Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ukazatel paliva e39 528i
Ahoj, koupil jsem si e39 sedan 528i. S tím že tam nejde ukazatel paliva, říkal jsem si zaseknuté plováky, klasika... Tak jsem zkontroloval plováky, jsou OK. Tak jsem zkusil test budíků, jestli se vůbec ručička hýbe, vše funguje. Tak se tady ptám na co se podívat dále, ať nerozkopu celé auto zbytečně. Nejsem v elektrice nějaký znalec. Je to první pětka co mám... Díky za tipy/rady. Během týdne to píchnu na diagnostiku u kámoše. [/b]
Re: Ukazatel paliva e39 528i
Ahoj, aby to nebylo nové téma zeptám se v tomto. Jedná se o e39 535i
Ukazatel paliva - budík ukazuje převážně odpovídající hodnotu množství benzínu v nádrži.
Pokud ale ráno nastartuji studené auto (na rovince), ukazuje budík i dojezd dle BC méně než když jsem auto zaparkoval
Po zahřátí a ujetí ca 1km se ukazatel i dojezd srovná dle původního /reálného stavu/
Čím tedy může být že za studena se hodnota změní?
Díky
Ukazatel paliva - budík ukazuje převážně odpovídající hodnotu množství benzínu v nádrži.
Pokud ale ráno nastartuji studené auto (na rovince), ukazuje budík i dojezd dle BC méně než když jsem auto zaparkoval
Po zahřátí a ujetí ca 1km se ukazatel i dojezd srovná dle původního /reálného stavu/
Čím tedy může být že za studena se hodnota změní?
Díky
Vyšší spotřeba a tím výpočet dojezdu?
-
- Člen Klubu
už u 39 ukazatel neukazuje skutečný stav , ale rádoby dojezd ..... takže když to začneš krmit ...ručka za chvíli spadne víc, než kolik je v nádrži.... nevím kterýho dementa tenhle system napadl....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Dojezd je podle výpočtu, ale hladina je realita. Stačí sledovat v menu. Tohle mi provádělo při dlouhé jízdě na LPG, když ještě nebylo naučené. Palivoměr šel dolů, když jsem jel na plyn, ale benzín neubýval. Nejdřív jsem nechápal, pak mi došlo, že jednotka si myslí, že když jedu a benzín neklesá, je vadné snímání a dopočítávala to. Potom se už naučilo a ukazovalo reálně nádrž, ale s tím že nejdřív ručička klesla, ale potom mu to došlo a byla na realitě a už se nehnula.