody/ethanol.
Mělo by to trochu i chladit motor zároveň a ještě zvyšovat výkon i krouták docela slušně. A nemusí to být jen turbo motor. Zkus to prostudovat zda by to pro tebe bylo.
https://www.youtube.com/watch?v=PhShcJZ3JAk
https://www.snowperformance.eu/snow-catalogue2015.pdf
No já bych řekl že to bude víc jak 20koni protože tohle není cipovani. A určitě bych neřekl že perfekt měl jen o 20koni víc. Ono srovnat e38 740 a e65 745 je skoro stejný výkon rozdíl bych řekl že člověk pozná až pokud srovná e38 740 a e65 745d
Řešil už někdo problém samovolného vypínaní tempomatu? Občas se mi to stane a nevím proč a diagnostika je taky v pohodě. Stačí vypnout motor a zase ho nahodit a je vše zase ok. Vodu v elektru nikde nemám a pojistky jsou taky v pohodě.
-
- Člen Klubu
možná bych se kouknul na 1-brzdovej spínač... stačí ťuk.... a vypne ...pak asi kabeláž ..muže někde bejt vyšší přechodovej odpor ... možná i samotná páčka..ale to spíš nee .... šel bych po tom spínači ....mimochodem, ani nevím , jestli je mechanickej, nebo optika.....nebo magnetickej ??? a pod
ale ten vypíná první tempomat ...a pokud máš "adaptabilní" s radarem na hlídání vzdálenosti , tak to je další možnost.... 

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Acc v e38 nemám. Vypne se mi to normálně když jedu a nebrzdim. Vzpomněl jsem si že občas to vypne když dlouho přidávám rychlost na volantu. Za celý rok se mi to zatím stalo jen 3x ale raději bych to vyřešil.
-
- Člen Klubu
aha ... pak na to mužou mít vliv...data z čidel abs .... částečnej ať už skutečnej, nebo domělej prokluz, či chvilkový vynechání....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

- Don
vetsinou abs jednotky, nekdy se i rozsviti oranzovy trojuhelnik, kdyz uz je to hodne v pr
Čidla na kolech origo BMW nové a jednotka by měla bejt ok. Jak se třeba ještě projevuje špatná jednotka? Kontrolka trakce nesvítí ani nebliká
- Don
prave ta jednotka ok nebyva
-
- Člen Klubu
zkus jí přehodit ta 100% ok , ale když říkáš jednou za čas , tak to asi nemá smysl...PRAHAV8 píše:Čidla na kolech origo BMW nové a jednotka by měla bejt ok. Jak se třeba ještě projevuje špatná jednotka? Kontrolka trakce nesvítí ani nebliká

Jednotku mám před cca 10lety novou takže bych řekl že nebude problém v ní. Už jsem jí chtěl nechat repasovat ale byla mi vrácena že je OK